Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Gabrysia_ 21:58, 16 lip 2013

Moja pęcherznica też taka
...już ją zresztą ciachłam!
Jakoś nie mogę się dopatrzeć tych krzywizn
Sebek 22:02, 16 lip 2013

Marzenko - no to dobrze, że OK pociachałem W takim razie czekam na nowe kwiaty

Ania - szkoda, że nie można go też zamknąć w pudełku czy coś, bo bym Ci wysłał

Ala - no tutaj tego nie widać, ale idealne kule to nie są

Agnieszko - u siebie wybrałem właśnie taką kolorystykę i mi ona odpowiada Ja właśnie od swoich zajęć wróciłem

Irenko - trenuj - masz na czym Zaczynaj delikatnie od góry - dołu właściwie nigdy nie tnę

Ev - ogrodnicy chyba to do siebie mają, że u innych wszystko się im podoba, a u siebie już niekoniecznie Przynajmniej ja tak mam Ale nie narzekam - zostawię to sobie jak wakacje się będą kończyć Już mi ćwierć minęła - nie wiecie kiedy?

Ula - ja właśnie sobie jednego w donicy wyprowadzam Już dosyć wysoki nawet jest
Sebek 22:04, 16 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

U mnie się w tym roku po ostrym cięciu wiosennym, a właściwie powinnam napisać po bardzo ostrym cięciu wiosennym, nie pokłada...

Swoich chyba tak mocno nie ciachnę - ale ja jestem z sekatorem niebezpieczny dla roślin, więc nie obiecuję Podparłem je patyczkami i już nie widać brzydkich liści w środku
Sebek 22:06, 16 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Moja pęcherznica też taka
...już ją zresztą ciachłam!
Jakoś nie mogę się dopatrzeć tych krzywizn

Z pęcherznicami ciągle się waham - bo co ty wykombinować z krzakami na 2 metry wysokości i szerokości? Może kiedyś coś wymyślę - na razie niech rosną - mają dużo miejsca
Gabrysia_ 22:11, 16 lip 2013

Sebek napisał(a)

Z pęcherznicami ciągle się waham - bo co ty wykombinować z krzakami na 2 metry wysokości i szerokości? Może kiedyś coś wymyślę - na razie niech rosną - mają dużo miejsca

...moim nie pozwolę na taką wysokość i szerokość,będę ciachać
Sebek 22:14, 16 lip 2013

A dzisiaj mocno się napracowałem
Machnąłem kanciki, wyplewiłem rabaty, pociachałem bukszpany - nawet wyszły kule !!! Skosiłem trawniki i wydobyłem moje kamienia do chodzenia spod trawy Ogólnie jestem zadowolony z efektu - ale jeszcze kolejne pół ogrodu przede mną
Przynam się Wam do czegoś Tylko nikomu nie mówcie Przy cięciu jednych bukszpanów pościeliłem materiał na korę i łatwo było posprzątać, przy drugich tylko odsunąłem korę i się mi listki wysypały do kostki, żwirku i tej odsuniętej kory No to wziąłem odkurzacz i poodkurzałem rabaty Pewnie sąsiedzi miel niezły ubaw jak widzieli gościa odkurzającego ziemię
Madzenka 22:16, 16 lip 2013

Sebek napisał(a)
A dzisiaj mocno się napracowałem
Machnąłem kanciki, wyplewiłem rabaty, pociachałem bukszpany - nawet wyszły kule !!! Skosiłem trawniki i wydobyłem moje kamienia do chodzenia spod trawy Ogólnie jestem zadowolony z efektu - ale jeszcze kolejne pół ogrodu przede mną
Przynam się Wam do czegoś Tylko nikomu nie mówcie Przy cięciu jednych bukszpanów pościeliłem materiał na korę i łatwo było posprzątać, przy drugich tylko odsunąłem korę i się mi listki wysypały do kostki, żwirku i tej odsuniętej kory No to wziąłem odkurzacz i poodkurzałem rabaty Pewnie sąsiedzi miel niezły ubaw jak widzieli gościa odkurzającego ziemię

U mnie zawsze awaryjne worki kory w pogotowiu do zasypania...
Sebek 22:27, 16 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

U mnie zawsze awaryjne worki kory w pogotowiu do zasypania...

A z korą dzisiaj normalnie szoku dostałem - ostatnio dokupiłem sobie dwa worki ( wiem - szaleństwo, ale głównie kupuję małe ilości, a częściej ) - i się mnie gościu spytał czy chcę grubą czy drobną - no to wziąłem grubą....Różną korę widziałem, ale ta chyba prosto odłupana od drzewa siekierą - takie kawałki to w piecu spalam.... Nie wspomnę o płytach wiórowych w środku... Drugu worek chyba mu odwiozę i może mi wymieni....
rozajerycha 22:30, 16 lip 2013

Sebek napisał(a)

A z korą dzisiaj normalnie szoku dostałem - ostatnio dokupiłem sobie dwa worki ( wiem - szaleństwo, ale głównie kupuję małe ilości, a częściej ) - i się mnie gościu spytał czy chcę grubą czy drobną - no to wziąłem grubą....Różną korę widziałem, ale ta chyba prosto odłupana od drzewa siekierą - takie kawałki to w piecu spalam.... Nie wspomnę o płytach wiórowych w środku... Drugu worek chyba mu odwiozę i może mi wymieni....

Mogłeś zaznaczyć,że opał na zimę już masz )))))))))))))))))
Sebek 22:33, 16 lip 2013

rozajerycha napisał(a)

Mogłeś zaznaczyć,że opał na zimę już masz )))))))))))))))))

Marta - My to jednak podobni jesteśmy, bo to samo miałem zamiar mu przy wymianie powiedzieć Wielkie umysły myślą to samo