Nie ma sprawy, mogę ci oderwać kilka większych cebulek. Pamiętaj że one mogą ci nie zakwitnąć w przyszłym roku Na tych zdjęciach zobaczysz różnicę między cebulkami dwu- trzyletnimi a cebulkami zeszłorocznymi
No dziewczyny, tylko mi do dołka nie powpadać z wrażenia. Pokazuję to okropieństwo po raz pierwszy Po lewej stronie lasek z brzozami. Na górze zdjęcia pas z liliowcami.
Tak jak widzicie dół jest wielki i głęboki, teraz może tego tak bardzo nie widać, ponieważ wrzucam do niego wszystko co może spróchnieć. Mój plan wstępnie był taki: zasypać, wyrównać z zachowaniem lekkiej górki od strony liliowców. Przed liliowcami jałowce płożące. Dokoła rabata z kulistymi tujami, bukszpany i hortensje. To od zewnątrz rabaty. Wewnątrz, czyli od dołka rabata po całym obwodzie z różami. Obydwa trawniki planowałam połączyć w tym miejscu.
prosze Was o pomoc w tym nad czym teraz pracuję
zgodnie z planem ściezka z płyt do placyku miala iść w ten sposob
w tej chwili wytyczam dokladnie tą rabate na wprost z dwoma drzewami i zastanawiam się czy będzie dobrze jeśli osią widokową z tarasu będzie drzewo w kostce z cisa? tzn jeszcze podrodze będzie widoczny kawałek tej rabaty środkowej na której będą klony ginala w niskich trawach
niewiem czy dobrze wytłumaczyłam :/
placyk z ogniskiem będzie obsadzony trzcinnikiem KF + liatry z 2 lub z 3 stron
Dorotko, moja Elfe pachnie i to dość intensywnie. Może to jest kwestia podkładek. O tym, ze jest wrażliwa na mróz to wiem i muszę ją dobrze zabezpieczyć. Zresztą muszę ją przesadzić, więc ją mocno przytnę.
Basia ja także myślę o czerwonym rozchodniku przed szpalerem limek próbuję rozmnożyć Matronę i chyba zdecyduję się na nią,w masie wygląda super,do tego zestawu jeszcze jakieś trawki...najładniej ze stipą a może masz inny pomysł?
Czytam o nawałnicach u nas trąba powietrzna przeszła 10 km od naszej miejscowości.Przetoczyła się przez wioskę,zerwała dachy,powaliła stodoły...widok okropny współczuję wszystkim którzy ucierpieli
Aniu, moga tak wyrosnąć w nastepnych latach, to zdjęcie z 2014 r. po przekopaniu dużych juz trzyletnich karp. Dochodzą do 2 m bo rurki maja więcej jak dwa m.
W ubiegłym roku były tez wielkie i gęsto, w tym już dużo niższe i rzadziej, dlatego robiłam nowe siewki i jeszcze z myślą że trafia sie inne kolory.
Może różowe, bo kupowałam dwa razy różowe wielkie donice i po wsadzeniu jesienią wyginęły i nie mam.