Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Aurelllia 16:59, 02 wrz 2017

Przepraszam, że nie zaglądałam, ale tak słaby internet miałam teraz wrócił do normy Radziu jaka piękna ta ścieżka wyszła, z taką precyzją ją zrobiłeś - super, dzielny jesteś
Radziu2013 18:14, 02 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Tak zrób ☺ Powiem ci że u mnie też nie wszystkie Rozplenice zakwitły.Te co wysiewałam w zeszłym i w tym roku nie kwitną, a starsze już tak.

W ogóle, dostałe od sąsiada który ma rozplenice siewki bo jemu rozsiewają się same w ogródku. Malutkie bo malutkie ale są...
Zastanawiam się czemu mi się nie wysiały???A może i się wysiały tylko że wypieliłem bo pomyliłem z chwastem
Radziu2013 18:16, 02 wrz 2017

kerii napisał(a)
Ścieżka super a kamyków bym nie zasłaniała takie "łyse" są ładne.

Mówisz???Na razie się zastanawiam bo nie mam nawet pomysłu jak wepchać jakiekolwiek rośliny w kamienie bo nie ma ziemi między nimi Że też od początku nie pomyślałem...
Radziu2013 18:17, 02 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Radziu jeszcze ra wlasnie chodzilo mi o to bagienko.

Maszracje ja co roku musze kamienie dosypywac bo sie przesywaja. W suchym potoku mam ok. 30cm tego zwiru a po bokach ziemie widac.

Popiol z ogniska jak najbardzier mozesz wszedzie sypac z umiarem ma jakis cenny pierwiastek ale nie psmietam. Ja cala zime popiol rozrzucam z kominka na rabaty wiosna przegrabie. Spalav tylko i wylacznie drzewo, papier nie farbowany bez folii.

Popiol jest bardzo dobry pod drzewa.

Elu dzisiaj specjalnie robiłem zdjęcia bagienku

Radziu2013 18:18, 02 wrz 2017

Katkak napisał(a)

Radzio genialnie to wygląda, brawo .

Dziękuję
W sumie to zaczyna mi się podobać...jak rośliny podrosną to będzie dobrze
Radziu2013 18:22, 02 wrz 2017

gosika67 napisał(a)
Radzio ścieżkę masz ładną a między kamienie można rojniki i inne skalniakowate roślinki. Ładnie u Ciebie.

Gosia prawdę mówiąc to ja myślałem szubciej może o rogownicy, gęsiówce, mydlnicy...bynajmniej o czymś co tworzy spływające poduchy...

Rojniki szybciej bym widział...ooo!!!tak teraz piszę i wpadł mi do głowy pomysł gdzie będą rojniki Otóż jak przekopię jeszcze trochę "ziemi", ten cały gruz wywiozę, przywiozę piasek a potem żwir to w ten żwir posadzę rojniki A chcę zrobić taki "placyk żwirowy przed ścieżką...Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi??? Ale nie mam jak pokazać...będziecie wiedzieli jak już będzie zrobione
Radziu2013 18:26, 02 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)
Przepraszam, że nie zaglądałam, ale tak słaby internet miałam teraz wrócił do normy Radziu jaka piękna ta ścieżka wyszła, z taką precyzją ją zrobiłeś - super, dzielny jesteś

Nie ma za co przepraszać Miałaś remonta itd. i brak netu ( U mnie na szczęście ostatni pokój został do malowania Dzisiaj kończymy)

Szczerze mówiąc to precyzji w robieniu jej nie było Bo plastry były kładzione na oko ( poziomnica okazała się zepsuta i źle pokazywała) a żwir prosto z taczki wysypany i tylko rozgrabiony

Pozdrawiam
patrycja 20:22, 02 wrz 2017

Macham
Radziu2013 20:27, 02 wrz 2017

patrycja napisał(a)
Macham

Odmachuję
Patka byłem u Ciebei i podziwiałem zachód słońca
Radziu2013 20:31, 02 wrz 2017

Elu, pytałaś wczoraj jak sie miewa oczko Jest tak... Pytałaś czy się nim zajmuję nim czy coś w tym stylu...otóż za duzo roboty z nim nie ma, bo wewnatrz rabatki chwasty nie rosną bo nawet nie bardzo mają gdzie więc pielę tylko obrzeża, wody nie dolewam bo deszcz napada Jestem z niego mega zadowolony