Dari moja kalina też taka sobie, chociaż u mojej koleżanki obok na nóżce i ma już
pąki,potem fajnie wyglądają te zwisające kule. Moja z ub.r. może miała kilka kulek , nie kul.
Jestem gadżeciarą lubię wszelakie dodatki. Ale nie wszystko jeszcze znalazło swoje miejsce, bo rozgrzebane w ogrodzie z każdej strony.
Jest jeszcze czas to zdążysz wziąć i tak jest zimno.
Byłam na ryneczku dzisiaj, okropnie zmarzłam w tym deszczu.
W tle za kulą bukszpanową jest kalina zobacz jaka jeszcze rzadziutka i nie rozwinięta przez tę pogodę.
i jarzebina, ktora powinna byc dawno wycieta. Choc dzis sie jej przygladnelam i ma taka galez rosnaca do gory, ze jaby tak do tego miejsca ciachnac to co krzywo rosnie, to mze z tej galezi bylo by drzewo. Troche mi jej szkoda.
Leje... i dlatego siedzę w domeczku.
Dwa planowałam dać jako tło na nowej różance.
Tej, pamiętasz że czeka na Was?
Jeden miał trafić na oszpeconą sosnę która będzie robiła jako podpora, ale tu jeszcze decyzja nie zapadła.
Kalina którą kupiłam i ta która dostałam od Agnieszki (buziak Aguś)chciałabym wsadzić od strony werandy, aby móc upajać się nie tylko widokiem ale i zapachem.
A piwonia.....tu planu brak.
Ja piwonie uwielbiam, więc zadowolona jestem i mam nadzieję,że będzie rosła zdrowo a kaline wzięłam w sumie impulsywnie no i cena też mnie przekonała, 4 zł to nawet jakby miała nie przetrwać to i tak warto spróbować, tylko się tak zastanawiam, bo ona chyba dosyć spora rośnie tak? Ile musi mieć miejsca dla siebie na rabacie?
trójlisty gorzej znoszą tę wiosnę od sangwinarii
niezawodne miodunki
czerwona będzie już kwitła
kalina angielska też już niebawem zakwitnie, pachnie obłędnie
no i powojniki wczesne już gotowe do kwitnienia tylko mogłoby być już cieplej