Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 19:05, 30 maj 2017

w warzywniku kalina jeszcze daje radę

liliowce i paprocie zarosły stary gar od kiszenia kapusty

wieczornik pachnie obłędnie

margarytki raz jeszcze

AgataP 19:08, 30 maj 2017

U mnie rodki zdecydowały się chyba że chcą rosnąć, wygląd się im poprawił, zrobiły się zielone, mają ładne przyrosty... chyba się polubimy
Traktowane mieszanką Bożenki, pod krzaczkami nie ma też kory, tam tylko listki rh i nic więcej. Kora na dalszym obszarze.

CW nawet ze środka wypuszcza, musiałam mu ciachnąć jedną gałązkę, bo zmarzła. Na jej miejsce wypuścił masę nowych przyrostów

AgataP 19:10, 30 maj 2017

graby rosną, hortki też i nawet molinia się zebrała

na koniec różyczki głogu odpukać u mnie rośnie bez kłopotu

kerii 19:10, 30 maj 2017

Hi hi faktycznie masz niebiesko i fioletowo więc ten biało - żółty urozmaica

Ja to chyba lubię pstrokaciznę zwłaszcza bylinową Na wiosnę miałam posadzone czerwono żółte tulipany na jednej rabacie i od razu je było widać z daleka a na drugiej białe różowe i ciemno fioletowe piękne majestatyczne ale jakieś takie poważne smutne
No ale to rzecz gustu i co się komu podoba
AgataP 19:12, 30 maj 2017

kerii napisał(a)
Hi hi faktycznie masz niebiesko i fioletowo więc ten biało - żółty urozmaica

Ja to chyba lubię pstrokaciznę zwłaszcza bylinową Na wiosnę miałam posadzone czerwono żółte tulipany na jednej rabacie i od razu je było widać z daleka a na drugiej białe różowe i ciemno fioletowe piękne majestatyczne ale jakieś takie poważne smutne
No ale to rzecz gustu i co się komu podoba

Joluś bo tulpany to możesz sadzić jakie chcesz, ale byliny by zgrać kolorami, czasem kwitnienia i kompozycją to już trudniej. U mnie wyszło tak z przypadku, ale zostanie. Pastele dominują latem więc może być i trochę żółci
kerii 19:13, 30 maj 2017

Agatko a co to zamieszana do tych rodków?
kerii 19:17, 30 maj 2017

AgataP napisał(a)

Joluś bo tulpany to możesz sadzić jakie chcesz, ale byliny by zgrać kolorami, czasem kwitnienia i kompozycją to już trudniej. U mnie wyszło tak z przypadku, ale zostanie. Pastele dominują latem więc może być i trochę żółci

Oj wiem wiem że trudno je zgrać przecież co chwilę przesadzam dosadzam )) a i tak efekt jak na razie taki sobie )

A kukliki te nie czerwone jak byś przesadzała to ja bardzo chętnie bym się załapała )
Anda 19:23, 30 maj 2017

Pięęęknie masz. Bylinówka z rozmachem, tak lubię najbardziej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 19:25, 30 maj 2017

Różyczki głogu są piękne. Uwielbiam to drzewo. U nas jest całe miasto nim obsadzone i teraz jak kwitnie jest przepięknie. Szkoda że ma taką złą sławę choć na mieście daje radę
AgataP 19:33, 30 maj 2017

kerii napisał(a)

Oj wiem wiem że trudno je zgrać przecież co chwilę przesadzam dosadzam )) a i tak efekt jak na razie taki sobie )

A kukliki te nie czerwone jak byś przesadzała to ja bardzo chętnie bym się załapała )

Jola nie mam kuklików