Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:11, 31 maj 2017

Filomena napisał(a)

ta... ten temat przerabiałam jakiś czas temu. odłożyłam na "potem". To "potem" jeszcze potrwa bo weranda się buduje już jakiś czas. Kodura przylepia się latem do pupy - mało przyjemny efekt uboczny, dla mnie raczej nie do zaakceptowania.
Gotowce mnie nie kręcą tak jak coś własnego stworzonego. Z przyjemnością popatrzę na Twoje dzieło

Filomena materiał to będzie na dniach, pokrowce też, ale palety czekają na malowanie i czas wolny który będziemy mogli im poświęcić.
A tu jutro dzień dziecka, w sobotę idziemy na dzień Rodziny do szkoły/przedszkola dzieciaków i tak zleci.

Ja też głosuję o przedłużenie doby letniej o 12 h, zimą mogą mi to odliczyć
Kawa 10:06, 31 maj 2017

Agatko masz rację bylinowej nie masz co zmieniać tylko odmładzać bo pięna jest ciągle sie na niej coś dzieje
skomponowanie bylin na rabacie jest trudne
ja nei mam do tego zmysłu neistety i sadzę "na czuja" w przyszłym roku się pewnie okaże jaki będzie efekt najwyżej będę dopracowywać przez najbliższe lata

a bodziszki od Ciebie będą kwitły
AgataP 10:20, 31 maj 2017

Kawa napisał(a)
Agatko masz rację bylinowej nie masz co zmieniać tylko odmładzać bo pięna jest ciągle sie na niej coś dzieje
skomponowanie bylin na rabacie jest trudne
ja nei mam do tego zmysłu neistety i sadzę "na czuja" w przyszłym roku się pewnie okaże jaki będzie efekt najwyżej będę dopracowywać przez najbliższe lata

a bodziszki od Ciebie będą kwitły

Kamila super, że bodziszki się postarały
Bylinowa rabata jest zmienna, wciąż coś się dosadza, coś wykopuje.
Trzeba pamiętać ile miejsca dana roślina zajmie za 2-3 lata, kiedy kwitnie i w jakim kolorze... ale daje ona ogromną satysfakcję, oglądając zdjecia nie musisz patrzeć na datę - poznajesz po kwitnieniu jaka to pora była
ren133 11:08, 31 maj 2017

Agata Bylinówka wymiata!!!
sylwia_slomc... 12:11, 31 maj 2017

AgataP napisał(a)
w warzywniku kalina jeszcze daje radę

liliowce i paprocie zarosły stary gar od kiszenia kapusty

wieczornik pachnie obłędnie

margarytki raz jeszcze

Cudny ten kamieniak w paprociach i świetnie liliowce z paprociami wyglądają Dla mnie bomba
Gocha 14:53, 31 maj 2017

Agatko zastrzeliłaś mnie tymi wózkami widłowymi. Bylinówka przepiękna aż pęka w szwach od piękności. Różanka- jej jestem bardzo ciekawa. Paleciaki godne pozazdroszczenia a jak jeszcze sama poduchy zrobisz. to klękajcie narody. Super spotkanie u Bogdzi.Buziaki
Makusia 10:02, 01 cze 2017

AgataP napisał(a)

Agatko to Katsura? Ile czasu już rośnie u Ciebie? Mój przemarzł, zmartwychwstał i przyszła wczesna Zimna Zośka załatwiając w nim wole życia
AniMa 12:26, 01 cze 2017

Paprocie (matko jakie dorodne!!!) pewnie też gdzieś wykopałaś???? Szukam od pewnego czasu i nigdzie nie ma...muszę przełamać strach przed kleszczami i do lasu sie wybrać
kasja83 13:00, 01 cze 2017

AgataP napisał(a)

Kamila super, że bodziszki się postarały
Bylinowa rabata jest zmienna, wciąż coś się dosadza, coś wykopuje.
Trzeba pamiętać ile miejsca dana roślina zajmie za 2-3 lata, kiedy kwitnie i w jakim kolorze... ale daje ona ogromną satysfakcję, oglądając zdjecia nie musisz patrzeć na datę - poznajesz po kwitnieniu jaka to pora była

No Twoja bylinowa to wiesz...wymiata
polowka 15:41, 01 cze 2017

Dla mistrzyni bylinówek-bylinówka z moich okolic. Jak ją zobaczyłam, pomyślałam o Tobie: