Kamilka owoców już się doczekać nie możemy Co nie zjemy, zawsze robię soki, dżemy, nalewke
A co piwoni dokładnie nie wiem jaki będzie miała kolor, nie miała etykiety, ale patrząc na pąka to albo czerwony, albo bordowy u mnie paki kwiatowe mają 3 piwonie biała, różowa i ta co teraz kupiłam. Zakupione wiosna w marketach kwitnąc niestety nie będą.
No to pięknie, a ja myślałam,że to werbena, a to brzoza i to posiala się w samym środku hortensji
Basiu ja nie wiele mogę powiedzieć na temat skoszonej trawy, bo dopiero ja testuje, ale z tego co widzę średnio chwasty zatrzymuje, a nasypalam dosyć gruba warstwę, tak teraz sobie myślę,że może źle zrobiłam,że gazet jeszxze na spod nie dałam...sama już nie wiem.
Monia wylozylam grubiej, ale najwyżej przy następnym koszeniu jeszcze dosypie kolejna warstwę. A taka skoszona trawa może dotykać tuji? Nie popali? A poziomki mogę obsypac? Rosną mi w skrzyniach i chciałabym żeby trochę więcej wilgoci miały, bo jak jest taki upał to ziemia momentalnie robi się sucha jak piach.