Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Agi2006 12:46, 30 maj 2017

jolka napisał(a)

Agi, mam gracki, owszem owszem, na rabacie jeżówkowej Chyba trzeci rok.
Żaden mi nie wypadł ani tej zimy, ani żadnej innej. Przy okazji zrobię im jakąś fotkę, to Ci pokaże lepiej

Joluś no pewnie , że poproszę o zdjęcia gracków z tyłu, z przodu , z boku, po skosie... A co słychać w sprawie skarpy? Ja mam na skarpie jałowce płożące i barwinek, ale zakochałam sie w irdze major dzięki zdjęciom Asi z Topografii Ogrodu.
Kawa 12:51, 30 maj 2017

Joluś ale cudnie cudnie cudnie

dziś będę robić przegląd rabaty gdzie rosła werbena
dam ci znać

a tą niską kocimiętkę jak będziesz mieć siewki to chętnie zagarnę
jolka 21:27, 30 maj 2017

Msazalka18 napisał(a)

a mi się wydawało że to niedawno było

Poszukałam stare zdjęcia, zobacz
27-06-2015

jolka 21:38, 30 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Dziękuję Jolus, no właśnie pasowałoby żebym w końcu się do Ciebie wybrała, chociaż boję się,że moje serce może nie wytrzymać tak pięknych widoków Piękne łany masz tej kocimietki i trzymam kciuki,żeby faktycznie zgraly się z kwitnieniem bonicy. Ja ostatnio właśnie dostałam bonice od dzieciaczkow na dzień mamy tyle,że na pniu i ciekawa jej jestem. Piwonia piękna, nie chwalilas się,że masz taki kolor wczoraj bardzo podobna miałam w ręku i odlozylam, wzięłam biała. Po czym przyjeżdżam do domu sprawdzam i okazało się,że to taka sama jak kupilysmy w tamtym roku ale sąsiadka ja ode mnie odkupi, a ja wrócę po tamta i mam nadzieję,że jeszcze będzie Buziaki przesyłam, miłego wtorku

Paula, to są widoki znane w naszym terenie, więc na zawał nie zejdziesz Od Ciebie też super góry widać, pamiętam jak nieraz fotki pokazywałaś Bonica potrzebuje jeszcze kilku dni i powinny się pierwsze pąki otworzyć. Twoja na pniu na pewno będzie pięknie wyglądać.

Co do tej bordowej piwonii, to mam ją od sąsiadki. Nawet nie wiedziałam jaki kolor będzie, a tu się okazała bordowa majowa No fajnie.. nawet jeden kwiat sobie do flakona ścięłam, czego zazwyczaj nie robię.

jolka 21:45, 30 maj 2017

Agi2006 napisał(a)
Joluś no pewnie , że poproszę o zdjęcia gracków z tyłu, z przodu , z boku, po skosie... A co słychać w sprawie skarpy? Ja mam na skarpie jałowce płożące i barwinek, ale zakochałam sie w irdze major dzięki zdjęciom Asi z Topografii Ogrodu.

Zdjęcia Ci pstryknę, ale muszę trochę ogarnąć tę część ogrodu, bo chwasty większe od gracków W sprawie skarpy stagnacja. Po wiosennej awersji do irgi, w końcu się za nią wzięłam. Wyplewiłam, nawiozłam, czasem dodatkowo ją podlewam. Rośnie, ma pączki, zobaczymy co dalej będzie. W każdym razie na pewno nie jest to miłość od pierwszego wejrzenia

Poza tym planuję hurtowe nasadzenie w dolnej części skarpy, taki żywopłotek odcinający skarpę od części owocowej. I na pewno będzie to tawuła.

jolka 21:49, 30 maj 2017

Kawa napisał(a)
Joluś ale cudnie cudnie cudnie
dziś będę robić przegląd rabaty gdzie rosła werbena
dam ci znać a tą niską kocimiętkę jak będziesz mieć siewki to chętnie zagarnę

Kamisia, spokojnie Ci dam kocimiętkę, widziałaś jak poszła
A werben kilka z miłą chęcią wezmę, bo u mnie chyba wypadła
Jeszcze się przyjrzę dokładnie, ale jak dotąd widziałam może 2-3 siewki
jolka 21:52, 30 maj 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola, widzę że masz kalinę. Mi ostatnio dzieci mówiły, że takie drzewo im się podoba nie powiem, bo jak kwitnie to faktycznie ładna. Bukszpany ci fajnie rosną. Moje odżywają po zimie i chorobie. Mam nadzieję że dojadą do siebie.

Mnie się kalina zawsze podobała. Piękna jest jak kwitnie. A buksy na pewno dojdą do siebie. U mnie w jednym miejscu też chorują, w takiej obwódce narożnej. Ale mam nadzieję, że też dojdą do siebie.
paulina_ns 21:53, 30 maj 2017

jolka napisał(a)

Paula, to są widoki znane w naszym terenie, więc na zawał nie zejdziesz Od Ciebie też super góry widać, pamiętam jak nieraz fotki pokazywałaś Bonica potrzebuje jeszcze kilku dni i powinny się pierwsze pąki otworzyć. Twoja na pniu na pewno będzie pięknie wyglądać.

Co do tej bordowej piwonii, to mam ją od sąsiadki. Nawet nie wiedziałam jaki kolor będzie, a tu się okazała bordowa majowa No fajnie.. nawet jeden kwiat sobie do flakona ścięłam, czego zazwyczaj nie robię.

Jolus mi nie o góry chodzi, bo tak jak piszesz akurat ten widok mi dobrze znany, ale o te wszystkie piękne zakątki w Twoim ogrodzie

Piwonia faktycznie śliczna
jolka 22:00, 30 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus mi nie o góry chodzi, bo tak jak piszesz akurat ten widok mi dobrze znany, ale o te wszystkie piękne zakątki w Twoim ogrodzie Piwonia faktycznie śliczna

No to pomyśl kiedy CI pasuje i wpadaj
Z tymi ślicznościami w ogrodzie to wcale nie jest tak różowo Paula.
Już nieraz pisałam, że nie ogarniam mojego ogrodu
paulina_ns 22:21, 30 maj 2017

jolka napisał(a)

No to pomyśl kiedy CI pasuje i wpadaj
Z tymi ślicznościami w ogrodzie to wcale nie jest tak różowo Paula.
Już nieraz pisałam, że nie ogarniam mojego ogrodu

Jolus to Tobie kiedy bardziej pasuje, ja w domu siedzę to mogę prawie o każdej porze dnia

Wiadomo,że nie da się wszystkiego ogarnąć i wcale się nie dziwię masz przecież ogromną działkę! Ja swojej malizny nie mogę ogarnąć, a co dopiero Twoje hektary, czasem żałuję że szmaty nie porozkladalam wszędzie, ale z drugiej strony dusić w niej rośliny i jeszcze sadzic coś w niej to koszmar, no ale coś za coś, to tak żebyśmy miały co robić