Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czubajkowy Ogród 22:54, 08 lip 2017

Do góry

Musicie mi wybaczyć nieostre zdjęcia - naprawa aparatu, reklamacja, długie miesiące oczekiwania nic nie dały, jest jak jest i taka jakość musi mi na razie wystarczyć

Na pierwszym planie sadziec - już widać, że w tym roku będzie z niego rekordowy kolos.

I trochę innych widoczków ku pamięci.

Jadziu, to zdjęcie dla Ciebie - bodziszek, o który pytałaś, tym razem w rozkwicie.

Ogród Małej Mi 2017 22:52, 08 lip 2017

Do góry
isia33 napisał(a)

Mam też te jeżówki u siebie. Nazywam je Jeżówki Małej Mi bo kojarzą mi się z Tobą i Twoim ogrodem

Isia.. jesteś jak tajemniczy wielbiciel Jesteśmy z Podkarpacia i u siebie prawie nie bywamy, czasami po cichu "incoguto"

Obrazki się kończą A nowych nie che mi się obrazków zmniejszać

W tle jedna lilia pokazała że jak chcą to potrafią urosnąć nawet w taki kiepski rok.. tylko te krzaki wszytko zagłuszają.. za duże te krzaczory porosły.. wnerwiają
Ogród Małej Mi 2017 22:48, 08 lip 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Odpowiedź o umiejętności pływania Muminka doczytałam, ogród jak zwykle kipi kolorami. W takiej scenerii to dopiero miło poćwiczyć.

Na księdza się nadaję, rozdaje obrazki za każdy wpis
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:48, 08 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pewnie dopiero w poniedziałek A dzisiaj mam dla Was nasze wyczyny i moje zakupy

W tygodniu udało mi się dokupić materiału na drogę i kończyłam zasypywanie

i tak to wychodzi

Sylwia, ta droga jest piękna . Aż żal będzie na nią wjeżdżać . Szybko Wam to idzie, choć wiem, że nie przyznasz mi racji . Uparciuchu .
Ogród Małej Mi 2017 22:48, 08 lip 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dobrze, że kicia wróciła. Fitnes na trawniku - super pomysł

Też tak myślę

A kocie mam już dwie.. i się cholery nie lubią... walczą jak głupie.. jedną tylko wpuszczam do domu... by się nie zabiły. I po tym stwierdzam, że druga to też samica.

Ogród Małej Mi 2017 22:46, 08 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Wrócił kot i od razu wszystko lepiej, ponoć mają właściwości terapeutyczne
Ależ bombowy pomysł, z ćwiczeniami na trawniku, za to Cię uwielbiam
No i róża, wyjatkowej urody.

Ostatnio dziewczyny ćwiczyły, a ja nie zdążyłam z pracy na ćwiczenia .. ale chociaż ogród się przydaje do czegoś pożytecznego poza noraniem w nim..

Czubajkowy Ogród 22:45, 08 lip 2017

Do góry
Niektórzy mogą pić poranną kawę przechadzając się wśród swoich ukochanych roślin. A ja mogę przy śniadaniu przynajmniej oglądać zdjęcia Ale i na to ostatnio nie było czasu. Co więcej, zdjęcia z ostatnich trzech weekendów zgrałam dopiero dzisiaj! Zacznę więc od wspomnienia ogrodu ozdobionego moimi ulubionymi czerwcowymi różami - dwa tygodnie temu w pełnym rozkwicie, dziś już niestety oszpecone czarną plamistością. Ale nie po to uciekam, gdy tylko mogę z miasta, by truć się chemią we własnym ogródku. Trudno, nie wszystko może być ładne.

Ogród Małej Mi 2017 22:44, 08 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

kocham ta roze ! ty chyba tez

Ja też.. jedna z najlepszych jakie mam, przynajmniej na razie. Dziś podlewałam storczyki i gapiłam się za okno... są cudne, jutro może zrobię fotę

I moje tegoroczne lilie.. nieliczne co zakwitły są karłowate.. obraziłam się na lilie .. na liliowce też (te co mają pąki to paki gniją..co to może być????)

PS. Szałwia to ta miniaturowa od Fineczki... wysokość lilii powala... jest Mała Mi i są Lilie Mi

Ogród Małej Mi 2017 22:40, 08 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, formułujesz fałszywe tezy ogrodowe. Nie ma ideałów. Przecież wiesz.

Jak mam ułożyć trochę cegły w szklarni jako posadzkę, jak to się robi? Na czym, żeby woda się wchłaniała. Jak głęboko wybrać glebę?

To pytanie do mego eMusia... na pewno trochę trzeba wybrać i zagęścić piasek.. 10-20cm na pewno. I kwestia chwastów pomiędzy kostką, może agro pod spód.. Oczywiście jak nie układasz na piasku z cementem.
Drugi problem to mrówki, cholery lubią sobie zamieszkać pomiędzy i pod.. miałam opaskę wkoło domu na psiaku i układałam na nowo już na piasku z cementem.. mrówki rozwalały wszytko.
Fotki chyba sprzed 2 dni... dziś wreszcie spadł solidny deszcz.. podlało ogród.. jutro się zazieleni

Przesyłka doszła???
Ogród Małej Mi 2017 22:36, 08 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

To!!!! Cudna!!! Napisz coś więcej o tej.

Szalotkę mam, to poznaję...

róża Lawender Flawer Circus

wiosną zetnę prawie do ziemi... bo za wielka i się zaczyna pokładać..

Elmshorny też startują do ziemi... a były wyższe niż tuje .. chociaż w takiej niskiej postaci tez mi się podobają.. Tujom też sie to podoba.. pomijam fakt, że tuje do przycięcia, bo za wysokie już.. zabierają światło w warzywniku. Ale t oza rok, w tym nie zdążę..

Ogród Małej Mi 2017 22:33, 08 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Wiejski fitness rewelka: Brawo Ale zachwyciła mnie róża o ktora pyta też Kasia Pozdrawiam

róża Lawender Flawer Circus

a to Nostagia idąca po zimie od ziemi..

Ogród Małej Mi 2017 22:30, 08 lip 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne masz róże , nie możesz ich skasowac.

Chorujące wywalam, bo zarażają resztę.

Mam nerwa na ogród w tym roku.. podobnie jak Ty .. i pocieszenia na nic się zdają..

Argument dla pocieszających ..by tego nie robili bo jeszcze bardziej wkurzają.. ..

Szpaler lilowców rok 2017..

Kwiatów tak dużo, ze aż w oczach się mieni... zajebiście brzydko i pusto.. smętne liście leża resztki na płask.. i kwiatków na palcach jednej ręki..
W cieniu - zacieniona 22:28, 08 lip 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Też typuję Westerland.

Dziękuję.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:26, 08 lip 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Tak wyglądają te tuffety pozwolę sobie wkleić fotkę

Mam tuffety u siebie i zauważyłam, że potrzebują dużo wody. Być może dlatego, że rosną w pobliżu rosłych iglaków.
Ale ładne to one są...dla tych przebarwień warto je mieć.
Słoneczny Ogród 22:19, 08 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Patrzę na takie ogrody jak twój i zazdroszczę porządku, poza urodą oczywiście. Mojego ogrodu porządek się nie trzyma

U Smala kupiłam moje pierwsze trawy. Pamiętam, że byłam zaskoczona wielkością sadzonek. Spośród 16 sztuk padły 2, obie to drżączki średnie. Podejrzewam, że po prostu nie dopasowałam icm miejsca.

Kasiu, to miłe co piszesz.
Ale mojego ogrodu tez porządek się nie trzyma cały czas to podkreślam ,że nie mam idealnie, nic nie jest zrobione na tip top.
Mimo to walczę i działam codziennie. Dziś płukałam i dokładałam kamieni na skalniak, wsadziłam trawkę własnego wysiewu, pieliłam na warzywniku trochę.
Ostatnio zwoziłam sobie glinę od takiej babeczki co ma w podwórku gliniankę i tak w jeden dzień zrobiłam dwa kursy i w drugi dzień obróciłam 3 razy, objętość 7 wiader na raz zabierałam
Potem kosiłam za domem przy zejściu na warzywnik, choć nie trawnik ale jak się skosi to jako-tako wygląda. Wsadziłam 1 trawę dokupioną i kombinowałam z linia kroplującą. No i przywiozłam trochę kamieni.

Pewnie pójdę Twoim śladem i kupie tam
Jeszcze muszę kupić masę kory na hortensjową, wszędzie dobra cena a w mojej okolicy niet. 10 za worek najtaniej, a co jak potrzebuję 60 worków

Moje małe wielkie marzenie 22:18, 08 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)
I pierwsze cukinie z mojego warzywnika

Cebule tulipanków zapakowane metodą Ewy z Ogrodowego Songu

Nie mam cukinii w tym roku z braku miejsca na rabacie a szkoda, bo bardzo lubię leczo. Będzie kupna.

Cebulki też już mam w pończoszkach Segregowałam 2 dni temu.
W cieniu - zacieniona 22:17, 08 lip 2017

Do góry
Scarlet Meidiland
Kwiaty we włosach 22:15, 08 lip 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:12, 08 lip 2017

Do góry

Jeszcze, żeby znaleźć czas na malowanie tych ścian drugi raz...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:09, 08 lip 2017

Do góry
Dzisiaj znowu kawałek drogi doszło

ale to kropla w morzu jeszcze

Ale ten kącik wygląda już tak, a kiedyś planuję tu ogrodzenie z oflisu lub desek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies