Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:10, 20 sie 2017

Katkak napisał(a)

A ja dzielilam dwa tygodnie temu .

podlewaj, podlewaj a wiosną daj nawóz
Kasia koszyk z Jyska - nie masz pojęcia jak cudowne to uczucie nawsadzać w koszyk i potem wracać dyndając pełnym koszykiem i jeszcze z groszkiem pachnącym przy nosie

nie wiem skąd się zapach w roślinach bierze wiecie ?

ten jest nieziemski
mira 23:15, 20 sie 2017

Kasya napisał(a)

no taka normalna raczej
ona pozno dosc startuje

wiem że późno startuje, tylko chodzi mi o to że moja ma jakieś 1,50 i chcę żeby po podzieleniu tez taka była
jak kupiłam to w pierwszym roku była taka 50 cm a dopiero w drugim roku strzeliła i taka mi się podoba

tu z połowy lipca

mira 23:19, 20 sie 2017

tulucy napisał(a)
rabata i przed zmianami piękna... mnie by się nie chciało jej ruszać pewnie... leń ogrodowy też dopada

Miro czy nasiona kleome zachowują kolor mamusi, czy to loteria? bo nie wiem, jak zbierać, w jedną czy w 4 torebeczki...

Zachowują kolor bo w ub roku zbierałam w odrębne torebki i tak wyszło - ja teraz stawiam na białą a Ty jakie masz ?

mira 23:42, 20 sie 2017

Wiem, że to jeszcze nie czas na wspominanie podróży i wertowanie zdjęć ale gdyby ktoś chciał raz jeszcze zobaczyć ogród Pieta Oudolfa tym razem w kolorach beżu i pudrowego różu - sierpniowy ogród
to tu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7276-ogrod-pieta-oudolfa-w-hummelo?page=9

tym bardziej że mam wielką ochotę pokazać realizację Oudolfa z parku w Utrechcie - mam to stale w oczach

pozdrawiam
Katkak 07:12, 21 sie 2017

mira napisał(a)

podlewaj, podlewaj a wiosną daj nawóz
Kasia koszyk z Jyska - nie masz pojęcia jak cudowne to uczucie nawsadzać w koszyk i potem wracać dyndając pełnym koszykiem i jeszcze z groszkiem pachnącym przy nosie

nie wiem skąd się zapach w roślinach bierze wiecie ?

ten jest nieziemski

Mam pojecie Kochana, w sobotę gotowalam zupę-krem z wlasnej dyni. Czesto też robię makaton ze szpinakiem z wlasnego szpinaku .
tulucy 08:04, 21 sie 2017

Miro dzięki za info mam 4 kolory, biała, białoróżowa, różowa i taka bardziej fioletowa.

po takich zdjęciach mam doła ogrodowego...
mira 08:52, 21 sie 2017

Katkak napisał(a)

Mam pojecie Kochana, w sobotę gotowalam zupę-krem z wlasnej dyni. Czesto też robię makaton ze szpinakiem z wlasnego szpinaku .

No... jak mogłam Twoja Bajka życzę jak najwięcej takich doznań

pozdrawiam
mira 09:01, 21 sie 2017

tulucy napisał(a)
Miro dzięki za info mam 4 kolory, biała, białoróżowa, różowa i taka bardziej fioletowa.

po takich zdjęciach mam doła ogrodowego...

Jest jeszcze taka dwojakiego koloru u góry fiolet niżej jasne, ciekawa jestem jakie kolory jeszcze są - a czy rosną Ci okazale? bo u Gruszki kiepsko rosły i zastanawiam się dlaczego ale może słabe sadzonki były - fakt ja późno wysiałam a je trzeba bardzo wcześnie wysiewać.

Ja tu w kwestii doła ogrodowego !!!!!!!

Nie pokażę więcej nic jak tak będziesz pisać czy kto inny - mam nadzieję że Ci się tak walnęło i tak nie myślisz i cieszysz się wielką pracą którą wykonałaś! naprawdę wielką

Ogrodowe doły się każdemu zdarzają to normalne jak coś zniszczy naszą pracę ale fotki z parku ? czy ogrodów pokazowych?
one są po to by inspirować, wspierać a nie niszczyć brrrr

mi to zawsze żal że gdzieś jest piękna przestrzeń publiczna i choć u nas jest coraz więcej takiej to jednak jeszcze mało, a i tak cieszy jak małe coś jest

zatem nie dołujemy się ogrodnicy, wspieramy i przygotowywujemy do pracowitego sezonu

pozdrawiam
tulucy 09:13, 21 sie 2017

och Kochana mój dół wynika wyłącznie z tego, że mam wątpliwości... czy mnie się uda skończyć. ale lepiej mieć doła z powodu wątpliwości i robić niż mieć pseudoogródek

pokazuj zdjęcia, pokazuj, bo bez nich to jeszcze gorzej

takiej odwrotnie ciemnej nie mam. Rosną mi ładnie, pikowane wcześniej są olbrzymie, mojego wzrostu, czyli ponad 150 cm. Pikowane później dopiero zaczynają kwitnienie.
mira 09:24, 21 sie 2017

tulucy napisał(a)
och Kochana mój dół wynika wyłącznie z tego, że mam wątpliwości... czy mnie się uda skończyć. ale lepiej mieć doła z powodu wątpliwości i robić niż mieć pseudoogródek

pokazuj zdjęcia, pokazuj, bo bez nich to jeszcze gorzej

takiej odwrotnie ciemnej nie mam. Rosną mi ładnie, pikowane wcześniej są olbrzymie, mojego wzrostu, czyli ponad 150 cm. Pikowane później dopiero zaczynają kwitnienie.

Ogrodu się nie kończy więc się nie dołuj - on stale jest w obróbce,
ja mam cały żywopłt z tawuły do wycięcia....a po tych deszczach chyba jałowiec mój ulubiony tez złamany itd non stop coś
musimy wyciąć głóg i znów coś tam
ogród wymaga jednak cierpliwości - ja stale się tego uczę

No to mi potwierdziłaś trzeba szybko z kleome działać - hehe czyli w lutym siejemy
no ok teraz zbieramy nasiona jak już dojrzałe

pozdrawiam