podlewaj, podlewaj a wiosną daj nawóz
Kasia koszyk z Jyska - nie masz pojęcia jak cudowne to uczucie nawsadzać w koszyk i potem wracać dyndając pełnym koszykiem i jeszcze z groszkiem pachnącym przy nosie
nie wiem skąd się zapach w roślinach bierze wiecie ?
wiem że późno startuje, tylko chodzi mi o to że moja ma jakieś 1,50 i chcę żeby po podzieleniu tez taka była
jak kupiłam to w pierwszym roku była taka 50 cm a dopiero w drugim roku strzeliła i taka mi się podoba
Wiem, że to jeszcze nie czas na wspominanie podróży i wertowanie zdjęć ale gdyby ktoś chciał raz jeszcze zobaczyć ogród Pieta Oudolfa tym razem w kolorach beżu i pudrowego różu - sierpniowy ogród
to tu
Jest jeszcze taka dwojakiego koloru u góry fiolet niżej jasne, ciekawa jestem jakie kolory jeszcze są - a czy rosną Ci okazale? bo u Gruszki kiepsko rosły i zastanawiam się dlaczego ale może słabe sadzonki były - fakt ja późno wysiałam a je trzeba bardzo wcześnie wysiewać.
Ja tu w kwestii doła ogrodowego !!!!!!!
Nie pokażę więcej nic jak tak będziesz pisać czy kto inny - mam nadzieję że Ci się tak walnęło i tak nie myślisz i cieszysz się wielką pracą którą wykonałaś! naprawdę wielką
Ogrodowe doły się każdemu zdarzają to normalne jak coś zniszczy naszą pracę ale fotki z parku ? czy ogrodów pokazowych?
one są po to by inspirować, wspierać a nie niszczyć brrrr
mi to zawsze żal że gdzieś jest piękna przestrzeń publiczna i choć u nas jest coraz więcej takiej to jednak jeszcze mało, a i tak cieszy jak małe coś jest
zatem nie dołujemy się ogrodnicy, wspieramy i przygotowywujemy do pracowitego sezonu
och Kochana mój dół wynika wyłącznie z tego, że mam wątpliwości... czy mnie się uda skończyć. ale lepiej mieć doła z powodu wątpliwości i robić niż mieć pseudoogródek
pokazuj zdjęcia, pokazuj, bo bez nich to jeszcze gorzej
takiej odwrotnie ciemnej nie mam. Rosną mi ładnie, pikowane wcześniej są olbrzymie, mojego wzrostu, czyli ponad 150 cm. Pikowane później dopiero zaczynają kwitnienie.
Ogrodu się nie kończy więc się nie dołuj - on stale jest w obróbce,
ja mam cały żywopłt z tawuły do wycięcia....a po tych deszczach chyba jałowiec mój ulubiony tez złamany itd non stop coś
musimy wyciąć głóg i znów coś tam
ogród wymaga jednak cierpliwości - ja stale się tego uczę
No to mi potwierdziłaś trzeba szybko z kleome działać - hehe czyli w lutym siejemy
no ok teraz zbieramy nasiona jak już dojrzałe