Trochę zdjęć z rana, planowałam zrobić wczoraj, ale nie zdążyłam Na chwilę obecną robię sobie przerwę w ogrodzie, głównie nie mam w planach nic nowego i skupiam się na tym co już mam. Mamy w planach ułożyć jeszcze w tym roku taras w kamieniu i na nim chcę się skupić, a jak wyjdzie zobaczymy
Oszywiście ty żabotem jedną, i ty to sama targałaś ? Ja bym spuchła a krawężnik by nie drgnął a co dopiero tak równiutkich ustawić ! Szczery podziw !
Ładnie to wyszło
A płyty dobierz po wyznaczeniu obrysu paleniska, zobaczysz ile tam miejsca od niego do obrzeży
Nie tylko do Red Barona i jeżówek-Finka poleciła mi to do wszystkich kwitnących-a że u mnie poza jeżówkami i szałwią narazie nie ma wiele kwitnących-to podlewam jeżówki
Drzewo...nawet już na szybko ułożyliśmy. Ma być jeszcze daszek i druga strona demontowalna-ale to pewnie za sto lat.
Tak to wygląda na chwilę obecną.
O spotkanie się szykuje, jeszcze nic nie wiem. W dodatku zaczęliśmy podjazd, podbudowa jest zrobiona a znajomy kładzie nam po pracy i tylko w wekendy. Kolejny etap po 10tym. Nasionka łubinu mam pod dostatkiem Będziemy w kontakcie także bliżej tego terminu dam znać.
Hortensji ogrodowych niem mam i nie mam z nimi doświadczenia. Troche się boję bo u mnie sama patelnia i mogłaby się przypalić. Na przed ogródek bo tam będę miała kawałek cienia, planuję zakupić Phantoma.
Wiesz ja też muszę trochę pokombinować, nie ma lekko, ale sprytu mi nie brakuje, więc sobie radzę. Ogródek to tylko i wyłącznie moja inwencja twórcza. Czasem syn mi coś wykopie jak okazuje się, że trzeba większej siły no i trawnik skosi.
Mirella tujki są posadzone kawałek dalej tworzą szpaler. Za płotem sąsiadka ma posadzone drzewka owocowe a u mnie iglaki tylko są jeszcze małe. Będą tworzyły taki zakątek. W zakątku rosną dwa serby, dwa świerki pospolite, perukowiec, berberys oraz świerk kłujący z budleją.