Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 07:24, 29 sie 2017

Na dobry dzień dla odwiedzających mój watek

Jeżówka Hot Papaya

I taki kwiatek _Fiona

zawitka 09:37, 29 sie 2017

Kolorowe lato u Ciebie zauroczyła mnie rudbekia muszę na przyszły rok zdobyć bo ważne że długo kwitnie ;d Fiona taka dostojna ! !
Kawa 10:22, 29 sie 2017

pięknie kwieciście u Ciebie cały rok, boćki śliczne no ale Fiona wymiata
anabuko1 20:32, 29 sie 2017

zawitka napisał(a)
Kolorowe lato u Ciebie zauroczyła mnie rudbekia muszę na przyszły rok zdobyć bo ważne że długo kwitnie ;d Fiona taka dostojna ! !
Inni lubią tylko iglaczki i trawki.A ja lubię jak są jakieś ciągle kolory w moim ogrodzie.
Z co mam rudbekii, mogę zebrać dla ciebie nasionka.Tak może być ???
No wiesz, to taka dama.BChyba ,że pomni się i idzie na p[olowanie i znosi zabawki do zabawy, brr

Języczka

[
Nachyłek zagreb ciągle kwitnie

anabuko1 20:54, 29 sie 2017

Kawa napisał(a)
pięknie kwieciście u Ciebie cały rok, boćki śliczne no ale Fiona wymiata

Dziękuję
Jak zaczęłam tu kiedyś na forum ( to i jeszcze inne ) zaglądać.zazdrościłam , tych bujnych ogrodów i wszelakiego bogactwa roślin.Kiedyś myślałam,że ogród mam już zrobiony Ale jak zaglądałam w różne miejsca i tuta. Potem założyłam wątek to notorycznie tylko dokopywałam różne rośliny, rabat przybywało i roślin przybywało i znowu rabat przybywało i tak,,, do tej pory.Jeszcze dokupuję rośliny. Dzisiaj np, kupiłam sobie jeżówkę Eccentric .
W imieniu Fiony dziękuję.To nasza kochana ulubienica rodziny.

Oto ona.Jeden kwiatek jest.Jeszcze ma 3 w pączkach
Jeżówka Eccentric - dzisiejszy zakup.No nie mogłam koło niej przejść, i zostawić ją komuś innemu.
Przecież takiej nie mam jeszcze.
Chociaż mam jeżówkę Hot Papaya.One trochę są podobne.A tą nową, jeszcze nie wiem, gdzie posadzę .Gdzieś blisko chciałabym hortek.Ale wszędzie już napchane. .

Vanilka .

Margerytka40 21:00, 29 sie 2017

Języczkę lubię za piękne liście,kolor kwiatów tak sobie. I właśnie to jest fajne Aniu,że każdemu co innego się podoba. A wiesz,że ja miałam kiedyś tak jak Ty? Wszystkie kolory mi się podobały Teraz mi się zmieniło trochę spojrzenie na ogród ale pocieszę oczy żółciami i pomarańczami U innych
Nallar 21:13, 29 sie 2017

anabuko1 22:59, 29 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Języczkę lubię za piękne liście,kolor kwiatów tak sobie. I właśnie to jest fajne Aniu,że każdemu co innego się podoba. A wiesz,że ja miałam kiedyś tak jak Ty? Wszystkie kolory mi się podobały Teraz mi się zmieniło trochę spojrzenie na ogród ale pocieszę oczy żółciami i pomarańczami U innych

Ja też języczki lubię.Mam dwie odmiany.Druga to Języczka Przewalskiego .I juz dawno przekwitła,
A ta Języczka pomarańczowa kwitnie na całego
Ja też tak uważam,że dobrze i fajnie,że każdy ma trochę inne lub zupełnie inne ogrody, inne rośliny lub podobne , lub takie same ale w innej aranżacji.Mamy co oglądać, co podziwiać .
Może i mi się kiedyś upodobanie kolorami zmieni .I może roślin też.Kto to wie,Co rak, coś nam się zmienia.albo my zmieniamy, coś inaczej, coś innego chcemy .

Leonardo Da Vinci

Hortensja bukietowa Limelight- u mnie rośnie w pełnym słońcu.Jak zresztą i inne hortki
anabuko1 23:02, 29 sie 2017

Nallar napisał(a)

Ewuś, kochana, witaj!
Co tam działasz ???
Kupiona jako hortensja vanille fraise.Ale czy nią jest ??

Kupiona z tydzień temu Hortensja bukietowa Magical Candle
]
Hortensja Sundae Fraise.
I widać jaki nędzny mój trawnik jest w niektórych miejscach z powodu suszy.
]

Vanille Fraise.
]
zoja 23:11, 29 sie 2017

Fiona kradnie scenę
piękne hortensje