Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Coś jeszcze, coś więcej... 07:42, 17 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Było cięte

ślicznie!!!!!
rany moim tez potrzebne,ale aż mnie skręca jak pomyślę o cięciu i bólu pleców po

Moja bajka 07:11, 17 sie 2017

Do góry
Kąpiel o poranku
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:34, 17 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

obawiam sie ze za malo miesca ...u mnie naprawde jest ciasno

już kojarzę w czym problem - obchodzisz rabatkę ze wszystkich stron, a na dodatek ostróżki widzisz z okna - może trzeba przesadzić je w środek rabaty?
Sezon 2017 u Hanusi 06:15, 17 sie 2017

Do góry
Odmiany borówek nie podam, bo mam różne. Najwcześniej u mnie owocuje Spartan, i na tym krzaczku już też nie mam owoców. Inne jeszcze będę miała do końca września. a jest tego 12 krzaczków. Czasami mam jeszcze owoce w październiku. Stopniowo dojrzewają.

Dziś poranne mgły za oknem, ale do ogrodu się szykuję, bo w planie przegląd ogórkowej rabaty, a i cukinia pewnie już znowu wyrosła. Ogórki kiszę na miejscu, a cukinie trzeba do domu zholować. Pracowity okres teraz mamy.
Pogody wszystkim życzę.

Ogródek Iwony II 00:45, 17 sie 2017

Do góry
Jeszcze NN, piękna, gęsty kwiat, ale musiałam ją podeprzeć po burzy

Kaszubski mikrokosmos 00:42, 17 sie 2017

Do góry
Warzywnik ,mój pierwszy raz ,coś tam wyrosło...

Ogródek Iwony II 00:41, 17 sie 2017

Do góry
Phantom - szybko zakwita, ma duże kwiaty, ale trochę luźne. Pachnie, ale też pachną inne hortensje
ładnie przebarwia się jesienią. Łodygi sztywne, u mnie przy murku, nie mam więc zdania na temat pokładania się

Koniec września zeszłego roku

Ogródek Iwony II 00:33, 17 sie 2017

Do góry
Polar Bear - numer jeden. Rośnie w najbardziej przewiewnym miejscu, w samym epicentrum zawirowań i nic jej nie było. Grube, pełne, gęste kwiaty. Przebarwia się najpóźniej.

Ogródek Iwony II 00:27, 17 sie 2017

Do góry
Drugą hortensją w moim ogrodzie jest popularna Limlight. Kolor limonkowy obecnie. Ładna, po wichurze przez chwilę leżała, ale szybko sama się podniosłą.
Jeszcze niezbyt wysokie, jesienią tworzyłam szpaler z dwuletnich sadzonek.

Ładny limonkowy kwiat, przebarwia się jesienią na różowy...

Takie mogą być po kilku latach
bacowa napisał(a)

Ogródek Iwony II 00:06, 17 sie 2017

Do góry
Miałam zrobić przegląd moich hortensji dla Ani.
Zmieniłam zdanie po wichurze i burzy. Mam nowy typ najlepiej zachowanej hortensji. Wcześniej myślałam, by polecić Phantom. Teraz jestem przekonana, że najlepszym typem spośród hortensji, które mam w ogrodzie - to Polar Bear.

Zacznę od początku.
Vanilia Fraize - obecnie u mnie jeszcze biała, z powodu prawdopodobnie deszczów ma wielkie w tym roku kwiaty. Po wichurze musiałam największą podwiązać. Leżała, nie podniosła się ...

Rok temu, koniec września:

Bawarka 00:06, 17 sie 2017

Do góry
Buziolki kochana pamiętam o tobie ...jak patrzę na chmurki

Ranczo Edy 00:05, 17 sie 2017

Do góry
tak Hanusia u nas bee...szkoda gadać ...ale już jadłam arbuza od teścia udał mu się różowy ale ja uwielbiam a moje o takie zobaczcie haa może doczekamy jak nie to trudno hiii jutro odpowiem wszystkim buziaki i spokojnej nocki i trójsklepka pierwsza

a takie dekoracje na dożynki mazam ...nocami

Buziaki jutro będę ...tak myślę
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 23:47, 16 sie 2017

Do góry
Ogródek Iwony II 23:23, 16 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja mam jeszcze pomidory i maliny ...słoikuje wszystko jak leci to jest tez bardzo czasochłonne ale przeciez tego chciałam to i mam

Justynko, też mam pomidorki - koktajlowe, maliny też, ale jakieś późne - mają pełno owoców, zielonych. Buraczki, por, seler, koper, truskawki. Wszystkiego po trochu. Fasolkę już całą zebrałam do obiadu, ogórki nastawiam na kiszone. Z buraczków robię chłodnik albo botwinkę. Muszę przerywać, bo za gęsto posiałam... W donicy mam szczypiorek, a w drugiej posadziłam cukinię. Na rabatach miejsca brakło.
Tutaj pną się ogórki

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:16, 16 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia

No to myślę, że pomysł z drzewami wart rozważenia.
Ogródek Iwony II 23:15, 16 sie 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Witaj Iwonko z wielką radością przeczytałam Twój wątek piękną metamorfozę przeszedł Twój ogród od linii falistych po proste rok 2016 był dla Was rokiem zmian i wielkiej pracy, piękny warzywnik, a pergola na betonowym płocie rewelacyjna, już nie mówiąc o pięknie tworzonych rabatach piękny duet tworzycie z eMusiem, też tak mam i wiem, że przy takiej pracy wspólnej robota idzie dużo szybciejpozdrawiam i buziaczki zostawiam, chętnie będę zaglądać

ja mam przy drewutni dwa zbiorniki na deszczówkę 1000 l i pompkę zamontowaną, a trzeci zbiornik przy dawnym kurniku także wykorzystuję też jak tylko mogę to co spadnie z nieba, chociaż ostatnimi czasy mało z tego nieba leci ależ się rozpisałam....

Moni, nie miałam okazji wcześniej przywitać się z Tobą u mnie. Witaj więc

Z wielką przyjemnością przeczytałam, że jesteś po lekturze mojego wątku. Kilka całych wątków też udało mi się przeczytać. Swojego już w całości nie. Ani pierwszego, ani drugiego. Podziwiam Cię za wytrwałość.
Tak, ogród mi się bardzo podoba. W pewnym momencie wytyczyłam ostatnią rabatę i ramy ogrodu zostały zrobione. Pozwoliło mi to bardziej spokojnie myśleć o ogrodzie. Koszmar związany z nieobsadzonymi rabatami przestał mi się śnić po nocach Czasami pracowałam z nasadzeniami na kilku rabatach, bo trochę roślin dostałam od dobrych ogrodniczek i trzeba było szybko zagospodarować roślinki
Tak, praca we dwoje w ogrodzie jest świetna. Kiedy razem pracujemy, razem planujemy, odpoczywamy, sprawia nam to wielką frajdę. Zbyszek coraz więcej zna roślinek, czasami ma swoje pomysły na kompozycje. Wczoraj odpoczywaliśmy w ogrodzie. I powiedział, że nie ważne jest, gdzie się jest: czy na dalekich wczasach, czy we własnym ogrodzie: ważne, jak ten czas się spędza. I aby można było wypocząć.

Poważnie myślę nad zbiornikiem na wodę za garażem. Jeszcze nie teraz, ale zimą poczynię plany na kilka zakupów. I popracuję nad technicznym rozwiązaniem ... Pompki raczej nie będę montować, bo to dodatkowy koszt, a ogród jest niewielki. Chciałabym pobierać wodę konewką z pojemnika... I podlewać warzywnik i pobliskie rabaty
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:11, 16 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ola, a ile tam jest od ogrodzenia do budynku? I jak masz tam okna? Żebyś potem nie narzekała, że Ci się drzewo z konarami do domu pcha...

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:59, 16 sie 2017

Do góry
Jeżówkowa rabata, z której uszczknelam kilka kęp
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:58, 16 sie 2017

Do góry
U mamy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies