Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 10:36, 28 lip 2017

Do góry
eda napisał(a)
taaak bardzo jestem z niej zadowolona
host nie znam po imieniu ale parę posadziłam zielony liść takie chyba duże będą bo już miałam w innym miejscu i taką z obwódką biała liścia parę sztuk i taką pokręcone kolory różniste się mienią na niej i ma pofalowany delikatnie liść ogólnie to jest zielona haa tyle naklepałam musiałabym fotki zrobić gdzieś mam bo tak to trudno

O takie

Ja też lubię pysznogłówki.Fajne obrazy w ogrodzie.Może kiedyś jeszcze białą sobie sprawię
Ta pierwsza hosta to Fortunei Albopicta.A ta druga i 3 będą ładne.Większe.Ale za wcześnie jeszcze aby je zidentyfikować

Błękitny Anioł

Clematis Paul Farges - Summer Snow

powojnik Ville de Lyon

powojnik Etoile Violette

Ogród za grosze 10:34, 28 lip 2017

Do góry

CATERINE WOODBERY

'Ruby Stella'

Startle

Betty Fritz
Ogród za grosze 10:29, 28 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Podpisuj koniecznie. Może pomoże mi to rozpoznać co zacz moje. Kilka wydaje mi się podobnych. Kiedyś nazwy nie miały dla mnie znaczenia, a teraz żałuję.
Widziałaś może Liliowce u Fenixa na facebooku?

Od Fenixa mam irysy pumila te z plamkami. Liliowce kupuję od kolekcjonerów, bo ze szkółek miałam pomyłki.
To podpisuję

LILIOWIEC BELA LUGOSI

LILIOWIEC ROMANTIC ROSE

Ruby Stella

NIGHT EMBERS
Ogród za grosze 10:22, 28 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Podpisuj koniecznie. Może pomoże mi to rozpoznać co zacz moje. Kilka wydaje mi się podobnych. Kiedyś nazwy nie miały dla mnie znaczenia, a teraz żałuję.
Widziałaś może Liliowce u Fenixa na facebooku?

Od Fenixa mam irysy pumila te z plamkami. Liliowce kupuję od kolekcjonerów, bo ze szkółek miałam pomyłki.
To podpisuję

LILIOWIEC BELA LUGOSI

LILIOWIEC ROMANTIC ROSE

Ruby Stella

NIGHT EMBERS
Ukojenie 10:21, 28 lip 2017

Do góry
Ukojenie 10:20, 28 lip 2017

Do góry
Kilka z poranka:
Hortensjada 10:06, 28 lip 2017

Do góry
Elka napisał(a)
Bożenko mogłabyś mi określić czy to na pewno lime light? Pod taką nazwą mi sprzedano.

tak to ona chyba słabo przycieta (chodzi o wycięcie słabych drobnych pedów), ale piekna
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:48, 28 lip 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
WAW!!
Pracusiu.Rabata na 10 m,To wyzwanie.
Róże piękne

noo już 1,5 m zdjęłam darni ale muszę jeszcze trochę szerzej ..kurcze i co tam posadzić ..myślę o hortensjach

z jedną rabatkę zrobilam
Hortensjada 09:34, 28 lip 2017

Do góry
Bożenko mogłabyś mi określić czy to na pewno lime light? Pod taką nazwą mi sprzedano.

Moja działka na Dębowym Lesie 09:29, 28 lip 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I nie tylko kwiatowe
Nachyłęk Zagreb i to co jego odwiedza

Lubię rośliny wokół których jest gwarnie . Nachyłka nie mam, ale chyba go poszukam.
Jeżeli chodzi o inspiracje Twoimi hostami, to ja mam od zeszłego roku kilka funkii w doniczkach stojących obok siebie. Niestety miejsca brak na rabatach. Na szczęście dobrze się sprawdzają także w donicach
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:23, 28 lip 2017

Do góry
Na dzień dobry zostawiam dla Was kwiaty róży chińskiej, która mi właśnie kwitnie

życzę zaglądającym dużo słoneczka lub deszczu co kto woli na udany weekend
Brak pomysłu na rabatke-pomożecie???!! 09:22, 28 lip 2017

Do góry
Wklejam wiecej zdjeć i liczę na waszą pomoc
Mam dwie ręce i ugór do ogarnięcia 09:21, 28 lip 2017

Do góry
Sezon wakacyjny i ogrodowy w pełni. Szkoda, że nie macie czasu na podrzucanie pomysłów. Poczekam cierpliwie, może jakaś dobra dusza się odezwie, a ogród przecież nie ucieknie. Mam co robić, bo przekopuję i uzdatniam ziemię tam, gdzie jeszcze nic nie ruszyłam.

Na terenie działki fajnie by było mieć:
- miejsce na przechowywanie drewna gdzieś blisko domu (nic nie ustalone, gdzie i jak ma to wyglądać)
- warzywnik (gdzieś w tylnej części działki, może w miejscu gdzie teraz jeszcze leży górka z humusu)? Zastanawiam się czy rosnące drzewka owocowe nie zabiorą potrzebnego światła, mogłabym je ewentualnie przesadzić i zamienić warzywnik z maliniakiem miejscami, póki drzewka malutkie.
- mini szklarnię (może kiedyś) ale miejsce bym zostawiła, kompostownik (mam taki plastikowy, jeden, być może trzeba to będzie zamienić na taki z prawdziwego zdarzenia)
- domek ogrodnika - niewielka buda ze stołem roboczym, bo mam małą kanciapkę narzędziową w bryle budynku (róg z brzozami) gdzie trzymam grabie, łopaty, nawozy itp.
- kawałek trawy, żeby zawierał prostokąt 5m x 10m (okazjonalne gry plenerowe z dziećmi)
- miejsce na ognisko

Tymczasem, żeby tak nie było zupełnie bez zdjęć, wrzucam liliowce - moje szczypiorki, które sama wychodowałam z nasion. Od czerwca wsadzone do gruntu, mam nadzieję, że przezimują bez problemu i w przyszłym roku będę mogła je gdzieś zagospodarować.

Tysiąc radości i utrapień 09:02, 28 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
masz piękną kolekcję fuksji

Mam ich zaledwie kilka , kolekcją trudno to nazwać zważywszy na to ile jest różnych odmian. I tak cieszą bardzo te kwiatki wyglądające jak baletnice

Fuksja "Polskie Stowarzyszenie Miłośników Fuksji"
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:57, 28 lip 2017

Do góry
lato- ciezko okreslic odmiane. Jest ich tyle, ze tylko ludzie zajmujaco sie tym zawodowo sa w stanie je okreslic. Wazne sa tez rozne momenty wybarwiania sie kwiatow, ich przekwitania, przebrawianie sie lisci na jesien. Bez tego jest jeszcze trudniej odgadnac odmiane.

Domotoi przezyl bez szwanku dlugie mrozy -22 stopni. Roczna sadzonka.
Ogród na glinie 08:42, 28 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)

Gosiu chyba pierwszy raz jestem u Ciebie

Cudownie skomponowane!!!!!

kawał roboty z plewieniem zrobiłaś
od razu mi sie przypomniały czasy bez kory i żwiru, nie zazdroszczę
ale efekt po cieszy bardzo

przebiegłam wstecz do grudnia, wszyscy pisali o krokusikach , potem tulipanach, ale ja nie trafiłam na żadne zdjęcia???

pozdrowionka zostawiam

edit już znalazłam

CUDOWNA wiosna
i widzę że łączy nas tez oprócz gliny robienie bombeczek

Hej
Dziękuję.
Ja już kory nie chcę sypać, bo mi potem przeszkadza w plewieniu, ale w niektórych miejscach trzeba.
ogród cały czas w trakcie zakładania - po kawałku
ale może kiedyś doczekam się końca
No bombki to z córką robiłyśmy.
Ciekawe co w tym roku wymyślimy - inną kolorystykę, czy tą samą a inne wzory bombek.

Z powyższej kompozycji coś będę musiała zabrać, bo się robi gęsto
obawiam się że imperatę, a tak dobrze się tu wpisuje
Ogród wśród pól i wiatrów 08:38, 28 lip 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Justynka, ja rozchodniki dostałam 3 kępki od sąsiada, co je wywalał Może nie są jakieś super extra piękne, ale wydaje się, że w tym zestawieniu spełnią swoją rolę. Zresztą zobaczymy jak to się dalej wszystko rozwinie. Dobrze, żeś się na jeżówki nawróciła bo są fajne

Ależ te Twoje rabaty dają pokaz niesamowicie to wygląda.
Rozpoznawanie traw 08:38, 28 lip 2017

Do góry
Ostatnia zagadka - czy to jest molinia Variegata?

Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:36, 28 lip 2017

Do góry
Piszę po raz kolejny i mam konkretne pytanie. Mija 5 dni od ostatniego koszenia i trawa w tym jednym miejscu (widoczne na zdjęciu) nie rośnie wcale, w innych miejscach znowu poszła strasznie do góry (zapewne tam gdzie było więcej nawozu) i teraz pytanie odnośnie "żółtego" miejsca. Nawieźć? Przekopać i zasiać na nowo? Dosiać? Bardzo proszę o pomoc. Noszę się z zamiarem by najpierw nawieźć po raz kolejny trawę, od ostatniego minęły ponad 3 tygodnie.
Ogród w remoncie 08:35, 28 lip 2017

Do góry
Wydałam dziś wojnę jałowcom ,które rosną porozrzucane w różnych miejscach w ogrodzie. Od rana udało mi się wykopać trzy ,jeszcze pewnie z 10 zostało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies