Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

polinka 11:13, 26 sie 2017

babka napisał(a)
Odcień zależy też od stopnia nasłonecznienia (i nie wiem czy od gleby również) Miałam w ub roku jedną kępkę w doniczce w półcieniu i była fajna zielonkawo biała

Dokładnie jest tak jak piszesz Olu Do tego dochodzi jeszcze wilgotność i składniki pokarmowe w glebie. Jedna trawka na różnych stanowiskach może mieć różne odcienie.
Evergoldy możesz na wiosnę ciachnąć na krótko. Chwilę będzie łyso ale póżniej odbiją ze zdwojoną siłą

Buziaki
ren133 11:24, 26 sie 2017

A ja widziałam to troszkę inaczej
beata_m 22:21, 26 sie 2017

mnie się też bardzo podobają turzyce pod bukszpanem! a może wśród kulek bukszpanowych po przeciwnej stronie też wrzucić trawki i zarysować nimi drugie półkole?! tak tylko głośno sobie myślę tak czy owak szacuneczek Oluś dla Twojej pracy i determinacji! Zobaczysz będzie pięknie! Będzie Pani z siebie zadowolona
gosika67 22:23, 26 sie 2017

Ola widzę,że działasz, co masz jeszcze w planach?
babka 23:20, 26 sie 2017

Polinko w tym roku ciachnęłam trawki ale może za wcześnie bo potem te ciachnięte liście rosły dalej tylko jakieś brązowe się zrobiły no i tak czy tak musiałam skubać. Może następnym razem poczekam aż ryzyko przymrozków minie.

Reniu dlaczego miskanty wek ? Mam cichy plan ( liczę że uda się go zrealizować) by zlikwidować bramkę i furtkę za nimi.

Dosadziłam dwie lawendy by były połączeniem z resztą ogródka. Może tak być ? ale w tym przypadku chyba trawki już ne bardzo będą się komponować. Czy się mylę ??
Zobacz jak to teraz wygląda

dosadziłam trzy selserie jesienne

babka 23:27, 26 sie 2017

Beatko, trawki maja być pod buksami ale teraz są jeszcze lawendy i sama nie wiem czy tam mogą zostać czy poprzestać na samych buksach i trawkach ?
Dziś styrałam się jak pies, rąk nie czuję i jestem zawiedziona, że udało mi się tylko oczyścić pozostałą część ogródka ale ciężko było z bluszczem wplatanym w cyprysy. Wyciąganie korzeni z ziemi dało mi w kość.

Na rurę planuję puścić bluszcz więc za rok/dwa nie będzie już straszyć
jazzy 23:30, 26 sie 2017

babka napisał(a)

Ale serio ?
Twój projekt Martuś bardziej rozbudowany był a ja idę w minimalizm. Co lepsze ??
Jak zaplanować dalszą część ?
Ja chyba idę w rozbudowany minimalizm
A lepsze jest to, co Tobie się podoba

Dalszą część na pewno równie szybko ogarniesz
Cały czas podglądam
babka 23:32, 26 sie 2017

gosika67 napisał(a)
Ola widzę,że działasz, co masz jeszcze w planach?

W planach mnóstwo pracy, jutro myślę posadzić magnolię. Ciężko znów będzie bo tam kamienie trzeba najpierw zdjąć.
A w tygodniu chciałabym zakończyć sadzenie w ogródku przed domem.
Cieszę się, ze zaglądasz, ja już na żadne odwiedziny nie znajduję czasu ale nadrobię to, obiecuję
babka 23:36, 26 sie 2017

Powiedzcie mi czy tego grzmota jak ładnie przytnę w kulkę da się gdzieś wkomponowac czy lepiej go pogonić ?

babka 23:41, 26 sie 2017

jazzy napisał(a)
Ja chyba idę w rozbudowany minimalizm
A lepsze jest to, co Tobie się podoba

Dalszą część na pewno równie szybko ogarniesz
Cały czas podglądam

Wolałabym ten rozbudowany minimalizm ale chyba nie potrafię tak jak Ty
A poza tym ten ogródek chciałabym ogarnąć i za wiele w nim nie przebywać więc im mniej roślin tym lepiej

Zdecydowanie wolę pracować w tej części