Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:11, 05 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga, wpadam w odwiedziny wieczorową porą ...bidulka nie może pochorować ... współczuję i ściskam mocno !!! zdrowiej szybciutko i na spacer do mnie zapraszam ...kawę w termo-kubki se zabierzmy ze sobą

Ściskam kofana A ja o tym spacerze to najpoważniej w świecie pisałam!

Ja też przecież zapraszam zawsze o każdej porze ...

Ogród Magdalenka 00:05, 05 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madziu nie stresujemy sie. Mi pod nosem dwa takie ogrody wyrosły... Ukrzyżowane platany, bukszpan w kwadraty sadzony, biale kamienie, rozplenice..... I to w miesiąc..... I chodzę obok i mówię sobie a miejcie taki nie waszymi rencami zrobiony, nasze choć nie idelane jakże cieszą i zobaczymy jak za dwa lata będą wyglądać, czy będą codzinnie pielęgnowane????
Ale porób kochana fotki aby inspiracje były

No Ty to umiesz przemówić do rozsądku A ja i tak mam ochotę zobaczyć te gardenbildersowe na żywo, poślinić się, a może coś zgapić, hihihi Te pod Twoim nosem też kiedyś obejrzę
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:57, 04 sty 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Oj, dziewczyny, no mam tam jakieś plany, przede wszystkim domowe, bo po 5 latach mieszkania mój dom w środku prosi się o poważny remont. Tak więc moje plany skupią się tym roku przede wszystkim na tym zadaniu.
Natomiast w ogrodzie muszę dosadzić parę roślin, dosypać więcej kory, dołożyć kilka kamieni z serpentynitu za skarpę kaskady, zainstalować w końcu pompę, kupić jakieś przyzwoite meble na taras i do altany, założyć warzywnik. Bardzo chcielibyśmy zbudować też grill i piec chlebowy ( 2 w 1)

Czy to się wszystko uda, tego nie wiem. Będziem się starać

Dużo tego, ale to dobrze, bo Ty z tych MEGA pracusiów jesteś Oby wszystko udało się zrealizować!!! Będę trzymać kciuki!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:50, 04 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga siostro ogodowa kofam

I nawzajem Madżenko
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:12, 04 sty 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Hmmm.... wymasowana, wypoczęta, zrelaksowana Dla Ciebie wiosna mogłaby się już zacząć
A Twój ogród dla wielu jest już idealny!!! I musisz to zaakceptować
Buziam prawie noworocznie

Akceptuję choć brakuje dużo dużo do tego co dla mnie idealne ściskam noworocznie !!!

Perfekcjonistka w każdym calu........
A grypa precz......
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:32, 04 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Hmmm.... wymasowana, wypoczęta, zrelaksowana Dla Ciebie wiosna mogłaby się już zacząć
A Twój ogród dla wielu jest już idealny!!! I musisz to zaakceptować
Buziam prawie noworocznie

Akceptuję choć brakuje dużo dużo do tego co dla mnie idealne ściskam noworocznie !!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:34, 04 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Aga, wpadam w odwiedziny wieczorową porą ...bidulka nie może pochorować ... współczuję i ściskam mocno !!! zdrowiej szybciutko i na spacer do mnie zapraszam ...kawę w termo-kubki se zabierzmy ze sobą

Ściskam kofana A ja o tym spacerze to najpoważniej w świecie pisałam!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:32, 04 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
No straszne już to widze i razy trzy hmmm

A nie możesz tych okragłych donic wykwadratowić ? Byłoby prościej chyba
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:31, 04 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Ktos mi kiedys powiedzial:

dbaj o siebie, bo jak sama o siebie nie zadbasz to nikt o Ciebie nie zadba

Wydrukowac na zloto i powiesic nad lozkiem i na lodowce ku pamieci dla reszty rodziny

No co racja, to racja!

Reszta rodziny dba tylko w naprawdę skrajnych porzypadkach
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:14, 04 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Mam trzy nieszczęsne z palisady murowanej ....ale okrągłe są... Marzena mi fajnie zaplanowała bukszpany i trawki ...ale jak je ocieplić ????? Nie mam pojęcia ...donica okrągła a styropian prostokątny ??????

M. mi podpowiada, że się da, tylko będzie z tym troche zabawy, bo trzeba styropian nacinać po kawałku (im mniejsza donica, tym więcej kawałków) i dopasowywać do jej kształtu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:55, 04 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka, bidulko i Ty chorutka??? Dbaj o siebie, soczki pij i jogurciki (ale takie prawdziwe, najprawdziwsze a nie podrobki)

Boćku no chorutka Ale mówiąc szczerze... chorowałam cały jeden dzień... Zwyczajnie nie mam na chorowanie czasu Forum czeka, prasowanie czeka, dom trzeba ogarnąć, obiad ugotować... Moje chorowanie polega na zażywaniu leków
No to się wyżaliłam...

Czy mam Wieloszce sprac kuperek????!!!!!!

Nieleczone chorobska sie mszcza w starszym wieku - wiem, doswiadczylam, wcale dlugo na taka zemste sie nie czeka. Wiec jak chora to chocby sie walilo i palilo dupinka wedruje pod cieplutka kolderke, herbatka i napoje insze obok lozka i lezymy, lezymy i jeszcze raz lezymy.
Forum OK, mozna lapka w lozku miec, ale P R A S O W A N I E????? S P R Z A T A N I E???? No prosze Cie...

Nagana
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:47, 04 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Fiu, fiu, fiu! Plany ogrodowe ambitne i górnolotne - jak to u boćków Spełnienia zatem życzę - szybko i bezboleśnie I nieograniczonych funduszy na owo spełnianie A w maju... wytchnienia od spełniania
Buziam noworocznie jeszcze

Wieloszka, no te fundusze mnie ograniczaja Jak ja nie lubie byc spetana ograniczeniami

Dzieki Kochana I wzajemnie, i zdrowia zycze duuuuuuzo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:44, 04 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Zimowy domek magnolii:

Oj biedna ta nasza Magnolia - taki skromny domek ma na zimę
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:43, 04 sty 2013

Do góry
Fiu, fiu, fiu! Plany ogrodowe ambitne i górnolotne - jak to u boćków Spełnienia zatem życzę - szybko i bezboleśnie I nieograniczonych funduszy na owo spełnianie A w maju... wytchnienia od spełniania
Buziam noworocznie jeszcze
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:36, 04 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Czy te murowane donice z kulkowiskiem są ocieplone jakoś????

Donica nie jest ocieplona, ale nic w niej jeszcze nie przemarzło.

Jasne dziekuję ale ty z wrocławia a ja z syberii prawie hmmmm

To na syberię ociepliłabym styropianem . Danusia tak robi. W którejś "Magnolii" było pokazane wykonanie takiej donicy przez Gardenarium (ale chyba nie murowanej, tylko z płyt OSB). Wiosną planuję wykonanie takiej donicy (właśnie z płyt, ocieplonych styropianem) w pobliżu altany. Chciałam murowaną (wydaje mi się solidniejsza), ale M. jest generalnym wykonawcą i uparł się na płytę .
O jeszcze GabiK z "miniaturowego ogródka" robiła takie.
A Ty już masz takie donice, czy dopiero planujesz?

Mam trzy nieszczęsne z palisady murowanej ....ale okrągłe są... Marzena mi fajnie zaplanowała bukszpany i trawki ...ale jak je ocieplić ????? Nie mam pojęcia ...donica okrągła a styropian prostokątny ??????
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:33, 04 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Wieloszka, bidulko i Ty chorutka??? Dbaj o siebie, soczki pij i jogurciki (ale takie prawdziwe, najprawdziwsze a nie podrobki)

Boćku no chorutka Ale mówiąc szczerze... chorowałam cały jeden dzień... Zwyczajnie nie mam na chorowanie czasu Forum czeka, prasowanie czeka, dom trzeba ogarnąć, obiad ugotować... Moje chorowanie polega na zażywaniu leków
No to się wyżaliłam...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:30, 04 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Czy te murowane donice z kulkowiskiem są ocieplone jakoś????

Donica nie jest ocieplona, ale nic w niej jeszcze nie przemarzło.

Jasne dziekuję ale ty z wrocławia a ja z syberii prawie hmmmm

To na syberię ociepliłabym styropianem . Danusia tak robi. W którejś "Magnolii" było pokazane wykonanie takiej donicy przez Gardenarium (ale chyba nie murowanej, tylko z płyt OSB). Wiosną planuję wykonanie takiej donicy (właśnie z płyt, ocieplonych styropianem) w pobliżu altany. Chciałam murowaną (wydaje mi się solidniejsza), ale M. jest generalnym wykonawcą i uparł się na płytę .
O jeszcze GabiK z "miniaturowego ogródka" robiła takie.
A Ty już masz takie donice, czy dopiero planujesz?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:25, 04 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No ja nie mogę mp, wypominać mi, źe starszą jestem..... dobrze że siostrą dodałaś potworze

Ja już miejsca w samochodzie na Gardenię dla Was zarezerowalam jestem kierowcą a dziewczyny zabawiają mnie rozmowa , ale będzie przyjemnie
A co do kluczy i porannego powrotu z Gardenii to powiem tylko, że ja kluczy od domu od dwóch lat nie mam to czy nad ranem czy wieczorem wrócę i tak M mnie musi wpuścić

Ja będę wredna, ale lubię jak chorujesz , tyle postów mialam do nadrobienia jak za dawnych czasów
Jestem pod wrażeniem perfekcyjnej osłony dla magnoli, powiem Ci,że ta konstrukcja z kno-how inżynieryjnym nawet mnie nie zdziwiła chyba musowa musze skopiować w przyszlym roku bo ta zima lekka

Madżenko, no fiesz! Ta starsza siostra to było tak z czułością, bo zawsze o niej marzyłam, więc się teraz słucham pokornie starszej i mądrzejszej
Oj miejscówka zarezerwowana - jakże się cieszę!!!
No.... ja też lubię tak chorować, choć jeszcze dwa dni temu nie było zbyt przyjemnie Właśnie wróciłam od lekarza - mam silne zapalenie gardła i zatok. Dostałam jakiś antybiotyk na 3 dni, ma mnie postawić na nogi
A osłona dla magnolii i rh ściśle wg instrukcji chyba... Irenki - że ma być płotek dookoła, żeby szmata nie dotykała drzewka. Tylko zimy jakoś brak, już jedną warstwę tej osłony zdjęliśmy.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:21, 04 sty 2013

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:14, 04 sty 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Eee nie jest źle ze zdjęciami,to co mnie interesuje to jest
Najtrudniej jak trzeba się przez posty przekopywać!
A ja mojej magnolii wcale nie okryłam,pani od której kupiłam powiedziała mi że nigdy nie okrywa,a rosna w szczerym polu,no zobaczymy.

Gabrysiu, ja też jestem przeciwniczką okrywania, staram się nie kupować niczego, co tego wymaga Magnolię dostałam w prezencie od Grupy Wrocławskiej, mała jest jeszcze i na najgorszym wygwizdowie rośnie. Ponieważ ma dużo pąków dziewczyny doradziły, żeby okrywać przez pierwsze 2-3 lata. Więc złamałam swoją zasadę i M. takie opakowanie jej zrobił
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies