Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

kasik778 23:32, 04 sty 2013

Donice wyglądają bardzo dizajnersko, efekt masz murowany na ścianie
Gabrysia_ 23:38, 04 sty 2013

Jestem,jeszcze nie wszystko dokładnie zobaczyłam,ale nadrobie.
Naprawdę musieliście się bardzo napracować,aby powstał taki piękny ogród
Pozdrawiam
Wieloszka 23:57, 04 sty 2013

Enya73 napisał(a)

Oj, dziewczyny, no mam tam jakieś plany, przede wszystkim domowe, bo po 5 latach mieszkania mój dom w środku prosi się o poważny remont. Tak więc moje plany skupią się tym roku przede wszystkim na tym zadaniu.
Natomiast w ogrodzie muszę dosadzić parę roślin, dosypać więcej kory, dołożyć kilka kamieni z serpentynitu za skarpę kaskady, zainstalować w końcu pompę, kupić jakieś przyzwoite meble na taras i do altany, założyć warzywnik. Bardzo chcielibyśmy zbudować też grill i piec chlebowy ( 2 w 1)

Czy to się wszystko uda, tego nie wiem. Będziem się starać

Dużo tego, ale to dobrze, bo Ty z tych MEGA pracusiów jesteś Oby wszystko udało się zrealizować!!! Będę trzymać kciuki!
Domi 05:37, 05 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Znalazłam świetne donice ścienne Jak Wam się podobają?

http://www.sklep.hydroponika.pl/Donice/z_tworzywa_sztucznego/1931-WALL_CONE.html?kolor=popielaty

Wyglądają fajnie, ale trzeba dopytać jak odprowadzana jest woda z donicy, żebyś nie musiała ich zdejmować ze ściany, jak za mocno podlejesz. Chcesz je do wnętrza czy na taras?
Enya73 09:42, 05 sty 2013

Kasik - mnie się bardzo podobają, ale mój M marudzi, że znowu w takim stylu od którego chcemy odejść Ja kocham vintage a mój M styl nowoczesny. I jak to połączyć, żeby nie wyszedł niekontrolowany eklektyzm?

Domi- jeśli będę mogła je kupić to raczej do domu, chociaż na elewacji przy wejściu do domu też by mi pasowały A o podlewanie nie trzeba się martwić, wystarczy kupić to:

http://markus-sklep.celtur.com/p186,dn005-hydrokultura-watering-system-wskaznik-poziomu-wody.html

Gabrysiu- witam, cieszę się, że chciało Ci się przejrzeć mój wątek

Agnieszka -Wieloszka - planowanie to mój dzień powszedni. Mój M dziś mi rano powiedział, czy ja muszę wszystko mieć zaplanowane, a gdzie miejsce na spontan Tak więc niech on sobie myśli, że ten pieco-grill będzie budował spontanicznie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Dziś jadę z nieletnią na zakupy, a to wcale nie jest proste zadanie, wierzcie mi
kasik778 10:57, 05 sty 2013

to miłych zakupów życzę, niech ci coś w portfelu na doniczki zostanie
gierczusia 13:09, 05 sty 2013

kasik778 napisał(a)
łooooj nie zostanie zakupy z nieletnimi płci dowolnej to powaźne wyzwanie ... Dla psychiki i kieszonki ... Prawda Anitko ??... Pozdrawiam serdecznie a pieców - grill woooWW !! To Ci dopiero wyzwanie !
Urszulla 13:20, 05 sty 2013

Agnieszka -Wieloszka - planowanie to mój dzień powszedni. Mój M dziś mi rano powiedział, czy ja muszę wszystko mieć zaplanowane, a gdzie miejsce na spontan Tak więc niech on sobie myśli, że ten pieco-grill będzie budował spontanicznie

Anito....jak czytałam o Waszych planach ogrodowych to chciałam napisać że mój M. od 4 lat planuje grilla i wędzarnię ale się powstrzymałam......bo to w marzeniach bywało i nic więcej......aż do tego tygodnia.....bo z nudów nagle SPONTAN jakiś M. zrobił kiełbasy domowej roboty i dziś wędzi ...u sąsiada...niestety ale tak się zapalił że plany budowy grillo-wędzarni są w jego głowie urealnione i na dodatku do tego piec chlebowy też......ja już nie wiem co się dzieje......ale cicho sza.....bo rzeczywistość finansowa kofrontuje się z planami......ja tylko zaznaczyłam że nie chcę już żadnych prowizorek po 3 latach budowy, tym bardziej w ogrodzie...mam ich dość w domu
Enya73 23:59, 05 sty 2013

Potrzeba matką wynalazków Urszullo Trzymam kciuki, może Twój plan stanie na 4 letnim i w tym roku Twoje marzenia o grillo-wędzarni się spełni. Życzę Ci tego z serca
Ja też będę mocno motywować mojego M do pracy Sama też zamierzam zakasać rękawy i pomóc zarówno w domu, jak i w ogrodzie.

A propos, czy Wam też w nowych domach po kilku latach pękają ściany w niektórych miejscach? Macie jakieś sposoby oprócz użycia mega drogiej masy szachlowej z Fluggera lub tapety czy filcu z włókna szklanego? Jak policzyłam, ile tego trzeba, to mnie się włosy na głowie zjeżyły
Enya73 00:01, 06 sty 2013

gierczusia napisał(a)

łooooj nie zostanie zakupy z nieletnimi płci dowolnej to powaźne wyzwanie ... Dla psychiki i kieszonki ... Prawda Anitko ??... Pozdrawiam serdecznie a pieców - grill woooWW !! To Ci dopiero wyzwanie !

No Ela, Ty znasz moją córkę Ale melduje, że akcja zakończona wielkim sukcesem Nieletnia szczęśliwa z torbami pełnymi szmatek wróciła do domu, to mam już ten stresujący temat z głowy przynajmniej na jakiś czas