Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Wieloszka 19:43, 04 sty 2013

Fiu, fiu, fiu! Plany ogrodowe ambitne i górnolotne - jak to u boćków Spełnienia zatem życzę - szybko i bezboleśnie I nieograniczonych funduszy na owo spełnianie A w maju... wytchnienia od spełniania
Buziam noworocznie jeszcze
bociek 19:43, 04 sty 2013

Bozenko, wiem, w koncu musze mu byc opoka, a nie stresowac dodatkowo.
Dzisiaj dostal wyniki probnego angielskiego. Jestem taka dumna, ze az mnie nosi Chyba jutro mu zrobie jego ulubionego bezowca. 90% zrobil Malutki, kofany
bociek 19:47, 04 sty 2013

Wieloszka napisał(a)
Fiu, fiu, fiu! Plany ogrodowe ambitne i górnolotne - jak to u boćków Spełnienia zatem życzę - szybko i bezboleśnie I nieograniczonych funduszy na owo spełnianie A w maju... wytchnienia od spełniania
Buziam noworocznie jeszcze

Wieloszka, no te fundusze mnie ograniczaja Jak ja nie lubie byc spetana ograniczeniami

Dzieki Kochana I wzajemnie, i zdrowia zycze duuuuuuzo
margi 20:34, 04 sty 2013

Serdecznie pozdrawiam,przeczytałam Twoje opowiadanie do 40-tej str.ciekawa historia,postępy w tworzeniu ogrodu,jutro siadam i czytam dalej.Ciekawi mnie czy uporałaś się z kretami,mam nadzieję,że odpowiedz znajdę jutro.
bociek 20:40, 04 sty 2013

Witaj Gosiu,

Milo mi Cie goscic i ciesze sie, ze uznalas moje perypetie za interesujace

Zapraszam, kiedy tylko bedziesz miala ochote. Czuj sie swobodnie i pisz uczciwie co myslisz naprawde.
ka1sia 20:45, 04 sty 2013

No to ja uczciwie napiszę: kocham to poczucie humoru,więc będę tu częściej, a co? takie moje noworoczne postanowienie Pozdrawiam bardzo serdecznie, Kasia
Magda70 20:57, 04 sty 2013

A widzisz 90% bedzie dobrze
joaha 21:13, 04 sty 2013

Boćku widzę, że konkretne plany ogródkowe już są tak więc pozostaje mi tylko życzyć ci dużo, dużo siły na zrealizowanie tych planów. Ja zmobilizowana przez Ogrodowisko też mam zamiar dużo poprawic w ogrodzie i mam nadzieję, że ze wszystkim zdążę )
monteverde 21:26, 04 sty 2013

Pozdrawiam dumną mamuśkę, zrób mu tego bezowca
Urszulla 21:33, 04 sty 2013

bociek napisał(a)
Serdecznie dziekuje wszystkim za zyczenia i tyle okazanej serdecznosci Jestescie naprawde wspaniali

Lapka juz sie zagoila, natomiast antybiotyk troszke spustoszyl organizm. Jeszcze jestem przetracona, ale mam nadzieje, ze to szybciutko minie. Natomiast nigdy przy antybiotyku tyle nie spalam, praktycznie gdyby nie praca to przespalabym caly tydzien. Nawet M sie zaniepokoil, chociaz wie, ze lubie spac

Mam nadzieje, ze zabawa sylwestrowa wszystkim sie udala a Nowy Rok zaczal sie dobrze. I oby byl najlepszym rokiem z dotychczasowych czego Wam i sobie zycze.

Zrobilam sobie tez rachunek sumienia i mniej wiecej ustalilam plany na nadchodzacy sezon, majac na uwadze finanse oczywiscie

Tak wiec co zrobie na 100%

poza tak oczywistymi zabiegami, jak kulkowanie, pielenie, nawozenie, wertykulowanie, ciecie, kancikowanie zdecydowanie zamierzam ukonczyc rabate frontowa - tu jeszcze przed wykopkami jalowcowymi .

Te dwa odcinki beda mialy nowa odslone

Do 1 maja musi byc zrobiona w zdecydowanej wiekszosci.

Jak mi sie nie uda zakupic niektorych roslin to bede uzupelniac w ciagu sezonu.
Generalnie jest to priorytet na 2013 rok i chocby nie wiem co stane na rzesach i plan wykonam.

Jesli sie uda to postaram sie dodatkowo dokonczyc sprawy na podkladach, bo jeszcze tam sa sosenki, ktore znikna, za to brakuje pewnych kluczowych elementow.

To plan na 2013 rok.

Ponadto bede probowac z przearanzowaniem mydlanej. Wciaz nie jestem zadowolona i sama nie wiem co i jak tam ma byc

Moze sprobuje tez pokombinowac przejscie na tyly ogrodu tu gdzie rosna clematisy na siatce. To duzy znak zapytania. Bo sama nie wiem czy cos tu robic, czy zostawic. Nie mamy na te strone okien, w zasadzie tylko korzystamy przechodzac z przodu na tyly domu... Ale jakos tak lyso tam. No i siedzac na tarasie zagladamy na podworko sasiadom - troche tak glupio... Szalec jednak nie ma gdzie, bo to waskie gardlo

Marza mi sie nowe meble na taras, rattanowy naroznik, nowy stol i jakies fajne fotele, ale.... Najpierw musialabym pomyslec o barierkach, bo inaczej wszystko bedzie zwiewal wiatr... Marzenia miec trzeba, czasami sie realizuja

Marzy mi sie tez jakas woda w ogrodzie, ale to na razie zawieszam na jakas nieokreslona przyszlosc

Moze uda sie zrobic oswietlenie w trawiastej, zeby wieczorami bylo przyjemniej. M. zaszczepiony tematem, blizej lata go podpuszcze to moze mi zrobi

Niesamowite plany.....życzę Ci ich spełnienia w Nowym Roku. Mam nadzieję że uda mi się być a bieżąco na wiosnę.