Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 19:14, 04 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Eee nie jest źle ze zdjęciami,to co mnie interesuje to jest
Najtrudniej jak trzeba się przez posty przekopywać!
A ja mojej magnolii wcale nie okryłam,pani od której kupiłam powiedziała mi że nigdy nie okrywa,a rosna w szczerym polu,no zobaczymy.

Gabrysiu, ja też jestem przeciwniczką okrywania, staram się nie kupować niczego, co tego wymaga Magnolię dostałam w prezencie od Grupy Wrocławskiej, mała jest jeszcze i na najgorszym wygwizdowie rośnie. Ponieważ ma dużo pąków dziewczyny doradziły, żeby okrywać przez pierwsze 2-3 lata. Więc złamałam swoją zasadę i M. takie opakowanie jej zrobił
bociek 19:21, 04 sty 2013

Wieloszka, bidulko i Ty chorutka??? Dbaj o siebie, soczki pij i jogurciki (ale takie prawdziwe, najprawdziwsze a nie podrobki)
Wieloszka 19:25, 04 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
No ja nie mogę mp, wypominać mi, źe starszą jestem..... dobrze że siostrą dodałaś potworze

Ja już miejsca w samochodzie na Gardenię dla Was zarezerowalam jestem kierowcą a dziewczyny zabawiają mnie rozmowa , ale będzie przyjemnie
A co do kluczy i porannego powrotu z Gardenii to powiem tylko, że ja kluczy od domu od dwóch lat nie mam to czy nad ranem czy wieczorem wrócę i tak M mnie musi wpuścić

Ja będę wredna, ale lubię jak chorujesz , tyle postów mialam do nadrobienia jak za dawnych czasów
Jestem pod wrażeniem perfekcyjnej osłony dla magnoli, powiem Ci,że ta konstrukcja z kno-how inżynieryjnym nawet mnie nie zdziwiła chyba musowa musze skopiować w przyszlym roku bo ta zima lekka

Madżenko, no fiesz! Ta starsza siostra to było tak z czułością, bo zawsze o niej marzyłam, więc się teraz słucham pokornie starszej i mądrzejszej
Oj miejscówka zarezerwowana - jakże się cieszę!!!
No.... ja też lubię tak chorować, choć jeszcze dwa dni temu nie było zbyt przyjemnie Właśnie wróciłam od lekarza - mam silne zapalenie gardła i zatok. Dostałam jakiś antybiotyk na 3 dni, ma mnie postawić na nogi
A osłona dla magnolii i rh ściśle wg instrukcji chyba... Irenki - że ma być płotek dookoła, żeby szmata nie dotykała drzewka. Tylko zimy jakoś brak, już jedną warstwę tej osłony zdjęliśmy.
Wieloszka 19:30, 04 sty 2013

Zeta napisał(a)

Czy te murowane donice z kulkowiskiem są ocieplone jakoś????

Donica nie jest ocieplona, ale nic w niej jeszcze nie przemarzło.

Jasne dziekuję ale ty z wrocławia a ja z syberii prawie hmmmm

To na syberię ociepliłabym styropianem . Danusia tak robi. W którejś "Magnolii" było pokazane wykonanie takiej donicy przez Gardenarium (ale chyba nie murowanej, tylko z płyt OSB). Wiosną planuję wykonanie takiej donicy (właśnie z płyt, ocieplonych styropianem) w pobliżu altany. Chciałam murowaną (wydaje mi się solidniejsza), ale M. jest generalnym wykonawcą i uparł się na płytę .
O jeszcze GabiK z "miniaturowego ogródka" robiła takie.
A Ty już masz takie donice, czy dopiero planujesz?
Wieloszka 19:33, 04 sty 2013

bociek napisał(a)
Wieloszka, bidulko i Ty chorutka??? Dbaj o siebie, soczki pij i jogurciki (ale takie prawdziwe, najprawdziwsze a nie podrobki)

Boćku no chorutka Ale mówiąc szczerze... chorowałam cały jeden dzień... Zwyczajnie nie mam na chorowanie czasu Forum czeka, prasowanie czeka, dom trzeba ogarnąć, obiad ugotować... Moje chorowanie polega na zażywaniu leków
No to się wyżaliłam...
Zeta 19:36, 04 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

Czy te murowane donice z kulkowiskiem są ocieplone jakoś????

Donica nie jest ocieplona, ale nic w niej jeszcze nie przemarzło.

Jasne dziekuję ale ty z wrocławia a ja z syberii prawie hmmmm

To na syberię ociepliłabym styropianem . Danusia tak robi. W którejś "Magnolii" było pokazane wykonanie takiej donicy przez Gardenarium (ale chyba nie murowanej, tylko z płyt OSB). Wiosną planuję wykonanie takiej donicy (właśnie z płyt, ocieplonych styropianem) w pobliżu altany. Chciałam murowaną (wydaje mi się solidniejsza), ale M. jest generalnym wykonawcą i uparł się na płytę .
O jeszcze GabiK z "miniaturowego ogródka" robiła takie.
A Ty już masz takie donice, czy dopiero planujesz?

Mam trzy nieszczęsne z palisady murowanej ....ale okrągłe są... Marzena mi fajnie zaplanowała bukszpany i trawki ...ale jak je ocieplić ????? Nie mam pojęcia ...donica okrągła a styropian prostokątny ??????
Madzenka 19:40, 04 sty 2013

Zeta ja I zaplanował,, ja Ci tylko fotki wysłalam z inspiracjami juz mi się w glowie kręci od pisania, czytania, jechanie, beeee...
zeta kopiuj Agę to lepiej na tym wyjdziesz
Aga siostro ogodowa kofam
agniecha973 19:44, 04 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

Zimowy domek magnolii:

Oj biedna ta nasza Magnolia - taki skromny domek ma na zimę
noemi 19:50, 04 sty 2013

Aga, wpadam w odwiedziny wieczorową porą ...bidulka nie może pochorować ... współczuję i ściskam mocno !!! zdrowiej szybciutko i na spacer do mnie zapraszam ...kawę w termo-kubki se zabierzmy ze sobą
Zeta 19:51, 04 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Zeta ja I zaplanował,, ja Ci tylko fotki wysłalam z inspiracjami juz mi się w glowie kręci od pisania, czytania, jechanie, beeee...
zeta kopiuj Agę to lepiej na tym wyjdziesz
Aga siostro ogodowa kofam

Ty moje góru ja z ciebie przykład biorę .....to będzie donica Marzenie

Kulki trawki i trzmielinka ...hm drugą też chyba nazwe Marzenie 2 czy jakoś tak hihi