Ależ Ty czujny jesteś
Dostałam dzisiaj przesyłkę z roślinkami. Paweł pisał, że wysłał firletkę lepką, dzielżan, floksa wiechowatego i gailardię. Teraz muszę tylko rozszyfrować co jest co
Dziewczyny, temat dzieci już zostawmy, lecę do pracy zarabiać na roślinki, dzieciowe zachcianki i projektantów wnętrz
Irenko- rozplenica wygląda bosko, mam takie miejsce między liatrami Kobold i przed limkami gdzie chciałam posadzić rozplenice, jeśli Twoja by się nadawała (nie jest bardzo wysoka?) to się piszę na to co wyrwiesz dzięki kochana
Witam, mam dwie rosliny do rozpoznania. Pierwsza ta zielona to chyba turzyca lub rozplenica a druga zurawka ale niestety nie wiem jakie to odmiany. Prosze o pomoc
dotarłam do projekciku Łukasza
bardzo fajny
ja bym w miejscu 6 i 7 dała tylko 1 rodzaj trawy, miskant lub rozplenica
nr 5 koniecznie zimozielony jak Łukasz pisał
a nr 10 może być np runianka lub bergenia, będzie kolor zimą i zimozielono, bo tu jest dużo bylin
Ewo nie wiem co Ci przysłała Mirka ale jeśli to jest ta rozplenica jednoroczna którą ja również posiadam to nie trzeba jej stratyfikować Posiej do doniczki na parapecie i niech rośnie
Dzisiaj pikowałam trawkę. Rozplenica purple majesty posiana 25 lutego już gotowa do pikowania. Na razie zrobiłam 28 szt. A co z resztą? Przepikowałam mniej więcej połowę pudełka.
Zapowiada się cały ogród w pałkach , takich:
A ja dalej dumam nad tymi rabatami bo ta rozplenica to tak nie do końca mnie przekonuje tam A za oknem deszcz zimnica więc co się będę cza se życie umilić
Na razie związana w snopki, jeszcze nie ścinam. Żeby zobaczyć czy przeżyła troszkę trzeba poczekać, w zeszłym roku końcem kwietnia dopiero zaczęły pokazywać się zielone liście
Zależy jaka to wystawa słoneczna? Posadzić? czyli pod spodem. Żadna z tych wymienionych roślin się nie nadaje. Gracillimus za wielki. Rozplenica - zacieni ją hortensja i uwali się, także na seslerię.
Możesz jedynie żurawkami podsadzić. Trzmieliną Fortunego. Pachysandrą.
Docelowo jednak hortensje zajmą cały ten pasek, a więc pozostają rośliny cebulowe na wiosnę w runiance. Będzie zielono zimą, a wiosną zanim hortensja wypuści liście - kwitnącą. Mam na myśli narcyzy.