Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:51, 18 mar 2016

Kasya napisał(a)
Przyszłam podziwiać ciemierniki, śliczne

Dzięki, Kasiu Mam nadzieję, że się przyjmą i nie przymarzną
Ewa777 16:54, 18 mar 2016

Dziewczyny i chłopaki z pomorskiego, właśnie wyczytałam w kwietniowym numerze MPO o akcji "Ogród marzeń tworzony z pasją". W Gdańsku spotkanie odbędzie się 17 kwietnia "U Justyny". Chętnie wezmę w tym udział. Ktoś jeszcze chętny?
Flower1 20:22, 19 mar 2016

Ewa777 napisał(a)
Dziewczyny i chłopaki z pomorskiego, właśnie wyczytałam w kwietniowym numerze MPO o akcji "Ogród marzeń tworzony z pasją". W Gdańsku spotkanie odbędzie się 17 kwietnia "U Justyny". Chętnie wezmę w tym udział. Ktoś jeszcze chętny?

Ja ostatnio mam taki nawał pracy , ze chyba sobie odpuszcze ,ale tagow w Renku nie no i jeszcze musimy ta kawke odfajkowac niech tylko moje wiosenne przyspiesza to bede pukac do Ciebie teraz to tak szaro buro .Zimno u nas jeszcze .Ewa widziałas moje hortki podciete ? zastanawiam sie czy dobrze..
malgorzata_s... 20:25, 19 mar 2016

Ewciu dwa skrętniki mają pączki Buziaki
Ewa777 20:33, 19 mar 2016

Flower1 napisał(a)

Ja ostatnio mam taki nawał pracy , ze chyba sobie odpuszcze ,ale tagow w Renku nie no i jeszcze musimy ta kawke odfajkowac niech tylko moje wiosenne przyspiesza to bede pukac do Ciebie teraz to tak szaro buro .Zimno u nas jeszcze .Ewa widziałas moje hortki podciete ? zastanawiam sie czy dobrze..

Ja się wybiorę - jestem ciekawa, co to za spotkanie Przy okazji będą może jakieś ciekawe roślinki. Jestem też ciekawa porad - może się czegoś nowego nauczę
Jak cięłaś hortki? Za bardzo nie widzę na zdjęciu, za pierwszym, czy za drugim oczkiem? I jakie to hortensje?
Ewa777 20:34, 19 mar 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewciu dwa skrętniki mają pączki Buziaki

Gosiu, to bardzo dobra wiadomość Szybko startują - pewnie im dobrze u Ciebie
Ewa777 20:57, 19 mar 2016

Trochę dziś podziałałam w ogrodzie
Kupiłam i posadziłam kwiaty do donic na tarasie - zdjęć nie zrobiłam (może jutro będzie słońce). Zasiliłam cebulowe, podlałam rododendrony i magnolie. Powyrywałam trochę chwastów. W domu posiałam jednoroczną rozplenicę od Przemka. A całe popołudnie robię kurki i koguciki wielkanocne.
Flower1 21:21, 19 mar 2016

Ewa777 napisał(a)

Ja się wybiorę - jestem ciekawa, co to za spotkanie Przy okazji będą może jakieś ciekawe roślinki. Jestem też ciekawa porad - może się czegoś nowego nauczę
Jak cięłaś hortki? Za bardzo nie widzę na zdjęciu, za pierwszym, czy za drugim oczkiem? I jakie to hortensje?

Ciełam raczej za drugim ,w sumie to troszke na oko bo czasami za trzecim ach troche szkoda mi bylo ,zobacze jak to wyjdzie .W przyszłym roku moze troszke bardziej poszaleje.A jak tam u Ciebie? U nas taka susza dzisiaj latałam z wężem i podlewałam.
mirkaka 22:04, 19 mar 2016

Ewa777 napisał(a)
Trochę dziś podziałałam w ogrodzie
Kupiłam i posadziłam kwiaty do donic na tarasie - zdjęć nie zrobiłam (może jutro będzie słońce). Zasiliłam cebulowe, podlałam rododendrony i magnolie. Powyrywałam trochę chwastów. W domu posiałam jednoroczną rozplenicę od Przemka. A całe popołudnie robię kurki i koguciki wielkanocne.

Koguciki i kurki? pokaż
Moja Przemkowa rozplenica ma już prawie 10 cm a rubrum nie wzeszła, i pewno już nie wzejdzie, tak samo verbena mi nie wzeszła, a siedzi już chyba z miesiąc w ziemi
Ewa777 22:52, 19 mar 2016

mirkaka napisał(a)

Koguciki i kurki? pokaż
Moja Przemkowa rozplenica ma już prawie 10 cm a rubrum nie wzeszła, i pewno już nie wzejdzie, tak samo verbena mi nie wzeszła, a siedzi już chyba z miesiąc w ziemi

Kogucików i kurek nie skończyłam, więc mogę pokazać na razie zdjęcie z ubiegłego roku