Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

olga80 10:00, 19 mar 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Te jakieś dziwne są. Latają i "nurkują" w glebę, tak jakby szykowały się na jakąś akcję

hi hi ale się uśmiałam szykują się na akcję
Makao_J 15:33, 19 mar 2016

Pozdrawiam gorąco w chłodny dzień.

Czytam że masz problemy z nasionkami. Przykra sprawa. Mi nie wykiełkowała jeżówka i nie wiem czemu. Ale ostnica bardzo ładnie. Już nawet pikowałam ją
AsiaK_Z 19:15, 19 mar 2016

Basilikum napisał(a)
a moze byly w ziemi?

raczej nie, bo pierwsze siewy były 9 lutego. Te kreatury pokazałyby się wcześniej - chyba...
AsiaK_Z 19:16, 19 mar 2016

olga80 napisał(a)

hi hi ale się uśmiałam szykują się na akcję

takie sprytne małpy
AsiaK_Z 19:18, 19 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Pozdrawiam gorąco w chłodny dzień.

Czytam że masz problemy z nasionkami. Przykra sprawa. Mi nie wykiełkowała jeżówka i nie wiem czemu. Ale ostnica bardzo ładnie. Już nawet pikowałam ją

Nasiona wykiełkowały, ale po kolei padają. Być może to wina robala? Nie wiem, zobaczymy co dalej będzie.
"Przemkowe" nasionka mi jeszcze zostały, pójdą bezpośrednio do gruntu w maju, po Zośce
AsiaK_Z 19:19, 19 mar 2016

Na ogrodzie krajobraz po bitwie Ale podobno najpierw musi być gorzej, żeby było lepiej
iwka 19:22, 19 mar 2016

moje wysiewy też d..y dały stipa tylko się trzyma z hameln zostało kilka włosków, szałwia pada na potęgę, ooo lowelia tylko się trzyma
AsiaK_Z 20:17, 19 mar 2016

Wczoraj jeszcze pikowałam dmuszka i ryż ozdobny. Ryż marnieje, dmuszek jeszcze się trzyma. Ale już mi mało na tym zależy. Trudno kupię "gotowce"

Dzisiaj w Casto... były stokrotki w 10-paku za 10zł. Nie kupiłam. Dlaczego? Nie wiem
Anda 14:56, 20 mar 2016

Asiu, gdzieś tu czytałam, że na te muszki to herbata imbirowa działa odstraszająco i muszki się wynoszą.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 21:39, 22 mar 2016

Anda napisał(a)
Asiu, gdzieś tu czytałam, że na te muszki to herbata imbirowa działa odstraszająco i muszki się wynoszą.

Hmm, muszę zapamiętać, bo póki co robaczywe siewki wyrzuciłam tak się wkurzyłam. Został mi przepikowany dmuszek i "przemkowa" rozplenica. Mam jeszcze trochę nasion, ale już nie będę wysiewać, no chyba że do gruntu w maju