Kryla, bardzo dziękuję za identyfikacje. Sprawdziłam w internecie i faktycznie bardzo trafnie rozpoznałaś.
Mam jeszcze jedną trawę (niewiadomą).
Trawę tą kupiłam jesienią ubiegłego roku. Była wysoka na ok. 30 cm, w kremowe poziome paski.
Proszę o pomoc w identyfikacji.
te kosmosy chciałam i siałam, a są różne
nadal nie wiem czy je lubię czy nie
mąż nie lubi
pierwsze jeżówki, zwykła różowa i biała, jako pierwsze
te dziś ścinałam
a z odętką wirginijską mam wiecznie problem, dziwna roślina
Ile szerokości potrzeba na taki rząd traw? Mam też taki długi wjazd, targuję się z mężem o pasek zieleni wzdłuż ogrodzenia (bo chce na całości położyć kostkę).
I co to za trawy? I co ile się je sadzi?
Pięknie wyglądają w takim szpalerze.
ryję tutaj
wywaliłam wszystkie fiołki, ale co rusz nowe wyłażą
muszę w jednej linii dać molinie, a na pozostały pusty plac, dam hakone, wyszarpać je muszę spod rusz i hortensji, giną tam
może rodki jeszcze oddzielę bardziej, albo będę dołem skracać, niech idą tylko do góry
i 2 ogrodowe, połączyły się, tez pod drzewami, ale jakoś mniej mdleją tu
chciałam białe lilie do anabelek, ale okropnie się pokładają tu
Aga dziękuję
Jedyny problem, że one bez wody mdleją, a w pod drzewami z reguły sucho.
Ubiorek jest przepiękny, w realu to wygląda ładniej, cała masa ich, jest bezproblemowy i wytrzymały, pasuje też do Twojego ogrodu. Jak będą nasiona, zbiorę dla Ciebie, od razu je posiejesz i na następny sezon będziesz cieszyć się kwieciem. U siebie zbieram i sypię tam non stop i tworzy się taka wstęga ubiorkowa. Koło domu mam białe.
te róże mają ogromne kwiaty i tak fajnie płatki na końcach zwinięte
hortensje po burzy leżą na ziemi
obleciałam ogród, nie podoba mi się teraz w nim, bo taki chaos, bajzel, rozwichrzone, brakuje uładzenia, strzyżenia, chyba dla mnie najmniej atrakcyjny o tej porze
lilie od Sebcia, są śliczne, w tym roku więcej ich kwitnie
podoba mi się, że nie są tak wysokie, bo niektóre mam na 1,5m, czyli wyciągają się, trzeba zmienić miejsce