Raz jeszcze serdecznie dziękuję za porady dotyczące reanimacji cisów, za wszelką pomoc i za trzymanie kciuków też. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.
Kochani na szybko kilka zdjęć, bo albo nie mam czasu, albo komp zajęty
jestem absolutną fanką róży Artemis
ta też jest cudna . A jeden z jej niewątpliwych atutów to cena - 4zł
a to biedronkowy nabytek wiosenny . Też fajna
A to zapowiedź róży 'Novalis'. Oj będzie się działo
I jeszcze dla porównania 'Lavender Ice' - muszę ja przesadzić na przód rabaty, bo zasłania ją 'Paloma'.
Tą różę mam pierwszy rok, więc niewiele mogę o niej napisać. Jej obecna wysokość jest poniżej kolan, ale u mnie gęste nasadzenia, więc może się wyciągać. Jej nazwa to Eyes for You 26,00 zł. Kwitnie mi może z 10 dni, ale trudno powiedzieć jak długo utrzymuje się jeden kwiat, bo jedne opadają następne zakwitają. Jeżeli ma jeszcze jakiś pączek to przyuważę jak długo się utrzymuje. Tak prezentowało się zdjęcie ze szkółki wysyłkowej.
jeden z trzech krzaczków róży 'Heidi Klum' bardzo mnie zawodzi, ledwo odrasta od ziemi, tylko dwa króciutkie pędy, natomiast wypuścił chyba z 7 wiotkich wilków prawie 1 m długości, które zostały wycięte i teraz wygląda tak. Chyba będzie do podmiany na inny model.
Dla porównania drugi krzaczek.
Dzisiejsze zakupy. A tyle razy obiecywałam sobie NIE kupować roślin, które mają kwiaty tylko w pąkach, znowu będzie niespodzianka bo to tawułka nn. Ale nie mogłam się oprzeć, cudne, ogromne sadzonki.
Byle tylko nie były czerwone to każdy odcień różu będzie ok.