Podzieliłam dziś wielką kępę Stella d'Oro. Sadzonki z myślą o rabacie frontowej pod sumakami. Może nie pora na to ale wierzę że nic im nie będzie. Musiałam wysadzić tę kępę bo znajdowała się przy altanie i przeszkadzała mi w pracach nad tym miejscem. Wyszło mi chyba z 25 sadzonek.
Mam nadzieję że się nie zanudziłaś
Lilaka mam posadzonego w rogu działki koło garażu i staram się go prowadzić na wielopniowego pousuwałam mu w zeszłym roku dolne gałęzie bo nie zawiele ma tam mięjsca a górą już bardziej,na wiosnę są tam tulipany a teraz róże,rabata jest otoczona żywopłotkiem z bukszpanu,lilaki są fajne tylko wtedy kiedy kwitną potem już nie specjalnie
Witaj trzcinnik karl forester posadzony gesto!!! juz w czerwcu ma ponad metr wysokości pieknie zakwitając na brązowy kolor nie rozrasta sie na tyle mocno, aby wchodził na kostkę i pieknie zasłoni siatke i sąsiadki oczy bedzie cieszył
Z powodu tego białego kamienia( przejrzał po odmalowaniu)nastawiłam się na biały kolor we wszystkim, jako wiodący i ciut brązu, bo okna takie
Aguś, wsadzaj do donicy, masz za darmo ładne nasadzenia, bo możesz dać bratki wiosną, w środek patyki i piękna dekoracja całoroczna
Nie ma problemu, dam ile chcesz różowej, ona z dnia na dzień bardziej różowa, w pąku czerwona na starcie. Zapraszam
Już 4 pomidory kwitną dziś dałam im nawóz organiczny, palce do tej pory mi śmierdzą, ale psy jak oszalałe latały i lizały, tak im podpasowało
Podlewam 2 razy dziennie, liczę choć na kilka pomidorów, a może mnie zaskoczą lepiej
Bonica
roślina od Ciebie kwitnie
miodunki i irysy też mają się dobrze
część lilii zarośnięta miskantem ML
wykopać ich się nie da, bez zrobienia szkód
myślałam, że straciłam wielosił, rok temu u Kindzi dostałam od Roberta, a jednak nie, jest i kwitnie