Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 11:23, 27 cze 2017

Do góry
Podzieliłam dziś wielką kępę Stella d'Oro. Sadzonki z myślą o rabacie frontowej pod sumakami. Może nie pora na to ale wierzę że nic im nie będzie. Musiałam wysadzić tę kępę bo znajdowała się przy altanie i przeszkadzała mi w pracach nad tym miejscem. Wyszło mi chyba z 25 sadzonek.

Las stelli

Anulajda w raju 11:23, 27 cze 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Ok. Dotarłam do końca. Takie lektury to ja mogę czytać i oglądać na okrągło
Prześliczne te różyczki masz
Powiedz mi kochana gdzie i z czym masz posadzonego lilaka, albo pokaż jak on teraz się prezentuje (nie wiem gzie moje wkomponować - moje wszystkie mam za płotem posadzone nie wiem co z nimi zrobić )

Mam nadzieję że się nie zanudziłaś
Lilaka mam posadzonego w rogu działki koło garażu i staram się go prowadzić na wielopniowego pousuwałam mu w zeszłym roku dolne gałęzie bo nie zawiele ma tam mięjsca a górą już bardziej,na wiosnę są tam tulipany a teraz róże,rabata jest otoczona żywopłotkiem z bukszpanu,lilaki są fajne tylko wtedy kiedy kwitną potem już nie specjalnie
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 11:22, 27 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
fot nie ma

świeżo robione...z samego rana

ale powstawiam chwilę później...teraz do pielenia muszę lecieć
Mój 4 arowy azyl... 11:21, 27 cze 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
I na koniec plan szerszy

Basiu ale piękny widoczek Hortki...hoho okazałe jak cholera
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:19, 27 cze 2017

Do góry
wiolcia12 napisał(a)
Została mi do urządzenia rabata pomiędzy podjazdem a siatką sąsiadki.
Rabata ma szerokość 50 - 55 cm, jest od strony zachodniej.

Tam gdzie się kończy podjazd - zaczyna się szpaler ze szmaragdów.

Co mogę posadzić na takiej rabacie - żeby nie wchodziło na teren sąsiadki? Niestety z sąsiadką mamy ostatnio napięte stosunki A jeszcze musimy podjąć temat wisterii na siatce - bo on będzie dość mocno ingerować w naszą działkę i naszą roślinność

Cisy, piękna zielona ściana cały rok.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 27 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zobacz u mnie zdjęcie Giardiny, którą mi Małgosia właśnie wysłała z Lublina Prawie półtora metra idzie...

Ale masz dobrze z Małgosią
byłam
i donoszę, że jest ciemny kosmos u mnie

lawendy czar też nie da się o każdej porze dnia pokazać, zwłaszcza u mnie w tym miejscu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:15, 27 cze 2017

Do góry
wiolcia12 napisał(a)
Została mi do urządzenia rabata pomiędzy podjazdem a siatką sąsiadki.
Rabata ma szerokość 50 - 55 cm, jest od strony zachodniej.

Tam gdzie się kończy podjazd - zaczyna się szpaler ze szmaragdów.

Co mogę posadzić na takiej rabacie - żeby nie wchodziło na teren sąsiadki? Niestety z sąsiadką mamy ostatnio napięte stosunki A jeszcze musimy podjąć temat wisterii na siatce - bo on będzie dość mocno ingerować w naszą działkę i naszą roślinność

Witaj trzcinnik karl forester posadzony gesto!!! juz w czerwcu ma ponad metr wysokości pieknie zakwitając na brązowy kolor nie rozrasta sie na tyle mocno, aby wchodził na kostkę i pieknie zasłoni siatke i sąsiadki oczy bedzie cieszył
Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 11:15, 27 cze 2017

Do góry
Widok ogólny

Pęknięcie u podstawy pnia

Liście trochę bliżej.

Z ogródka na wsi 11:14, 27 cze 2017

Do góry
trzy takie kwiatki- co to jest? Wziąłem bo uważam że ładnie będą wyglądały pomiędzy kamieniami na kamiennej górce

i trzy starce

Ogrodowe kreacje 11:13, 27 cze 2017

Do góry

Z ogródka na wsi 11:13, 27 cze 2017

Do góry
Dzisiaj już w domu-w mieście Ale jest plus Część targowa z kwiatami już obleciana Nie mogę się już doczekać sadzenia

Kocimiętka *5

To są dzwonki czy rozwar? Bo nie wiem.
białe *3

i jeden granatowy

gaura
Ogrodowe kreacje 11:08, 27 cze 2017

Do góry
Przepiękne róże zobaczyłam też w Sopocie

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:03, 27 cze 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Irenko, jakos umknęło mi, że masz tak piękną elewację w bieli.. zauroczona jestem I anabelki w donicy.. a ja mam takie opory. Sadzę od dziś do donic jak nic. Czy ja też będę mogła poprosić o różowy patyk.. albo co tam, ja muszę się do ciebie wybrać i sama ukradnęNiby tak najlepiej rośnie

Ogród masz tak klimatyczny, nie ma co się przejmować chwastamiZobaczyłabyś u mnie jak urosły Pomidory w donicy jak kwitną jest duża szansa, że będą przynajmniej parę, Mi się udało juz tak. Tylko one w donicy chyba więcej nawozu jednak potrzebują.

Z powodu tego białego kamienia( przejrzał po odmalowaniu)nastawiłam się na biały kolor we wszystkim, jako wiodący i ciut brązu, bo okna takie
Aguś, wsadzaj do donicy, masz za darmo ładne nasadzenia, bo możesz dać bratki wiosną, w środek patyki i piękna dekoracja całoroczna

Nie ma problemu, dam ile chcesz różowej, ona z dnia na dzień bardziej różowa, w pąku czerwona na starcie. Zapraszam
Już 4 pomidory kwitną dziś dałam im nawóz organiczny, palce do tej pory mi śmierdzą, ale psy jak oszalałe latały i lizały, tak im podpasowało
Podlewam 2 razy dziennie, liczę choć na kilka pomidorów, a może mnie zaskoczą lepiej

Bonica

roślina od Ciebie kwitnie
miodunki i irysy też mają się dobrze

część lilii zarośnięta miskantem ML
wykopać ich się nie da, bez zrobienia szkód

myślałam, że straciłam wielosił, rok temu u Kindzi dostałam od Roberta, a jednak nie, jest i kwitnie

Ogród Mirelli 10:55, 27 cze 2017

Do góry

Koniec
Chwasty w trawniku 10:53, 27 cze 2017

Do góry
Prosze, powiedzcie co to za chwast w trawniku i ktory z opryskow bedzie skuteczny, mam starane, czy moze jakis chwastox albo inny ...
Diekuje
Ogród Mirelli 10:51, 27 cze 2017

Do góry
Strong Annabelle mają duże kwiaty

Z Pszenicznej ... 10:50, 27 cze 2017

Do góry
Zdublowałam siebie więc inne zdjęcie jeszcze

Z Pszenicznej ... 10:50, 27 cze 2017

Do góry
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa.
Uciekam do pracy na taras

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies