Elu, ta roślinka kwitnąca na niebiesko to wielosił błękitny
I też mi się rozsiewa
Sasanki w czupurkach też fajnie wyglądają
Azalie u mnie kwitną. dopiero. ale i tak wczęściej niż w poprzednich latach
Ja psa nie mam. Wydaje mi się, ze ten lisek już jest stary. Kręci sie co raz i nie boi się za bardzo ani nas, ani bociana chodzącego po mojej działce.
No tak czuprynki białych sasanek są bardzo oryginalne.
Zakwitła biała pigwa. Może w tym roku już owoce zawiąże. A ma je takie wielkie jak jabłka.
No fajne, fajne. Ale jeszcze sporo prac tam jest do zrobienia. /będą etapami, bo czasu jakoś brak.
Kąpać, oczywiście ,że będzie sie można.
Ale i ryby tam są
Rośliny na pewno też będę, ale w jednej części. Żółte irysy, refren, guzikowiec już tak jest. A i mały na razie cypryśnik błotny też jest.
Hosty uwielbiam
Podobają mi się te skrzynie, są bardzo w moim stylu. Takie rustykalne. Drewno w tym kolorze prezentuje się szlachetnie. Gdybym robiła u siebie grządki podwyższone, dokładnie takie bym chciała.
Super masz te rododendrony, pozazdrościć. Takie gęste i obsypane kwieciem. Aż nabrałam ochoty, aby sobie sprawić jakiegoś nowego... Mój jedyny różanecznik w tym roku będzie miał marne kwitnienie, no i nie jest tak ładnie zbudowany, jak Twoje rodki, ma bardziej luźny pokrój.
Tak. Brzoskwinia sponsoruje ten sezon. I kuklikowo i różyczkowo
A co do Desdemony… to zaskoczyła mnie wielkość kwiatu.
I mam z nią zagwozdkę. Kupiłam ją taniej przez to, że jest kiepsko rozkrzewiona. Ciąć ją teraz jeszcze na krótko, żeby się rozkrzewiała, czy skoro ma już tyle pączków to pocieszyć się kwiatami?
Mirka ja mam dwie rabaty rodkowe,jedne z tych większych odmian mam przy altanie, a na drugiej rabacie od ulicy tam mam rh z niższych odmian te wczesne wraz z azaliami.
Gdyby tak magicznie ta zielen z chwastów i chaszczy zmieniła się w coś bardziej szlachetnego ot byłoby bosko Ale .... trochę pracy się włoży i będzie bosko.
Zdjęcia z dziś z rabatami: kuchenną i okienną.
Spadek będzie od domu w kierunku rabat zaznaczonych na pomomaranczowo i do sado-warzywnika trzeba będzie zrobić jakiś schodek.na pewno nie da się zrobić równo bez murów oporowych do sąsiada. Spadek w kierunku południowym.Jedna winorośl już rośnie
co to za kolumny po lewej ? przecież nie tuje? Bardzo ładnie to wygląda, masz pięknie, odważnie, nowocześnie, i ten gabionowy płot Własnoręcznie usypywany
Kolejne rh rozpoczynają kwitnienie.
W tle Bolesław drapak, gdyby nie te jego coroczne obfite kwitnienie i piękny kwiat już dawno bym jego wywaliła...
Hosty.
Madzia, pewnie piszę to co roku, ale piękniej urządzonej skarpy to nikt nie ma
Masz przepięknie, Kasia dobrze pisze, klony u Ciebie mają wyjątkowe warunki, nie wiem jakie , ale masz coś wyjątkowego w tym skalnym zboczu