Masz to na jednej rozy, czy na wiekszej ilosci?
Nie wiem, co to moze byc dokladnie. Wygladaja troche jak przypalone, a troche jak brak magnezu, ale moze to tez byc ewentualnie jakis grzyb. Podlewalas po lisciach? Pryskalas czyms w poblizu? Jak nawozilas te roze?
Moze powinnas zapytac Mazana, bo ja nie widzialam jeszcze takich przebarwien na rozy, a w ksiazce o chorobach roz dokladnie takiego samego obrazu nie znalazlam.
Witam. Wstawię zdjęcia z kilku stron podwórka. Rabata przy tarasie jest zrobiona w tym roku więc niektóre rośliny są jeszcze małe. Myślałam żeby zrobić na niej obwódkę z różowych wrzosów,które bardzo lubię . No i właśnie została mi do zrobienia rabata przy podjeździe do firmy męża. Chcę też przede wszystkim zmniejszyć ilość trawnika, który jak wiemy jest najbardziej wymagający .Długość podjazdu to ok. 12 m. Jest to strona południowa
Jolu, jak się cieszę, że mam ostróżki od Ciebie, tylko u mnie słabsza ziemia i nie wiem czy takie urosną.
A na zdjęciu poniżej widzę roślinkę z liśćmi podobnym kształtem do ostróżki, ale ciemniejsze kolorem i mają wybujałe pędy z żółtymi kwiatuszkami, co to to. Przesadziło się to do mnie od Ciebie, chyba razem z przewrotnikiem, bardzo ładnie rośnie.