Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kokesz 11:23, 20 sie 2017

Dzięki Toszko, czekam na info
Catalinasdiary 11:29, 20 sie 2017

Zgadza sie przez forum poznalam sasiadke. Bardzo mile zaskoczenie. Teraz tylko musze Panow dopingowac zeby dzielnie kopali i po jednej sie nie poddali
Toszka 12:56, 20 sie 2017

red Barona przypomnij wiosną. Nie kupuj - mam ci go dostatek Wiosną łatwiej kopać i przesadzać, bo jego nie da się wykopać z bryłą korzeniową, sama widziałaś.

O cięciu carexów będziemy wiosną pisać - łatwiej mi wtedy podpowiadać, bo obserwuję własne (a przecież rejon mamy ten sam). O terminie cięcia decyduje pogoda. Na pewno jako pierwsze do dzielenia i czyszczenia jest Everillo (cytrynowo-limonkowy), potem NN i inne po kolei. Np. Evergoldów w zeszłym roku nie cięłam w ogóle, a w tym grzyb je dopadł i czyściłam, bo cięcie niewiele by dało.
Podsumowując - do wiosny Mocium Panie
Kasia_CS 13:33, 20 sie 2017

Dobrze, będę pytać wiosną

A tego Everillo to ja raczej nie mam. Jak byłam u Ciebie to miałaś go na razie malutkiego ale śliczna z niego zaroweczka - chyba miałaś ją przy tarasie?
Toszka 13:41, 20 sie 2017

Tak, to ta żarówka, a mała, bo z grzybem na wiosnę był problem.
Kasia_CS 14:45, 20 sie 2017

No to chyba frosted curls, tak?

A ta?
Toszka 15:25, 20 sie 2017

Pierwsza to frosted, a druga to chyba nn (zdjęcie słabo pokazuje szczegóły)
Kasia_CS 16:22, 20 sie 2017

Spróbuję lepszą fotkę zrobić - w każdym razie ona jest paskowana - krawędzie ma zielone i środkiem biegnie biały pasek.

No i pytanie za 100 punktów!!

Chciałabym w rogu działki obok rabaty z kocimiętką i miskantami na górce posadzić cisa.. ale bym z niego stworzyła wysoki walec - taką równą kolumnę. Ostatnio widziałam u sąsiadów teściów takie 3 tuje po trójkącie posadzone własnie prowadzone jako słupek. Jaka odmiana będzie umożliwiała uzyskanie takiej formy średnicy okolo 0,5m?
Catalinasdiary 16:31, 20 sie 2017

Dziewczyny, ale z Was zgrana druźyna. Ja to sie boje Toszki pytac, dopiero dostane liste i wyklad. Cicho podgladam na watkach i podziwiam za wiedze przeogromna.
patrycja 16:48, 20 sie 2017

Witaj Kasiu i wybacz że wlazłam z buciorami ale mam pytanie do Toszki, jeśli by chciała odpowiedzieć byłabym w siódmym niebie. Chciałam się dowiedzieć więcej o czyszczeniu Everillo. Co, jak i kiedy?
Jeśli Toszka odpowie to z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam Kasiu