Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 12:06, 30 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Co to za miskanty masz między brzozami?
Ferner Osten?
Nowocześnie z różAnką :D 10:56, 30 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ogladam to https://www.partero.cz/zahrady-index/#/quick-garden/
i wkręcam się w wielopniowe...............................

Ta rozplenicowa łączka jest nieziemsko piękna
Na zielonej... trawce :) 10:54, 30 wrz 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 10:51, 30 wrz 2017

Do góry
I moja namiastka lata

Na zielonej... trawce :) 10:50, 30 wrz 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 10:48, 30 wrz 2017

Do góry

Na zielonej... trawce :) 10:46, 30 wrz 2017

Do góry
Zostawiam kilka wczorajszych, słonecznych kadrów ogrodowych

Przerwa na kawę... 10:36, 30 wrz 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Mimo deszczu musiałam zacząć sadzić cebule bo nakupowałam tego jak jakaś wariatka. Tak jajbym miała z 2 tys metrów działki a nie marne 600 więc jak sobie policzyłam ile czasu mi to zajmie to dziś przed wyjazdem pierwszą partię wsadziłam. Drugie tyle na wieczór wsadzę jak wrócę i jeszcze ciemno mnie nie zastanie. Dobrze, że metodą odkrywkową bo inaczej ręka by mi uschła. Niestety takich miejsc dużo nie mam. Jeszcze 4 podobne ciągi ale muszę poczekać na przymrozek by begonie eksmitować. Tu smagliczkę wyrzuciłam bo i tak się kończyła. Dziwna ta jesień. W tym roku chyba bardzo późno przyjdzie w postaci kolorów na drzewach i krzewach. Nawet astry kwitną pojedyńczymi kwiatkami a nie pękami.

Pierwsze cebule na podwyższonej rabacie - Exotic Emperor - kocham je )) Na tej rabacie na górze między bylinami będzie jeszcze Flaming Purissima. Piszą, że kwitną w podobnym czasie i ładnie się ze sobą komponują. Zobaczymy na wiosnę. Do cebul dodany nawóz specjalny do cebulowych a same cebule zamoczone w środku przeciwgrzybiczym.

Normalnie mistrzostwo - idealnie równiutko

Ja tez troszkę podziałałam wczoraj z cebulami - 20 czochów, 100 główkowatych, Quennów jakieś 80szt... kilka dni temu w sumie misticków z Quennami ze 150 wsadziłąm I tak powoli stosik ubywa - robię bez spiny jak mam chęć to sadzę... spieszyć się nie zamierzam, bo mnie jeszcze najdzie ochota na dokupienie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:30, 30 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Cudowne tłuściutkie trawiszcza - cytuje wszystkie bo nie wiem które foto piękniejsze
Wzgórze chaosu 10:26, 30 wrz 2017

Do góry
Iwonko może do brzóz jak masz tam mało słońca hosty? Nie wiem czy lubisz?

https://pl.pinterest.com/pin/88735055134731999/

Nie wiem ile masz tam miejsca (wydaje się mało)- juki osobiście bym eksmitowała z tej rabaty

Jeśli chcesz iść w elegancki look rabaty to oczywiście kulki i trawki do zmiękczenia polecam

ps. Białego kamienia też nie lubię wg mnie jest sztuczny (oczywiście nie neguję jak ktoś lubi - gusta są różne ) też bym wymieniła wiosną (będzie czyściutka świeżynka) teraz na zimę to darowałabym sobie

Anna i Ogród 10:10, 30 wrz 2017

Do góry
A jednak w tym roku ruszyłaś ze zmianami, jak kojarzę na wiosnę chciałaś... ale co... super - co z głowy to z myśli ufff
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:09, 30 wrz 2017

Do góry
Renia Twój ogród jest tak idealny, po przeróbkach idealność dosięgnie potęgi n-tej

Bardzo Ci kibicuję - podziwiam Twoją pracowitość
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:31, 30 wrz 2017

Do góry
Zacieram rączki Mam nadzieję, że fotorelacja będzie
Na zielonej... trawce :) 08:28, 30 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Na pewno starszy tak naprawdę to nie wiem jak z takim wyschniętym błotem będzie sie sprawować ,ale piach ,kurz jakieś liście ,trawy wyschnięte i drobne kamyczki to bez problemu zamiata mi sie trochę już zużyła ta guma z tyłu ,mus zakupić wymienną
A i ogrodowe fotki cudniaste

Dziękuję

Ja kupiłam od razu z zapasowymi szczotkami bocznymi
Na zielonej... trawce :) 08:27, 30 wrz 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dziękuję za zdjęcia. Angelika przez dwa tygodnie Zippery się nie zmieniły?
Bardzo ładnie się prezentują.
Ja moje chcę przesadzić z ogródka do ogrodu.

Powiem Ci, że jestem z nich zadowolona - to twarde sztuki - rosną u mnie od południa i prócz słońca, nagrzana kostka i ściana domu je męczy a mimo to dają radę Pamiętam - Ty mi je polecałaś za co Ci dziękuję

ps. Przez dwa tygodnie zmieniły się, w sensie zaczynają się przebarwiać - idą w czerwone ostatnie foto miałam z przed dwóch tygodni - jak chcesz mogę Ci pstryknąć aktualne

Na zielonej... trawce :) 08:24, 30 wrz 2017

Do góry
Iwonko cieszę się, że wątek jest pomocny
Co do zamiatarki to właśnie liczę, że poradzi sobie z piaskiem - jego najwięcej się u mnie zbiera na kostce - wczoraj zamówiłam - dodam opinię jak się sprawuje w przyszłym tygodniu jak przesyłka dotrze

Co do odkurzacza to jak dla mnie jest to niezbędny sprzęt ogrodowy - ja ze swojego jestem bardzo zadowolona - prócz liści, zbiera wszelkie ścinki po cięciu cisów, bukszpanu. Zbiera kopce igieł pod modrzewiem. Napiszę raz - jak raz użyjesz będziesz się zastanawiać jak mogłaś pracować bez takiego cudeńka - raz, dwa posprzątane
Ważne aby zwrócić uwagę czy ma regulację siły nadmuchu/wydmuchu, czy ma funkcję rozdrabniarki (przez co to co ląduje w worku nie pochłania tyle miejsca) i duże koła to też przydatna rzecz (aby nie grząznąć w żwirku)
Na zielonej... trawce :) 21:20, 29 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Z jedną szczotką to chyba ten starszy model... ale i tak przekonałaś mnie

Na pewno starszy tak naprawdę to nie wiem jak z takim wyschniętym błotem będzie sie sprawować ,ale piach ,kurz jakieś liście ,trawy wyschnięte i drobne kamyczki to bez problemu zamiata mi sie trochę już zużyła ta guma z tyłu ,mus zakupić wymienną
A i ogrodowe fotki cudniaste
Na zielonej... trawce :) 17:10, 29 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Nie wiem jaki model jest tej mojej ----- ma z 6 lat ,ale ma jedną szczotkę boczną i przez całość z tyłu drugą

Z jedną szczotką to chyba ten starszy model... ale i tak przekonałaś mnie
Na zielonej... trawce :) 17:09, 29 wrz 2017

Do góry
kami napisał(a)
A jak ze zużywaniem się szczotek? Grubsze błoto w sensie grudki takie z bieżnika opon sprzątnie?. Czasem na kostce takie placki błota się robią z tych grudek po przejściu deszczu to pewnie nie zeskrobie

Szczotki są wymienne. Takie mokre przyklejone (rozjeżdzone) na placek to pewnie nie da rady, ale piach czy wyschnięte błoto pewnie usunie bez problemu
Na zielonej... trawce :) 17:08, 29 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Wczoraj wzięłam trochę takiej ziemi, rozsypałam ze szczątkami czyszczonych grzybów - specjalnie tego nie robiłam w lesie. Dałam pod zwykłego świerka w cieniu....zobaczymy co z tego urośnie

Myślę, że u mnie było by im dobrze - za nawyższymi miskantami w gaikach brzozowych mam wysyp grzybów (chyba smardze - nie jestem pewna) jest tam na oko z 50szt... także chyba wycieczkę zrobię do lasu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies