Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Wizytówka - Ogród, mydło i powidło 23:24, 04 mar 2017

Do góry
Kwaśnodrzew Konwaliowy, Śniegowiec Wirginijski, Kalina Onondaga poniżej Hakonechloa All Gold, Kruszyna Pospolita Fine Line.

Znowu na wsi 20:22, 02 mar 2017

Do góry
Skoro Bogusia wyciągnęła mnie z czeluści forum to chociaż zdam krótka relację z wiosny u mnie. Bez szczegółów, bo sama ich nie znam . Przebiśniegi pną się ku górze, ale nadal są w stadium pąka. Nie wiem czy zakwitną w przewidzianym przez Hanię terminie bo słońca u mnie jak na lekarstwo. Z okna kuchni widzę pojedyncze kwiaty ciemierników i chyba kalina Dawn szykuje się do kwitnienia. Jakiś pierwiosnek pokazał pojedynczy kwiatek. Tu i ówdzie wyłażą liście tulipanów.
Ucieszyłam się bo przezimowała werbena patagońska. Zabrałam się za porządki i wyrywanie suchych badyli, okazało się że w ziemi są zielone listki. Więc większość wycięłam a korzonki pozostały. Ciekawa jestem czy coś z nich będzie.
Zdjęć aktualnych nie ma bo nie mam czasu żeby coś pstryknąć.
Pozdrawiam wszystkich przedwiosennie.
...uDany ogród 14:13, 26 lut 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wycior świetny
U mnie też przebiśniegi wychodzą i jeszcze cebulowe z poprzednich lat , te z jesieni jeszcze ani myślą

Dziękuję w jego imieniu

U mnie też coraz bardziej widać wiosnę.
Między pierwszym , a drugim daniem wyskoczyłam do ogrodu i uwieczniłam co nie co

Kalina się szykuje

Bzy w blokach startowych

Biały chiński

I fioletowy chiński

Bergenie już mają wielkie pąki, będzie się działo

Cdn.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:01, 23 lut 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)

Dziś mi się udało przesadzić Ziemia puściła, jeszcze nie do końca ale krzak był na wiosnę zeszłą przesadzany więc nie ukorzenił się za dobrze i dałam radę.
Ciekawa jestem które 11 krzaków bedziesz przesadzac..

Oj znacznie więcej - juz straciłam rachube ile przesadziłam - np różowa kalina zmieniła miejsce,za ławką widać cyprysa a nie zjeżdżalnię

Ciemierniki przy lustrze wsadziłam (5 szt)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:32, 22 lut 2017

Do góry
Ciekawa jestem tegorocznej odsłony rabaty, z której wyciepałam krzewuszki. W ich miejsce wskoczyła Fothergilla, kalina Watanabe, kalina compactum, obiela i hortensja dębolistna. jeśli ktoś wie, jak sie tnie tę ostatnią, to proszę o informację. W tej chwili wygląda to tak

I takie tam sobie lutowe widoczki

urozmaicone gęsiówką i kaliną hordowiną

PS. Problem, który mnie dręczył od listopada połowicznie się rozwiązał. Wynajmujący mieszkanie mamy lokatorzy się wynieśli, ale dług w wysokości prawie 7 tysięcy chyba długo jeszcze nie zostanie spłacony. Ehhhhhhhhhh.........
Ogród w mieście-ogrodzie 14:05, 21 lut 2017
Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)

Cześć Miłka! To kalina japońska Mariesii. Pink Beauty ma trochę inny pokrój, nie tak szeroki, ale gałązki też ładnie układa piętrami.
Pozdrawiam

A to chwała Bogu,że Pink beauty ma węższy pokrój,bo u mnie ciasnotaZawsze troche mi mniej miejsca zajmie
Ogród w mieście-ogrodzie 23:18, 20 lut 2017

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

Super ogrod taki dojrzaly czy ta fotka to kalinka pagodowa?pytam bo mam sadzonke kalinki Pink Beauty ktora ma byc o pagodowym pokroju wlasnie

Cześć Miłka! To kalina japońska Mariesii. Pink Beauty ma trochę inny pokrój, nie tak szeroki, ale gałązki też ładnie układa piętrami.
Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:12, 20 lut 2017

Do góry
Ja z moimi latam po całym ogrodzie, w końcu ID wylądowały koło domu będę próbować kleić, faktycznie ładna, może jakieś objemki z metalu mąż zrobi teżpozdrawiam

kalina pokazała pąki, a wilczomlecz tak po zimie wygląda, mam nadzieję, że powstanie

Przerwa na kawę... 18:31, 19 lut 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
U mnie cebulowe jeszcze mocno w ziemi. Bardzo mokro jest. Jak słońce nie wyjdzie może być kiepsko.

Z tyłu za płotem są 2-3 metrowe tuje sąsiada. A przed płotem u mnie całkiem sporo. Od lewej oczar, kruszyna, kalina, nigra, tamaryszek, powojniki, wiciokrzewy i kończą głogi z różami pnącymi.

Czyli koloru latem tam nie brakuje. Tak pomyślałam o tawule.
Przerwa na kawę... 17:35, 19 lut 2017

Do góry
U mnie cebulowe jeszcze mocno w ziemi. Bardzo mokro jest. Jak słońce nie wyjdzie może być kiepsko.

Z tyłu za płotem są 2-3 metrowe tuje sąsiada. A przed płotem u mnie całkiem sporo. Od lewej oczar, kruszyna, kalina, nigra, tamaryszek, powojniki, wiciokrzewy i kończą głogi z różami pnącymi.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:11, 18 lut 2017

Do góry
hortensja pnąca gotowa do sezonu

grujecznik też

ale chyba najbardziej ta kalina
Hirutkowy raj:)) 20:20, 16 lut 2017

Do góry
Krys napisał(a)

Alina zgadłas,to Kalina koralowa, dzisiaj zaciagnęłam wiosenne powietrze,juz je czuc

Ale mam nadzieję że nie w trakcie czyszczenia pieca?
Hirutkowy raj:)) 18:41, 16 lut 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Aaaa nie marudź-Gdzie kiepskie.
A co to na pierwszej focie ?Kalina jakaś?
Ach te róże ....co to za kwiatek ,że tak chwyta za serce

Alina zgadłas,to Kalina koralowa, dzisiaj zaciagnęłam wiosenne powietrze,juz je czuc
Hirutkowy raj:)) 21:51, 15 lut 2017

Do góry
Aaaa nie marudź-Gdzie kiepskie.
A co to na pierwszej focie ?Kalina jakaś?
Ach te róże ....co to za kwiatek ,że tak chwyta za serce
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:38, 15 lut 2017

Do góry

tak to wyglądało na początku 2016 roku przy płotku, kamień na razie jest położony, nie wkopany bo tym chcieliśmy zająć się dopiero w tym roku Krzaczki nie wyglądały rewelacyjnie, bo akurat były przesadzone a są tam kalina, perukowiec, lilaki, hortensja biała i różowa, piwonie, azalia, pęcherznica, żylistek no i zimozielone krzaczki typu: peris, różanecznik, kalmia, dziurawiec, lekki misz masz, i też agrowłóknina wylatuje z ogródka
Ogrodowe kreacje 14:43, 15 lut 2017

Do góry
Hej dziewczyny Macham również Zoja
Słonecznyogród Kalina ma z 10 lat , zaraz wkleję sadzonkę nową, którą z niej zrobiłam dwa lata temu to ta duża tak wyglądała jak ją sadziłam
Gosiek33 no naszło mnie na tą Primulę zastanawiam się czy jeszcze nie wziąć
To właśnie tu 20:04, 13 lut 2017

Do góry
Kalina kwitnąca na niebiesko, jest taka?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies