Skoro Bogusia wyciągnęła mnie z czeluści forum to chociaż zdam krótka relację z wiosny u mnie. Bez szczegółów, bo sama ich nie znam . Przebiśniegi pną się ku górze, ale nadal są w stadium pąka. Nie wiem czy zakwitną w przewidzianym przez Hanię terminie bo słońca u mnie jak na lekarstwo. Z okna kuchni widzę pojedyncze kwiaty ciemierników i chyba kalina Dawn szykuje się do kwitnienia. Jakiś pierwiosnek pokazał pojedynczy kwiatek. Tu i ówdzie wyłażą liście tulipanów.
Ucieszyłam się bo przezimowała werbena patagońska. Zabrałam się za porządki i wyrywanie suchych badyli, okazało się że w ziemi są zielone listki. Więc większość wycięłam a korzonki pozostały. Ciekawa jestem czy coś z nich będzie.
Zdjęć aktualnych nie ma bo nie mam czasu żeby coś pstryknąć.
Pozdrawiam wszystkich przedwiosennie.
Oj znacznie więcej - juz straciłam rachube ile przesadziłam - np różowa kalina zmieniła miejsce,za ławką widać cyprysa a nie zjeżdżalnię
Ciemierniki przy lustrze wsadziłam (5 szt)
Ciekawa jestem tegorocznej odsłony rabaty, z której wyciepałam krzewuszki. W ich miejsce wskoczyła Fothergilla, kalina Watanabe, kalina compactum, obiela i hortensja dębolistna. jeśli ktoś wie, jak sie tnie tę ostatnią, to proszę o informację. W tej chwili wygląda to tak
I takie tam sobie lutowe widoczki
urozmaicone gęsiówką i kaliną hordowiną
PS. Problem, który mnie dręczył od listopada połowicznie się rozwiązał. Wynajmujący mieszkanie mamy lokatorzy się wynieśli, ale dług w wysokości prawie 7 tysięcy chyba długo jeszcze nie zostanie spłacony. Ehhhhhhhhhh.........
Ja z moimi latam po całym ogrodzie, w końcu ID wylądowały koło domu będę próbować kleić, faktycznie ładna, może jakieś objemki z metalu mąż zrobi teżpozdrawiam
kalina pokazała pąki, a wilczomlecz tak po zimie wygląda, mam nadzieję, że powstanie
U mnie cebulowe jeszcze mocno w ziemi. Bardzo mokro jest. Jak słońce nie wyjdzie może być kiepsko.
Z tyłu za płotem są 2-3 metrowe tuje sąsiada. A przed płotem u mnie całkiem sporo. Od lewej oczar, kruszyna, kalina, nigra, tamaryszek, powojniki, wiciokrzewy i kończą głogi z różami pnącymi.
tak to wyglądało na początku 2016 roku przy płotku, kamień na razie jest położony, nie wkopany bo tym chcieliśmy zająć się dopiero w tym roku Krzaczki nie wyglądały rewelacyjnie, bo akurat były przesadzone a są tam kalina, perukowiec, lilaki, hortensja biała i różowa, piwonie, azalia, pęcherznica, żylistek no i zimozielone krzaczki typu: peris, różanecznik, kalmia, dziurawiec, lekki misz masz, i też agrowłóknina wylatuje z ogródka
Hej dziewczyny Macham również Zoja Słonecznyogród Kalina ma z 10 lat , zaraz wkleję sadzonkę nową, którą z niej zrobiłam dwa lata temu to ta duża tak wyglądała jak ją sadziłam Gosiek33 no naszło mnie na tą Primulę zastanawiam się czy jeszcze nie wziąć