Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Makusia 21:01, 23 maj 2017

Jeszcze lepszą historie dziś miałam- pojechałam do szkółki bo rozglądam się za cisami i choiną jeddeloh. Pytam Pana czy ma choinę, na co Pan- "co? Choinkę?" Nie- choinę. Pan- "ale co to jest? Jakieś nowoczesne drzewo, nie znam"
Margerytka40 21:33, 23 maj 2017

Gosiu a co to za kalina z tym śliwkowym środkiem? Bo to chyba kalina,dobrze myślę? Cudna
Gruszka_na_w... 23:19, 23 maj 2017

Do donicy nada się irys syberyjski, a po bokach tojeść rozesłana. W fazie kwitnienia będziesz miała kolorystykę jak z van Gogha. Potem się uspokoi. Liście obu są atrakcyjne cały sezon.
Piękne te kaliny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 06:12, 24 maj 2017

Makusia napisał(a)
Jeszcze lepszą historie dziś miałam- pojechałam do szkółki bo rozglądam się za cisami i choiną jeddeloh. Pytam Pana czy ma choinę, na co Pan- "co? Choinkę?" Nie- choinę. Pan- "ale co to jest? Jakieś nowoczesne drzewo, nie znam"

Może lepiej by pan zmienił branżę i handlował innym asortymentem rozumiem, że nie masz innego wyboru

Margerytka40 napisał(a)
Gosiu a co to za kalina z tym śliwkowym środkiem? Bo to chyba kalina,dobrze myślę? Cudna

Masz rację to kalina Onondaga

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Do donicy nada się irys syberyjski, a po bokach tojeść rozesłana. W fazie kwitnienia będziesz miała kolorystykę jak z van Gogha. Potem się uspokoi. Liście obu są atrakcyjne cały sezon.
Piękne te kaliny.

Zawstydziłam się, żebym to ja o tojeści nie pomyślała, tym bardziej, że w ogrodzie wyrasta mi niemal wszędzie Na irysy za sucho. To stanowisko w pełnym słońcu, trzeba podlewać. Natomiast gdy deszcz pada strumyki wody jak z rynny walą prosto z balkonu
Margerytka40 06:25, 24 maj 2017

Śliczna ta kalina. Gdzieś w szkółce kupowałaś? Wy z Kasią macie tam w okolicy fajne te szkółki, zawsze jakieś rarytaski wypatrzycie
Gosiek33 06:35, 24 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)
Śliczna ta kalina. Gdzieś w szkółce kupowałaś? Wy z Kasią macie tam w okolicy fajne te szkółki, zawsze jakieś rarytaski wypatrzycie

Masz rację kupowałam kilka lat temu w okolicy, czasem coś można upolować. Wczoraj z Kasią byłyśmy bardzo dzielne, wyszłyśmy z ogrodowego pustymi rękami...choć macałyśmy parę roślin
Margerytka40 06:45, 24 maj 2017

Ja mam taką metodę,że omijam szkółki szerokim łukiem. Teraz niestety będę musiała pozaglądać żeby kupić to co zaplanowałam na nową rabatę. Obawiam się że nie tylko zaplanowane roślinki przytargam. Cóż począć
Zana 07:00, 24 maj 2017

Przychodzę Gosiu z rewizytą i od razu natknęłam się na pięknego Calsapa i kalinę Onondaga. Tę ostatnią też mam już kilka lat, ale wcale mi nie kwitnie. Ma trochę słabe stanowisko, może powinnam ją przesadzić. Pokaż swoją w pełnej krasie kwitnącą. U mnie na buku to zdobniczka siedzi i żre.
Kasya 08:25, 24 maj 2017

W donicy może tawułki ?
A buczka asahi
Drimeth 09:26, 24 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
czym opryskać tego buczka - przymrozki wykończyły młode przyrosty, a teraz tak osłabiony padł łupem jakiś liszek?

Moje buki pryskałam Asahi. Ładnie się zebrały po przymrozkach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies