Nowocześnie z różAnką :D
12:47, 15 lis 2017
Nic nowego co juz masz tu napisane to ja nie napiszę

Czosnek - zawsze jesienią, więc już siedzi w ziemi. Ponad pół skrzyni mi zajmuje.
Polecam cebulę siedmiolatkę. w jednym miejscu kilka lat, rusza szybko wiosną czy nawet już pod koniec zimy - więc szczypior mam swój caly rok.
Sadzę też dymkę wiosną ale z niej szczypioru za dużo nie masz bo ona raczej na cebulę jest.
To samo pietruszka. Też już ją posiałam teraz. Szukaj pietruszki naciowej oczywiście. Nie korzeń.
Koperek obowiązkowo - częściowo sam mi się wysiewa bo nie zawsze zdążę suche badyle wywalić - więc zanim siany wiosną ruszy to ten drugi już można jesć.
Z pomidorami dalam sobie spokój. To był mój ostatni rok bo jednak życie na dwa ogrody powoduje to, że nie mam czasu ich uszczykiwać, podwiązywać nie mówiąc już o pryskaniu OC czy HT.
Bawiłam się z marchewką...ale ona nie chce u mnie rosnąć. Jakieś pypcie rosły i całe pozarte przez robaczki.
Kupuję flance wiosną - kalarepa, jarmuż, sałata, kapusta.
Wsadzam też kilka ziemniaków do skrzyni(chyba w kwietniu ). Z jednego krzaczka jest obiad nawet na 2 dni

Jedyne co sama sadzę wiosną w domu to cukinia i dynia. Bo mam swoje sprawdzone te które lubię robić i jeść.
Tak naprawdę to na wszystkich torebkach nasion masz napisane terminy siania...i ja się tego trzymam. Więc jesli napisane jest, że można siać w marcu i kwietniu to ja już w marcu sieję

Tak sama z kupnem sadzonek na ryneczku...sprzedają to co można już sadzić do gruntu. Nie kupisz sadzonek ogórka wcześniej niż ok 10-15 maja - przynajmniej u nas w Słupsku. No bo ogórasy też mam