Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

anna_t 09:23, 12 lis 2017

Ania mozna teraz ścinać jezowki czy lepiej wiosną?
sylwia_slomc... 10:12, 12 lis 2017

Takie porównania to jest to bo pokazują, że trzeba tak komponować rośliny by cały sezon cieszyły i tobie się to udało perfect
danuta_szwajcer 10:20, 12 lis 2017

Super ta rabata dla porównania Pozdrawiam
Margarete 13:20, 12 lis 2017

Piękne listopadowe trawy
Gosialuk 19:26, 12 lis 2017

Cały czas jestem pod wrażeniem twojego ogrodu. Chciałabym tak umieć łączyć rośliny, by wyglądały jak na tej rabacie. Na razie się uczę bardziej jak rośliny sobie radzą u mnie. Jak ty to wszystko mieścisz koło siebie to nie wiem, ale obserwuję cały czas. Zwłaszcza zmiany kilkuletnie pokazują czego dokonałaś, więc ja też mam szansę. Z ogrodem to trochę tak jak z dziećmi widzimy cudzy od czasu do czasu i zauważamy ogrom zmian, a swój zmienia się dzień po dniu i tak spektakularnie już nie jest.
Aniu chciałam zapytać jak się mają trzęślice trzcinowate od pana Bylinowego? Moja pięknie złapała żółtego kolorku.
I drugie pytanie. Czy chcesz, żebym pomogła Ci w ogrodzie w najbliższą sobotę? Czy masz może inne plany? Oczywiście o ile pogoda pozwoli.
Mala_Mi 23:27, 12 lis 2017

Macham i spadam... dziś włóczyłam się (służbowo) po okolicahc Magurskiego Parku... było pięknie, chociaż wszędzie pod górke.. a tera leje jak z cebra..

Gosialuk - jesteś kochana.. ale jeszcze nie wiem co będę robić w sobotę.. u mnie nigdy nic nie wiadomo.. taka praca.. Ja też sie uczę.. i różnie mi to wychodzi, ale tylko z jednego powodu.. mania kokoszki . Trzęślice były do zeszłego tygodnia w doniczkach. teraz je tymczasowo zadołowałam.. podobają mi sie.. są fajne.. stoją sztywno.. będzie ich więcej.. powoli to powoli ale dorastam do likwidacji kupy kokoszkowa A eksperymenty też są fajne Nawet jak nietrafione ..

Foty nawet w procencie nie oddają jak jest ładnie w górach.. i wychodzi bardzo płasko Jest stromiej

Mala_Mi 23:31, 12 lis 2017

anna_t napisał(a)
Ania mozna teraz ścinać jezowki czy lepiej wiosną?

Jeżówki które wyglądaja brzydko (a do tych teraz mozna zaliczyć te fikuśne) możesz ściać. One też lubią łapać grzyba. Te zwykłe z twardymi koszyczkami zostawiam.. ptaki maja co jeść, szczególnie szczygły. Ja zostawiam je dla nasion i dla ozdoby. A szczygiełki lubie bo są śliczne
Mala_Mi 23:33, 12 lis 2017

anabuko1 napisał(a)
Bogato masz na tych rabach.
Zmiennie i pięknie i coś się dzieje o każdej porze roku.
Lubię tak,
Trawki piękne.Zazdraszczam troszeńkę bo u mnie prawie ich nie ma.

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez traw.. tak samo jak bez kwiatów
Bezobsługowe prawie, piękne, zwiewne.. i do koloru do wyboru.. jedyna ich wada, że niektróe późno startują.. ale inne kwaty też są piękne krótko. A trawy nawe zimą zdobią..
Mala_Mi 23:35, 12 lis 2017

Dziękuję za wszytkie wpisy i pochwały dla rabatki.. też ją lubię i cieszę się ,że powstała. Mam na niej jeszcze iryski trawolistne i trawki od Magnolii. Prezentowałam od jednej strony wiec ich nie widać..

Dobranoc.. jutro też jest dzień.. i poniedziałek.. grrr

08:36, 13 lis 2017
spory ruch u ciebie ) cieszy mnie to

fota oddająca skalę hortek jest super ))) a ogród tez wyglada dobrze ...nie marudź za bardzo )) ...no może o ryby warto zadbać ..jednak szkoda by było żeby padły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies