Tym razem mam pytanie odnoście Klonu Palmowego. Drugi rok mam go w donicy na balkonie i tak sie zastanawiam czy da sobie radę, gdybym go teraz posadziła na działce? Jak myślicie? Nie ma nas tam codziennie, żeby go podlewać...
Narysowałam plan nasadzeń na tył ogrodu, to strona wschodnia. Długość rabaty ponad 18 m, idzie ona po skosie, więc chcę wizualnie zniwelować ten skos poprzez proste linie i uskok na szer. 1m w jednym miejscu. Marzy mi się zagajnik brzozowy w rogu działki w otoczeniu host i traw i nie wiem czy za brzozami jeszcze coś sadzić jako zielone tło, nie chcałabym serbów ciągnąc do końca tej rabaty, może jakieś inne drzewa? hm...co myslicie?
Haniu rozchodników nie przycinam,Jeżówki trwałej nie siałam.Wysiewałam jeżówkę białą ale nie kwitnie.Za to Rudbekia Cherry Brandy siana wiosną zaczyna kwitnienie.
Aniu dzięki, zmieni się jeszcze nie raz, raz mam dobre pomysły, a raz nie trafione, niestety
Też pamiętam a potem tyle namnożyłam, siewki u mnie juz na stałe są; one fajne, te z siewu, bo od razu zaaklimatyzowane i jak inne cierpia bez podlania, te dają radę
to ciut traw, miskanty ML i rozplenice
a dołem cisy Brzeg, gazony zakryte, w gazonach tawuła Gold Carpet
Wow! Podziwiam ja nawet do ogrodu nie wychodzę, bo tak duszno, a Ty w ziemi grzebiesz a co byś powiedziała w tym miejscu na szpaler miskanta gracillimusa? Tylko chyba strasznie dluuugi ten pasek jest ile ma? Szałwia z seslerią też by cudnie wyglądała, tylko ja bym dała w tym miejscu coś wyższego, żeby płot zasłonić, ale ja to tylko tak głośno myślę inni na pewno lepiej Ci doradzą