Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:15, 20 cze 2017

Do góry
Ogród w cieniu brzozy 10:14, 20 cze 2017

Do góry
Dzień dobry! Przywędrowałam pooglądać, co to za urodziwa kula?

laurowisnia napisał(a)

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 10:14, 20 cze 2017

Do góry
Joanka napisał(a)

Co to jest?

Czyli jesteś naprawdę, nie tylko u Szmitów!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:09, 20 cze 2017

Do góry
leoś

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:06, 20 cze 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
Piwonie powoli tracą płatki po tych wiatrach

Pełen zachwyt!
Wszystkiego po trochu 10:03, 20 cze 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Tak Leoś jednak będzie duuuży, nie ruszam więc mu otoczenia w postaci lnicy, na razie jest wyższa od niego ale w przyszłym roku mogą się zmienić proporcje.

Chipek - posadziłam w tym roku, niestety od razu dostał po nosie przymrozkami w maju, dopiero się zbiera do budowy krzaczka, widzę kilka pąków więc jest nadzieja na piękne kwiaty.
Mirko co masz posadzone u jego stóp? Ja dosadziłam mu szałwie, a w plecach werbenę, ale to u Ciebie jest śliczniusie

Leonardo będzie duży w zależności jak go będziesz cięła, jeśli będziesz cięla silnie, to tak nie wybije, ja go kulkuję, dlatego jest taki rozłożysty, ale myślę żeby w przyszłym roku przyciąć go mocniej, będzie bardziej zwarty

To dzwonek dalmatyński, bardzo pięknie się rozrasta, w zeszły roku porobiłam sobie kilka kupek i teraz tak pięknie wypełnia rabatę.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:00, 20 cze 2017

Do góry
Pytanie do ekspertów - trawnik po 3 koszeniu, nawozić czy nie? Nie żółknie, równo rośnie, stale się zagęszcza. Podlewam co 2 dzień.
Ogród pod lasem 09:58, 20 cze 2017

Do góry
Phenix Green. Trawa, której nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia, żadne nie oddaje jej urody. Wygląda jak stipa na sterydach i bez charakterystycznych stipowych końcówek. Kępa gęsta, sprężysta, mocne źdźbła. Posadziłam ją w cieniu, czasem dociera do niej zachodnie słońce. Zimą ładna, słomkowa. Po zimie kępy u nasady zielone. Z tym podlewaniem to bym nie przesadzała, bo u mnie synek ją w ten sposób wiosną załatwił - zaczęła wygniwać, więc rozparcelowałam ją na sadzonki i zobaczymy jak będzie dalej. Co by nie było i tak dokupię, bo prezentuje się świetnie i warto ją mieć, szczególnie w cienistym ogrodzie.

Po posadzeniu 1 sierpnia 2016

Wrzesień

Ogród Małej Mi 2017 09:58, 20 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

U mnie odmładzanie nic nie daje, bo ona od środka gnije. Robi się brzydka i nawet jak oderwę kawałek to jest on brzydki. Po ścięciu bardzo długo odbija...

I "Pani Lady Szalet"

Świetne kolory, kostki też.

Dziękuję za wyjaśnienie. A wiesz, że i nasza czereśnia po owocowaniu idzie out? Czyli lada moment (jesienią).
Wszystkiego po trochu 09:53, 20 cze 2017

Do góry
Przesadzana kilka razy Rosarium Uetarsen , wszędzie łapała pierwsza mączniaka, na razie zdrowa i ładny krzaczek zbudowała po przesadzeniu w zeszłym roku

Piękna NN typuję że to Swan Lake ale pewności brak

zaczyna popis Veilchenblau, ma mnóstwo pąków , będzie piękna

Charles Austin

Blaski i cienie nowego życia 09:52, 20 cze 2017

Do góry
Letni upalny poranek

Dedykuję Agacie żółte agastache i Vivie tytoń- bo te roślinki kojarzą mi się z tymi osobami. A sama wyhodowałam z ich nasion to sukces moich początków

Podsypuję na rabacie ślimaksem.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:46, 20 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
rozyczka white star

Kasia podpory masz na czarno malowane ?? Pokażesz całą na rabacie, zastanawiam się czy swoich nie pomalować, na razie mam brązowe ale to nie bardzo mój kolor
W cieniu - zacieniona 09:46, 20 cze 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Byłam wczoraj tam gdzie ty bywasz po drodze. Było sporo pięknych róż. Zastanawiałam się nad kilkoma (Graham Thomas, Pink Grootendorst) ale skończyło się na nabyciu powojnika Warszawska Nike i heliotropu.
...i nie zajechałaś???Wczoraj też tam byłam...Róż mają w tym roku pod dostatkiem,co tydzień coś przybywa.Powojnik u mnie dobrze rośnie.Fotka z ub. roku.

Na tej fotce kolory przekłamane,w rzeczywistości jest ciemny.
Ogród pod lasem 09:45, 20 cze 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Natyrałam się od wczoraj w ogrodzie niemożebnie, ale znów coś do przodu - dwie rabaty powiększone. We trójkę nawet sprawnie poszło. Dla tych, które jeszcze o mnie pamiętają parę fotek

Śliczne to miejsce, lubię klimat Twojego ogrodu.

Co to za trawka w pierwszej linii?
Remota też super, nigdy się jeszcze na nią nie natknęłam, a wydaje się być taka delikatna i zwiewna.
Anulajda w raju 09:41, 20 cze 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)
Aniu, czy rozpoznajesz co to za róża?
Ma ją Asiak_Z (Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa)

Trudno rozpoznć,za mało widać
Wszystkiego po trochu 09:41, 20 cze 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
A to Leonardo da Vinci, opanowała prawie całą rabatę, za nią są Augusta x2 i Chippendale x2 widać je z drugiej strony rabaty

Chippendale

Tak Leoś jednak będzie duuuży, nie ruszam więc mu otoczenia w postaci lnicy, na razie jest wyższa od niego ale w przyszłym roku mogą się zmienić proporcje.

Chipek - posadziłam w tym roku, niestety od razu dostał po nosie przymrozkami w maju, dopiero się zbiera do budowy krzaczka, widzę kilka pąków więc jest nadzieja na piękne kwiaty.
Mirko co masz posadzone u jego stóp? Ja dosadziłam mu szałwie, a w plecach werbenę, ale to u Ciebie jest śliczniusie
Ogród pod lasem 09:41, 20 cze 2017

Do góry
Mirella, najpierw remota. Cudowna, ażurowa, delikatna trawka, limonkowa i zwiewna. Po zimie wygląda bez zarzutu, miała tylko delikatnie słomkowe końcówki, ale nie ścinałam jej i jakoś same zniknęły. Teoretycznie do miejsc mokrych, ale u mnie nie ma nawet linii rozłożonej i wygląda jak widać. Rośnie w cieniu, sporadycznie coś tam ją liźnie gdy wiatr gałęzie drzew rozwieje. Bezobsługowa. Właśnie dokupiłam 8 sztuk i dziwię się, że taka trawa, która nie ma okresu słabszego wyglądu, nie jest bardziej popularna.

Po posadzeniu latem 2016

Maj 2017 przed kłoszeniem

Czerwiec - kłoszenie

Wszystkiego po trochu 09:35, 20 cze 2017

Do góry
A to Leonardo da Vinci, opanowała prawie całą rabatę, za nią są Augusta x2 i Chippendale x2 widać je z drugiej strony rabaty

Chippendale

Augusta Luisa

zaczyna red Leonardo

Double Delight

rozkwitła też trzymana w donicy Blue for You

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 09:32, 20 cze 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Róża parkowa Angela

Podoba mi się. Zadowolona jesteś z Angeli?
Czym strzelasz? Pytam, bo marzy mi się jakaś nowa "strzelba".
Ogród do odnowy 09:26, 20 cze 2017

Do góry

w końcu pierwsze kwiaty

wczorajsze nasadzenia

nawet "krawężnikami" ograniczyłam rabatkę

Prince Charles

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies