Drukuję to sobie i wklejam do książki ogrodowej. Krótko, zwięźle i na temat.
Co ile siejesz pietruszkę naciową, ona 2 lata wytrzymuje w gruncie. Jak z nią robisz, bo nie wiem, co dalej z moją? Jak ziemię pod pietruszkę zmieszałam z popiołem, to się udała (ona lubi wodę przy wschodach). Nie lubię porów ale mam kalarepki i jarmuże.
U nas kolejny dzień upałów, muszę wieczorem ogród podlać, straszna susza wszędzie...Hortensje powoli startują, róże zaczynają ponowne kwitnienie, coraz bardziej robi się kolorowo w ogrodzie, uwielbiam lato
Pomylona róża z B. ponownie zakwitła i sporo się rozrosła, szkoda tylko, że jej kwiaty tak szybko przekwitają...
Za to wciąż niezawodna jest Pashmina, chociaż już powoli zaczyna przekwitać, za to ma już pełno nowych pąków
Witam.
Mam pytanie co gryzie moje katalpy (aurea). Kupiłem (2 sztuki) ze szkółki i posadziłem tydzień temu. W szkółce stały cały czas w dużym tunelu. Od tego momentu kilka liści zaczęło żółknąc i podsychać co widać na zdjęciach. Widać tam też że nowe liście ładnie rosną tylko co z tymi które "chorują"? Jak je wyleczyć? Opryskać czy usunąć?
Jeszcze w kwestii informacji podlewam dużo (przynajmniej tak mi się wydaje).
Witaj Asiu
Widzę, że odważnie i szybko dzialasz w swoim ogrodzie Będę kibicować.
A czy hakone, o którym mówisz to ta Beni Kaze, którą kupowałaś Oli?
Mogłabyś ją cyknąć w większym zbliżeniu?
a czy masz u siebie miskanty? jezeli nie polecam szpaler z miskanta silberspinne albo gesto nasadzony trzcinnik karl forester ma ponad 150 juz w czerwcu pieknie zakwitajac jak dlamnie rewelacja