Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 23:04, 15 sie 2017

ja tez ja tez juz od jakiegos czasu ja kofam
jak mi sie nie uda kupic w pl to zamowie internetowo

a zapomnialam napisac, ze fotki jak zwykle pierwsza klasa najpierw poiegalam po O a Twoj watek zostawilam sobie na deser a teraz ide slodko spac
Ewa777 23:09, 15 sie 2017

Cudne zdjęcia Ewciu
pięknie kwitną róże. Moje mają jeszcze urlop
Kawa 11:13, 16 sie 2017

Ewunia cudności pokazałaś
napasłam gały
śliczny ogród...
rutewka mnie urzekła
Makusia 11:39, 16 sie 2017

Fantastyczne zdjęcia, ale przyznam, ze mnie też serce skradła rutewka- gwiazdorzy gdzieś tak niepoznanie, jak uchwycone krople deszczu- ogromnie mi się podobają takie efemeryczne roślinki, a w Twoich ujęciach, to już w ogóle- katalogowe są!
Mixtoorka 12:17, 16 sie 2017

Anda napisał(a)

No cudo!!! Wrzucaj dużo, dużo zdjęć. Boskie są! Pięknie u Ciebie

I ja też się zachwycam rutewką, nawet mam dla niej miejscówkę.Też będę polowała na nie Hihi, pół Ogrodowiska będzie szukać rutewki.

Ewuś powiedz jeszcze- jak ona długo kwitnie? W zeszłym roku miałam werbenę i cieszyła oko praktycznie cały sezon. W tym roku mam siewki, ale nie zakwitną. Postaram się je przezimować w piwnicy. Choć rutewka skradła me serducho i wolałabym upolować ją. A jaka to odmiana? Pamiętasz?

anabuko1 13:14, 16 sie 2017

Piękne to zdjatko jezowkowo -hortensjowe.
Chyba ja muszę do hortek dosadzić wiecej jeżówek. Podoba mi się takie połączenie
Kasiek 15:57, 16 sie 2017

Z niedzieli zrobila sie sroda Dopiero teraz przeczytalam ze urlopowo bylo u Ciebie
Ewa777 15:58, 16 sie 2017

Ewciu,
wrzucam u Ciebie zdjęcia z artykułu o lustrach w ogrodzie z "Mojego pięknego ogrodu"

Ewa777 16:00, 16 sie 2017

A najbardziej podoba mi się to rozwiązanie Kolorystycznie nawet pasuje do Twojego ogrodu

Anda 17:26, 16 sie 2017

Katel, Kasiu, lubie hibiskusy za to ich pozne kwitnienie. Szkoda tylko, ze tak pozno puszczaja liscie na wiosne.

Gosika67, Gosiu, rutewka lubi stanowisko w polcieniu lub jasnym cieniu i lekko kwasna ziemie. Moja posadzilam w miejsce zmarznietej hortki i jej sie na razie podoba. Zobaczymy, czy przetrwa zime. Ladnie wyglada na ciemnym tle, np. tui.

Wendy79, Aga, a chcesz nasiona scabiosy czy knautii tej fioletowej? Ta moja scabiosa jest sterylna, ale knautie moge sprobowac zebrac. To ciekawe, ze u Ciebie zawilce nie chca rosnac. A jaka masz glebe?

Ryska, Reniu, dziekuje

eee_taam, Justynko, no wlasnie bardzo zaluje, ze nie moglam pojechac do Hortulusa, zwlaszcza ze moglam sie tam spotkac z Karolina z Maluskiewicza. Bylam bardzo rozgoryczona.

Kasia_CS, Kasiu, to sie bardzo ciesze

Warmia, Marti, bardzo fajnie, ze Ci sie podobaja

Aga_podlasie, Aga, to tylko takie moje doswiadczenia, mam nadzieje, ze Ci pomoga

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies