A u mnie rośnie od 30 lat Też nie przekroczył 2,5 metra, rośnie na wystawie południowo-wschodniej, nieco ocieniony przez lilaka i chyba mu to odpowiada, bo w ubiegłym sezonie, pomimo przesadzenia w nowe miejsce, kwitł niezmordowanie aż do października. Lubię stare odmiany roślin, a ten powojnik jest uprawiany już od ponad 100 lat!
Ola, ale pięknie. Zostaję już i nie ruszam się na krok. Podoba mi się tu dosłownie wszystko: podniesione rabaty, nasadzenia, kominek meksykański, a pochodnie przefajne - taka kropeczka nad i. Miałam i w sumie nadal mam chęć na kominek meksykański. Możesz mi coś o nim napisać? jesteś z niego zadowolona?
Rodgersja po kilku latach wreszcie wydała pierwszy kwiat
Za oknem znowu stuka deszcz. Mam nadzieję, że do rana się wypada, bo pogoda jest mi bardzo na jutro potrzebna - jak to w czerwcu, pielenia jest mnóstwo. Życzę Wam miłego ogrodowo dalszego ciągu tego weekendu
Nowym nabytkiem jest też wrotycz haradjana. Bardzo ładnie stalowy, będzie pasował na siną rabatę gdzie ciężko mają przezimować czyśćce.. zobaczymy czy to da radę.