Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

nawigatorka 07:32, 31 lip 2017

iwka napisał(a)
wydają się wysoko bo jeszcze nie obsypane do końca były ale kilka centymetrów będą wystawać. Nie wiem czy prawidłowo w każdym razie już ich nie będę poprawiać. Co się narobiłaś żeby je prosto ustawić to moje. Podziwiam Asie tyle płyt ułożyć. Stwierdziłam ze chyba bez cementu zrobię. Teraz uloze płytki i zwirkiem zasypie. Zastanawiam się jeszcze nad mata pod spód.
pieknie te krawężniki wyglądaj. I fajnie ze są podwyższone wg mnie. Taki mini wglebnik bez cementu tez się da choc moga się lekko ruszać zanim się ustabilizują. A szmata utrudni ich poziomowanie wg mnie.
MirellaB 07:32, 31 lip 2017

Dzięki. To tak będę ścinała

W restauracji w długiej donicy na zewnątrz widziałam posadzone kosmosy czekoladowe z żółtymi drobnymi kwiatkami do towarzystwa. Bardzo ładnie to wyglądało. Chyba w przyszłym roku pomyślę nad nimi do donicy, bo na rabacie z daleka wcale ich nie widać, a szkoda.
Mam zdjęcie. Wstawię u siebie - zajrzyj

Edit. Zdjęcie wstawiłam
MirellaB 07:44, 31 lip 2017

iwka napisał(a)
one zdrowe jak byki chodzi o to ze wielkie porosly, Maja pewnie z 70 cm wysokości i hortki mi przerosły ale sztywno stoją i jak na razie nie rozwalaja się.

Moje też takie wielkie. Rozplenice zdominowały. Niestety zaczęły się pokładać. Jednego już wydałam, kolejny czeka na nowy ogród
babka 08:11, 31 lip 2017

iwka napisał(a)

Placyk do połowy zrobiony mam. Przekopalam, oczyscilam ubilam. Krawężniki wykopane, oczywiście miałam jakieś niewymiarowe a zabrakło mi kilku sztuk i nie mogę takich dostać. Nawiozlam żółtego piachu i stoję z robotą do wypłaty.

Teraz zastanawiam się jakie płyty, kwadratowe czy prostokątne bo mam w planie takie paleniska jak u Siaki

Oszywiście ty żabotem jedną, i ty to sama targałaś ? Ja bym spuchła a krawężnik by nie drgnął a co dopiero tak równiutkich ustawić ! Szczery podziw !
Ładnie to wyszło
A płyty dobierz po wyznaczeniu obrysu paleniska, zobaczysz ile tam miejsca od niego do obrzeży
ren133 10:18, 31 lip 2017

iwka napisał(a)

Placyk do połowy zrobiony mam. Przekopalam, oczyscilam ubilam. Krawężniki wykopane, oczywiście miałam jakieś niewymiarowe a zabrakło mi kilku sztuk i nie mogę takich dostać. Nawiozlam żółtego piachu i stoję z robotą do wypłaty.

Teraz zastanawiam się jakie płyty, kwadratowe czy prostokątne bo mam w planie takie paleniska jak u Siaki

Fajnie się zapowiada
Jaki duży ten placyk?
Masz jakieś inspirki paleniska?

PS Szacun że sama to ogarnęłaś i to w taki upał
Mirka 11:08, 31 lip 2017

Iwonka o sadzonkach pamiętam tylko niech się ochłodzi ciut
amelia_b 11:17, 31 lip 2017

jak ja placyku zazdroszczę, tez mi się taki marzył, ale wybił mi go z głowy szanowny małżonek, jak wiele rzeczy zresztą, zaczynając od ścianki wodnej, na pergoli na tarasie kończąc, ech ale jakoś przebolał kolejną rabatę i grzecznie trawę wywoził, szkoda że nie jest otwarty na innowacyjne rozwiązania, taki typ charakteru niestety, idę pracować dalej
ren133 11:36, 31 lip 2017

amelia_b napisał(a)
jak ja placyku zazdroszczę, tez mi się taki marzył, ale wybił mi go z głowy szanowny małżonek, jak wiele rzeczy zresztą, zaczynając od ścianki wodnej, na pergoli na tarasie kończąc, ech ale jakoś przebolał kolejną rabatę i grzecznie trawę wywoził, szkoda że nie jest otwarty na innowacyjne rozwiązania, taki typ charakteru niestety, idę pracować dalej

nad charakterem
amelia_b 11:50, 31 lip 2017

ren133 napisał(a)

nad charakterem
chciała bym, ale niestety się nie da
iwka 12:38, 31 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
pieknie te krawężniki wyglądaj. I fajnie ze są podwyższone wg mnie. Taki mini wglebnik bez cementu tez się da choc moga się lekko ruszać zanim się ustabilizują. A szmata utrudni ich poziomowanie wg mnie.
Asia, jak Ty mówisz, że ładnie to bardzo mnie to cieszy. Marzyłam o wgłębniku ale stwierdziłam że nie podołam.
Tak też mi się wydawało, że może być problem z poziomowaniem na foli, w blaszaku układałam na piasku i łatwo nie było, zawsze trzeba było gdzieś podsypać, a jak dam jakąś matę to będzie problem. Musze jeszcze przedumać temat