Sebek odnośnie zdjęć. Chodzi mi o to, że wszystkie zdjecia pionowe które wklejam zniekształcają się i nie wiem jaka jest przyczyna, może dlatego, że kompy z jabłuszkiem? Nie wiem?
Chyba jak go sądziłam miałam taki zamysł, że będzie sie płożył nad wodą. Gdzieś to widziałam. Niestety w tym kącie gdzie go posadzilam jest trochę ciemno i go nie widac. Ostatnio widziałam takie klony jako solitiery dlatego mojego chciałam przywołać do pionu
Ślicznie już wygląda ta aleja drzew - nad czyśćcem wełnistym się zastanawiam - i chyba się skuszę, bo wygląda na prawdę super - poproszę Ciocię o sadzonki
Ale cudowna te drzewiasta A z taką znajomością nazw na targach - ba, w szkółkach się też spotkałem - a czasem jaki bulwers jeszcze, że mam bezczelność zapytać, za co płacę
Sebek też sugerował bukszpan więc na razie 2:1 dla bukszpanu. Gdybym rozebrała te podkładu kolejowe które są z tyłu klon miałby sporo miejsca. Jesienią byłoby tam baaaardzo czerwono bo obok trzmielina.
Przyspieszyć raczej się nie da, chyba, żebyś ją trzymała w szklarni i pędziła jak hodowcy ogrodowe na Wielkanoc Kwitnienie zaczyna się właściwie od początku lipca
Nawet nie wiesz ile kombinowałam z tym miejscem. Idealne byłoby rozwiazanie z " ogrodu z dwoma lustrami" takie ciurkadełko z aluminiowy sześcian. Ale kula z granitu wydaje mi sie łatwiejsza do zainstalowania i do utrzymania w czystości.
Oczywiście przeszło mi przez myśl lustro z tylu za tym kwadratem ale.... jednak muszę myśleć o prostych w utrzymaniu rozwiązaniach.
Sebek, serio myślisz, ze ramka z bukszpanu? Myślałam o cisach bo czytałam, że nie przemarzaja a poza tym muszę je wykopać w ten rów gdzie teraz jest woda. Wyjme folie, dołożę dobrej ziemi i ... w ogrodniczych widziałam tylko cisy takie w miarę wysokie.