Twój bałwanek przynajmniej symetryczny a u mojego głowa największa Ale nam się po lekturze ogrodowiska gusta pozmieniały.
Zobacz czy u szałwii pod kwiatostanem widać zalążki nowych kwiatostanów. Jeśli tak to możesz obciąć to co przekwitło poniżej kwiatu. U mnie w tych miejscach ona wypuszcza nowe kwiatostany. Możesz ją też przyciąć niżej teraz to odbije i zakwitnie ponownie.
Zoja, Kokesz specjalnie dla Was zrobiłam bardzo poglądową mapkę mojej działki. Wymiary trzymają mniej więcej, bo kształt działki nie jest prostokątny i równy tylko krzywy. Działka mniej więcej 14mx40m, jedna kratka to 2mx2m.
Ale tą "bidulkę", która ledwo dzisiaj wypatrzyłam - oszczędziłam. Nie wiem czy będzie to motyl czy nie, ale liście i z bluszczu mi ogołociła. Wyniosłam ją na łąkę, niech tam obgryza inne kwiatki, a nie moje rabatki
Jak ładnie tu jakie Ty masz miskanty...wow. Okrywasz je na zimę ?
Z jeżówkami uważaj na grzyba..moje ciągle go łapią, a ja chemii prawie zero w ogrodzie. W tym roku wpadłam na pomysł, aby podlewać je nawozem do balkonowych; zaskoczona jestem, bo jakby ozdrowiały
Przestało w końcu padać i rozpoczynam wielkie cięcie. Jakieś diabelskie moce w tym roku we mnie wstąpiły. Niech mi się któryś z jegomościów w ogrodzie nie spodoba to nie ręczę na siebie
Fajny maluszek dzieki za.fotkę Basiu jak jadę do pracy to po drodze mijam stadninę koni i też takie maluszki się pasą.Basiu a te koniki to twoje?
U mnie niebo zapowiada deszcz.
Mam dwa takie "bałwanki". Pewnie jak swojego kupowałaś też cieszyłaś się jak dziecko. To były moje jedne z pierwszych zakupów, jeszcze jak budowa trwała. Ciężko było coś wówczas wylaleźć w szkółkach innego. Zobacz jak nam się teraz po lekturze ogrodowiska pozmieniało Teraz też nie pałam już do takich bałwanków.
Grabów nie przycinam, bo nie daję rady, są już za wysokie. Na początku przycinałam tylko kilka gałązek, teraz samowolka, ale ładnie się zagęszczają. Niedługo wyrównają się z kalenicą domu