Ja też jestem leniwy jeśli chodzi o ogród to najwidoczniej rośliny zaraziły się tym podejściem Trzcinniki zostawiam w spokoju - chcę wreszcie doczekać sie ładnej przesłony w ich wykonaniu Na razie dwa razy dostały po liściach preparatem grzybobójczym i są nadal zielone - tfu tfu!
Z bukszpanami będzie ciężko u mnie w tym roku... Oby tylko ruszyły, choć jeden chyba się już nie ogarnie... Na szczęście mam w donicy zapasowego, to będzie na podmianę
Właśnie zerknąłem na zeszłoroczne foty z 2.05 i stwierdzam, że magnoliom i innym roślinom brakuje jakichś 3 cieplych dni, by się wyrównało kwitnienie z zeszłym rokiem Z drugiej strony jak magnolie mają kwitnąć 2 miesiące, a tulipany ponad miesiąc to mogę znieść to ciągłe latanie w kurtce
Nie szukam nic specjalnego. Szukam grafitowych z tworzywa, aby leżec bez poduszek i nie konserwować ich co roku.... Nie mam czau ani ochoty aby ciagle cos malowac. Wystarczy mi elewacja na domu i drewniane tarasy... Za rok dwa tarasy zostana wymienione na kompozytowe.