Madziu są to miskanty Gracillimus, fajne z nich trawki są. Hortensjowa część wczoraj uległa lekkiej zmianie, dołożyłam żurawki, ale nie naprzemiennie szkoda mi było seslerii, fajnie w końcu ruszyła, na chwilę obecną jest tak i już tak na pewno zostanie
Kliwię dostałam od koleżanki, jest potężna, u niej kwitnienie jest spektakularne
Mam dużo mniej kwiatów w tym roku, ale tego nie widać przy rudbekiach
Wszystkich gatunków i odmian nie jestem w stanie policzyć...samych drzew jest około 100, mój ogród ogólnie to drzewa iglaste, liściaste, klony, magnolie, wrzosy i byliny, takie tam inne doświadczenia
Nadal jeszcze tłoczą róże....choć już powolutku wygaszają kwitnienie, na szczęście nie wszystkie jednocześnie zakwitają więc mam się czym cieszyć cały czas...
Trochę hortek
pierwsza Wim's Red jest śliczna potem Anabelka w tym roku jest olbrzymia i ani razu nie udało mi się sfocić całego krzewu, następnie Beauty robiona z balkonu, Hayes Starburst.Limelight w tym roku późno wystartowała długo nie miala pąków i Prim White, ogólne zdjęcie na jedną z Anabelek
Aniu sporo musiałam się cofnąć żeby być na bieżąco, ale nie żałuję bo takie cudowne widoki nastrajają optymistycznie i cieszą oczy, a twoje rękodzieł pachnie aż u mnie
Miłego wieczoru
Weekend z przyległościami upłynął szybko i wesoło bo z dziećmi i wnukami, przy pięknej letniej pogodzie, w ogrodzie i w domu było gwarno i przyjemnie.
Na foty czasu brakło ale kilka aktualnych zdjęć wrzucę teraz
Mam go jeszcze przezimował...rośnie w słońcu pod różą, w suchym podłożu
Nie ma problemu z zimowaniem, ale tej turzycy trzeba poświęcić więcej uwagi
Mam dwie sztuki obydwie przezimowały
Ta pod różyczką w suchym podłożu ładnie przezimowała
Druga w miejscu zacisznym i bardziej wilgotnym przezimowała, ale poszła wiosną do podziału, bo wyglądała biednie
Tutaj sobie rosną sadzonki z podziału, nie wiem jak przezimują?
Trawa zasiana 2 miesiące temu na poczatku jakoś rosla w tej chwili stoi w miejscu
Wczoraj wygrabilem grablami duzo mchu, woda ktora podlewam trawe jest ze studni zawiera bardzo duzo żelaza
Czy mam zza2stosowac jakis nawoz i nakłuć glebe widlami
Dodam ze niczym nie nawozilem badanie
Cześć Ewcia....czasu nie zatrzymasz...ja mam w domu kociokwik ze wszystkim, z ogrodzie nie wyrabiam, cud, że deszczu było sporo i nie muszę podlewać i tak wieczorem na przeciwbólowych chodzę spać...dziękuję za pochwały
Miałam pracowitą sobotę. Posadziłam przy tarasie śliwy Pisardii. A przy bramie, po głębokich przemyśleniach, Ambrowca. Toszko, tak jak pisałam, dostałam go w prezencie i musiałam znaleźć mu najlepsze miejsce. Liczę, że budynek stajni ochroni go od mrożnych wiatrów. Dzisiaj przeżył straszną wichurę i stajnia pomogła
Jak myślicie, czy przy kostce żurawki będą dobrze wyglądać, czy może pomyśleć o innej obwódkę?...