OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....
15:15, 16 cze 2013
Aniu dzieki za wizyte, dałam ten kamien (dolomit) a nie ten żwirek co przed domem bo juz w ogrodzie mam taki placyk przy grilu, więc chciałam żeby nie różnił sie zbytnio kolorem. Musiałam miec po tej stronie domu taki sam odcien. Ten przed domem jest bardziej żólty a ten na rabacie i na placyku szaro-biłały. Pod kamienie dałam niestety agrowłóknine, bo roslinki mam jak widzisz malutkie wiec pewnie z chwastami nie dałabym rady. Na starych nasadzeniach przed domem i na rabacie kwasolubnej - tej sprzed kilku lat stopnopwp uswam włóknine w miare jak rosliny sie rozrastaja.
Jeśli chodzi o ogranicznik- ekobord to dałam tylko miedzy kora a kamieniami bo od strony trawnika na całej rabacie zrobie krawęznik z kostki, tyle że za rok ponieważ mój tegoroczny budźet ogrodowy i tak jest mocno nadszarpniety -ogrodzenie 36 m, kompost (25 worków), kora (25 worków i bede jeszcze dokupywac..), torf do kwasolubnych (2 worki), kamienie 400 kg no i przede wszystkim rośliny, duuuuużo roślin..... za rok bedzie kostka a póki co zrobie kanciki - tak po ogrodowiskowemu ...tylko nie wiem kiedy !!