Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

BEATA_S 21:21, 28 maj 2013

Cześć Madziu, widzę że na działce już kwitnąco Ścieżka bardzo fajna, brawa dla eMa.
madzielena 22:30, 28 maj 2013

BEATA_S napisał(a)
Cześć Madziu, widzę że na działce już kwitnąco Ścieżka bardzo fajna, brawa dla eMa.

Bo mi w końcu Mąż spuchnie z dumy Żartuję oczywiście, bardzo lubię Męża chwalić, bo jest za co. Brawa przekażę.
madzielena 22:33, 28 maj 2013

Asisko_2005 napisał(a)
madzialena z grillem mamy podobnie. Sami czasami grilujemy mięsko, ale generalnie z kratki na pólmisek i do domu do stołu. Palenisko gasimy. Nie nawidzę jak ktoś całą gromadą tak slęczy przy tym grilu, smrodzi, podtrzymuje ogien i śmierdzi na całą okolicę. W bloku miałam sąsiada, który na balkonie grilla rozpalał w roznych dziwnych porach. Najczęsciej gdy wywisiłam pranie.

Madziu mamy słonko , jupiiiiiii!!!!!

Niom Od razu przyjemniej, a jak się ptaki rozświergotały! Oby to już ta oczekiwana zmiana pogody nadeszła...
Asisko_2005 23:04, 28 maj 2013

Byłam dziś w bazie ogrodniczej pod hutą. Powiem ci, że zaskoczył mnie spory wybór roślin.
Debra 12:12, 02 cze 2013

Czyżby praca na działce pochłonęła Cię kompletnie ?

Co nowego koło Muzeum?
madzielena 12:41, 02 cze 2013

Debro, mnie może nie pochłonęła, lecz Męża owszem - stanął kompostownik, trwają prace przy budowie tarasu. Niestety, zdjęć żadnych nie mam, gdyż na działkę wybrać się nie mogłam, a Małżonek nie miał do tego głowy

Nie wiem jaka pogoda była ostatnio w Stolicy lecz u nas nieciekawa. Burza za burzą, wczoraj i przedwczoraj deszcz. Coś okropnego!

Może w najbliższych dniach coś się poprawi i wreszcie się wybiorę.

Mąż zajmował się również przygotowaniem "infrastruktury" działkowej - stół i ławka z odzysku, granitowa kostka od taty na obrzeże rabaty.
Ja znów zastanawiam się co zrobić z roślinami, które już mam - co rusz wpada mi do głowy inny pomysł, zwłaszcza w odniesieniu do kosaćców, które nie są moimi ulubionymi kwiatami a których mam sporo.
Zagwozdkę mam również z latarnią w rogu - chcę ją nieco przesłonić a jednocześnie muszę pozostawić do niej dostęp ponieważ każdy w naszej części ogrodu, kto ma jakikolwiek problem z elektrycznością na działce, pierwsze kroki kieruje właśnie w stronę naszej latarni

Wczoraj wybraliśmy się w przerwie między deszczami na najbliższy nam ogród działkowy. Niestety ceny tutejszych działek były poza naszym zasięgiem. Ogród bardzo zadbany, choć działki mniejsze niż w naszym.

ROD "Relaks"

Debra 18:01, 02 cze 2013

Magdo, czyli wszystko pod kontrolą, jedynie szkoda, że Ty nie do końca możesz uczestniczyć w tych działkowych metamorfozach.
ROD Relaks bardzo elegancki, altanki - raczej domki, takie willowe, wszystko zadbane.

Co do kosaćców - ja tez nie uważam ich za moje wymarzone rośliny, a miałam ich sporo i to niemal wszędzie. Wykopałam je wszystkie i zebrałam w jedno miejsce, niezbyt może eksponowane, ale tez je czymś trzeba było wypełnic. Zebrane w taka jedna sporą grupę wyglądają nawet nieżle. Zaczynaja kwitnąć, więc niebawem pokaże na zdjęciu jak to wygląda.

Słup tez mam, a jakże. Obstawiłam płotkiem - chyba widziałaś.

A na kreta - zapach
Ja nie wierzę w te kołatki, halasy, ale sprawdzony i skuteczny u nas sposób - dzialki sa wolne od kretów - to szmata nasączona w nafcie i włożona do otworu kretowiska. Kret sobie odchodzi i to daleko.

Może też być bardzo zepsuta ryba, ale tego chyba nie dasz rady znieśc Ja bym nie zniosła
regli 22:14, 02 cze 2013

No to się dzieje u Was Fajnie
A może spróbuj się powymieniać z kimś tymi roślinkami? Co do latarni, to nie kojarzę jej ze zdjęć. Jak masz jakieś zdjęcie, to wrzuć, może wspólnymi siłami coś się wymyśli.
BEATA_S 22:16, 02 cze 2013

Pozdrawiam
madzielena 23:47, 02 cze 2013

Dzięki za pamięć Kobietki!

Szczęśliwie dziś udało mi się nadrobić ostatnią nieobecność na działce. Właściwie byliśmy całą familią, więc było wesoło

Podziwiałam zatem efekty pracy Męża Wspomniany kompostownik - pomimo, że nakazany przepisami ROD, widzę, że u nas nie wszyscy mają. Obok produkuje się gnojówka z pokrzyw - daje czadu aromatem że hej!

Porządkowałam warzywnik. Wkurzyłam się na niektóre warzywa (pietruszka - chwasty były większe od niej). Mąż to przekopał i z głowy Warzywnik będzie przeniesiony więc się nie przywiązuję.

Odchwaszczone poletko truskawkowe to też jakiś plus. A w międzyczasie zawsze coś fajnego się w truskawkowych krzaczkach znalazło