Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

wiunia 21:20, 13 cze 2013

A tak w ogóle to masz śliczne i klimatyczne zakątki, których Ci -pozytywnie oczywiście- zazdroszczę pozdrawiam serdecznie!
Marta7 21:30, 13 cze 2013

Ewuś pospacerowałam u Ciebie i nie widzę żadnej zmory tylko cudne zakątki
Pozdrawiam serdecznie
ewa004 21:31, 13 cze 2013

Dzisiaj byłam na małych zakupach chciałam kupić sandałki nie na wczasy ale tak do latania
Sandałek nie było był za to ogrodniczy po drodze ,no i moje sandałki poszły sie............

Kupiłam dwa białe clematisy na ceglany mur do bluszczy ,jeden różowy na kratkę na bukszpanową jak podpowiedziała Marzenka ,dwie limki koło trzmielinek ,ale poczekam z sadzeniem na wasza opinię

Różowy na kratce

Białe na mur

Posadziłam tu dwa białe clematisy i dwie Anabelki najwyżej przesadzę ,dla nich zawsze gdzieś miejsce się znajdzie

ewa004 21:48, 13 cze 2013

wiunia napisał(a)
Ewuniu nie przejmuj się "zmorą" kazdy z nas ma taką zmorę najważniejsze, że są konkretne plany i chęci na stworzenie pięknego i praktycznego otoczenia! Ja gdybym miała kasę to też bym dawno zrobiła elewację, ogrodzenie i postawiła garaż , a tak to siedzę i marzę jak to kiedyś będzie? Ewuniu widzę na zdjęciu , że masz parasol taki na wysięgniku- sprawdza się? potrzebuję na taras taki żeby się pod kątem składał ale nie wiem czy może lepszy taki do wstawiania w otwór w stole, który można przechlać. U mnie dość często wieje solidnie ?

Wiuniu ta kasa !!! ciągle na coś brakuje
Dopiero skończyłam remonty w środku ,robiliśmy poddasze .
Teraz choć troszkę chce ogarnąć podwórko .
Na ile mi się to uda zobaczymy ,wyburzenie planujemy na wiosnę ,teraz muszę skończyć ten wyremontowany gospodarczy i zrobić elewację ,ale to są plany :

A parasol Wiuniu sprawdza się ,ale jak nie ma wiatru ,jak tylko troszkę wieje trzeba składać ,także średnio praktyczny
ewa004 22:06, 13 cze 2013

Wywaliłam dzisiaj obrzeże z tej rabaty ,dwa razy układałam i dwa razy sciągałam aż w końcu doszłam do wnioski że lepiej bez Trochę za dużo tego było tu kostka zaraz kamień ......
Ale się M ze mnie uśmiał jak widział jak dźwigam te kostki, ale najważniejsze że przestał komentować
Przy okazji proszę zwrócić uwagę na pierwsze wykulkowanie trzmielinek

ewa004 22:12, 13 cze 2013

I tu proszę was o pomoc !!!!

Tymczasowo posadzona jest tu wierzba ,kupiłam dzisiaj dwie limki i pomyślałam żeby je tam posadzić ,będzie dobrze
Nadmieniam że środkiem posadzone są żurawki ( malutkie nie widać jeszcze )a przed nimi ma być żywopłocik z bukszpanu .

I jeszcze jedno pytanko
Posadziłam tam mieczyki ,które taraz z lekka by mi przeszkadzały mogę je przesadzić ?
bociek 22:17, 13 cze 2013

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale beda rewolucje Nie taka zmora jak sie Ewie wydaje Nie musisz przynajmniej patrzec jak somsiad do slawojki siem udaje A niektorzy maja znajomuch znajomych co som w posiadaniu takiej zmory Tuz pod plotem
ewa004 22:18, 13 cze 2013

O coś takiego mi chodzi
Za hortkami został by tylko wąski pasek taki ,że teraz tylko begonia tam się mieści .
ewa004 22:20, 13 cze 2013

Bociuś dawaj !!!! pasują tam Limki ???
bociek 22:29, 13 cze 2013

Daj ich wiecej, szpaler caly, tak 5-7 szt Z rozmachem