Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

Gabrysia_ 08:17, 03 cze 2013

Tak..ale tylko na przybudówce muszą zaciągnąć siatką i klejem.
Tynk w przyszłym roku.
Oj...no to faktycznie macie jakiegoś pecha,a panowie pewnie niezadowoleni co?
baraga1904 08:21, 03 cze 2013

...nawet nie wiem co tam panowie bo nawet nie dzwonią ...pewnie wkurzeni...bo na umowie mają termin zakończenia roboty 31 maja... potem odliczam odsetki...
...z tykowaniem będziesz musiała uważac bo mogą robotnicy poniszczyc roślinki rosnące blisko domu...
Gabrysia_ 08:25, 03 cze 2013

Aga...tego sie nie boję,bo to co rośnie pod oknem kuchennym idzie do wymiany,dlatego nie robie tego w tym roku,niech zostanie jak jest
A dużo u ciebie jeszcze brukowania zostało?
baraga1904 08:28, 03 cze 2013

...wszystko przed domem i kółko... co najmniej tydzień roboty jak nie więcej... jak nie przestanie lac to przed wyjazdem na Zieloną szkołę kostki w całości nie zobaczę...
Mala_Mi 11:03, 03 cze 2013

Agnieszko, panowie brukarze nie mniej wkurzeni niż Ty... pomyśl sobie, że oni najczęściej mają płacone od tego co zrobią... im nikt nie płaci za to, że siedzą w domu Szef płaci ZUS i podatki itp itd a jak pracownicy siedzą i nie robią to koszty są, a zysków nie ma.... a inwestor straszy odsetkami i ma pianę na ustach..... Znam to z autopsji.. dis od rana się tłumaczymy dlaczego mamy położone terminy i że nie da się robić jak pada... elektryczne na narzędzia na deszczu to ryzyko, pracownicy się pochorują przemoknięci też źle (i to też ludzie, psa nie wyrzuci na deszcz), no i pewnych robót nie da się robić jak jest mokro czy pada......
To taka kiepska pociecha, ale... wszyscy dostają po tyłku. Człek się ugaduje na robotę potem leży śnieg całą wiosnę, terminy się przesuwają, a potem rzuca żabami z nieba... terminy znów się przesuwają.

A inwestor z poziomu biurka tego nie rozumie... ja już cała jestem znerwicowana, bo ludzie chcą zarobić, inwestor się piekli, koszty są jakie są... idzie ogłupieć.... o ogrodzie już nie wspominam, że też nic zrobić się nie da Pies tylko przynosi błoto do domu z rozbabranej części ogrodu.

Lecz się, ciesz się, że masz zielona szkołę i się oderwiesz od widoku prac brukarskich, wrócisz i będzie pięknie. Bo granit jest piękny, też mi się podoba. I mamy takie same płytki na tarasie

Muszę sprawdzić mojego tulipanowca Ale jak jak ciągle leje
baraga1904 13:31, 03 cze 2013

...na szczęście Aniu, nie jestem inwestorem z poziomu biurka, bo sama w umowie zapisałam przeprowadzenie wszystkich prac zgodnie z BHP i polskimi normami człowiekiem jestem , serce mam i wiem że wszystko jest zależne od czynników wyższych...za te dni deszczowe odsetek nie policzę ja się nie pieklę na brukarzy tylko na deszcz...z nim niestey nie mam żadnej umowy a nasze płytki są super... przestało lac...
gierczusia 18:27, 03 cze 2013

baraga1904 napisał(a)
...wszystko przed domem i kółko... co najmniej tydzień roboty jak nie więcej... jak nie przestanie lac to przed wyjazdem na Zieloną szkołę kostki w całości nie zobaczę...

Dobrze ,że teraz nie ma problemu np z przesyłem zdjęć... eM będzie Ci na bieżąco relację składał ,żebyś się ńie denerwowała ... Gdzie jedziesz i kiedy ??
gierczusia 18:29, 03 cze 2013

Kobieto ).. Ty masz złote serce ... Nie policzysz odsetek za deszczowe dni ... Zrobiłaś na mnie wrażenie ... Buziaki Aniele
Bogdzia 19:48, 03 cze 2013

Jakieś melancholijne głosy tu słychac a przecież masz sie z czego cieszyc. Cudna kostka , pięknie kwitnący rh, robotnicy pracują na ile pogoda pozwala i nawet bez łaciny sie da pracowac, więc o co chodzi? Pogoda sie poprawi , robotę skończą i potem juz wszystko bedzie po Twojej myśli.Pozdrówka.
Madzenka 20:08, 03 cze 2013

Aga kiedyś będzie pięknie już niedługo