Ja chyba miałem czytaną inną bajkę o kopciuszku ona w ziemi była ? Fakt ... prawie krasnale ją pochowały i podobno nie przyznawała się do bliskich kontaktów z żadnym
Spoko trochę eliksiru młodego bobu mi zostało
Zobaczymy jak ta rozplenica będzie kiełkować Informuj na bieżąco
Trochę Ci się pozajączkowało Ja sieję dmuszka na dwa razy W domu w połowie marca i w maju wprost do gruntu
Rozplenica miała być dopiero za dwa tygodnie Ech ... nikt mnie tu nie słucha
Pozdrawiam z działu obok Do elfa mi daleko i Cię nie uratuje
Fantastycznie to wygląda ☺ Tylko ją mam tam malutko miejsca. i nie ma szans niestety na taką różnorodność. W ogóle to miejsce jest nieustawne, ni w pięć, ni w dziesięć... Beznadzieja.
### Rabata ma 1,5m długości i tylko 1m szerokości. ###
Masz może pomysł na okrojona wersje tego cuda ? Bylabym wdzięczna. ☺
w narożniku tuja Smaragd- tańsza wersja (na drugim zdjęciu cis Hicksii- musiałby być kupiony już duży skoro wolniej rośnie więc pewnie kosztuje "majątek")
z lewej rozplenica japońska 'Herbstzauber'
obwódka z kulek bukszpanu
na środku hortensja Anabelle, po bokach to różowe- krzewuszka cudowna Minor Black
i Twoja ukochana sosna na pniu- tu sosna czarna Bambino...
Ha ha Jolu
Wiatr okropny zniweczyl moje plany ogrodowe. Miałam wyrównać rabatę i zrobić po lekkim łuku to nie da rady. Wiatr mnie cofa masakra jakaś ale popoikowalam sobie malutkie roślinki
Stipa się dzieli rozplenica od ciebie rośnie szałwia tez tylko Bergenia tyciuchna
Ewcia, może Cię to pocieszy, ale właśnie rozplenica u mnie też poległa Wszystko inne wykiełkowało. Rubrum siałam w zeszłym roku i też klapa...
A siałaś stipę? Ona tak nie grymasi
Szklarenka działa jak należy. Jednak niektóre siewki (werbena,ostróżka) tak jakby stanęły w miejscu.
Natomiast szalona trawa rozplenica Purple Mayesty postanowiła zdystansować wszystkie inne.