Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja codzienność - ogród Oli 21:58, 02 lip 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Moje ulubione!

Macie z Angel najbardziej perfekcyjne ogrody a Twoje trawy cchyba pokażę swoim...
Ogród w skali mikro cz.II 21:54, 02 lip 2017

Do góry
Warmia napisał(a)
I na koniec (niestety zdjęcie robione z lampą w ostatniej chwili, więc kiepskie) ale główne bohaterki tego spotkania zostały uwiecznione

Ja teeeeeeej, ta bambera w czarnym tutaj też jest? Boszzzzzzz
A na serio, to brakuje tu jeszcze kilku osób Marty i Lidki oraz Beaty i Sebka
Ogród w Cichym Dworku 21:51, 02 lip 2017

Do góry
Moje małe królestwo 21:51, 02 lip 2017

Do góry
Ostatnia nawałnica potargała ogród,róże nie wyglądają zbyt pięknie a raczej większość kwiatów gnije mój potwór zaglądający do sypialni cały połamany musiałam ściąć do golasa ciekawe czy odbije.Surfinie w donicach też już kiepsko wyglądają podlałam na grzyba może jeszcze je odratuję

co nieco zostało

rabata przytarasowa

artemis młodziak jesienny

pomponella

tip-top

i pokażę moje pomidorki mój debiut

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:49, 02 lip 2017

Do góry
Aniu, fajne są. Takie niby delikatne, a wyraziste.

Radku, cieszy mnie Twoja wizyta.

Mówisz...masz!

Boniki na froncie dają popis. Niezawodne róże. Podobnie niezawodny jest powojnik Jackmanii.

Pysznogłówki w trochę lepszym stanie niż w ubiegłym sezonie, ale daleko im do formy z pierwszego sezonu w ogrodzie. Po podziale robionym dwa lata temu nie mogą się podnieść. Jeżówki zapowiadają się nieźle.

Lawenda mimo kiepskiego stanu na przedwiośniu kwitnie.

Pozostawione kępki szałwi wciąż cieszą oczy

Moja codzienność - ogród Oli 21:49, 02 lip 2017

Do góry
Figaro napisał(a)

Zblizenie oczka, moge prosic? To blacha tak? Jak ja konserwujecie?

to stal corten, jej się nie konserwuje im starsza tym ładniejsza

Jestem w polu 21:49, 02 lip 2017

Do góry
Warmia napisał(a)

(...)
Koniec

Jesssssuuuuuu, a ta w tym czarnym to głodna była czy co? No dzikuska jakaś, fffffariatka

Okazuje się że faktycznie wiele miejsc opuściłam
Ogród w Cichym Dworku 21:46, 02 lip 2017

Do góry
Następna część zdj

Skąpana w słońcu 21:46, 02 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ewo, Twój nowy 'bakcyl' wyjątkowo uroczy.
Podziwiam te piękności i zastanawiam się, które dla siebie wybrać, a przede wszystkim gdzie im u siebie miejsce zapewnić.

Trzeba się namęczyć, żeby wybrać najpiękniejsza wśród pięknotek

Moja bajka 21:37, 02 lip 2017

Do góry
Porównanie: rh Roseum Elegans w 2014r, wiosna

i mój misio tulisio dziś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:35, 02 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

i ja też mam takie

Gosia co to jest? Winogrono?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:34, 02 lip 2017

Do góry
Czekam na liliowce. Nie wiem, czy dalie dadzą radę zakwitnąć po zmasowanym ataku czegoś, czego nie mogę zauważyć.Ta o najciemniejszych kwiatach miała rosnąć na rabacie z lawendą, u stóp róż. Wysiało się tam sporo werbeny. Będzie robiła za zamiennik.

Żółtolistna hakone wiosną zmieniła miejscówkę na bardziej cienistą, ale nie wydaje mi się, żeby miało to wpływ na jej tempo wzrostu. Coś tej trawie u mnie nie pasuje. Za to rudbekie nie marudzą. Co roku kwitną niezawodnie.

Na rabatach bylinowych kończy się pierwsze kwitnienie róż. Rozrastają się trawy.

Czy ze stipą coś trzeba teraz robić? Czy też trzyma się ją w tym stanie aż do przyszłej wiosny?

Ogród w skali mikro cz.II 21:33, 02 lip 2017

Do góry
I na koniec (niestety zdjęcie robione z lampą w ostatniej chwili, więc kiepskie) ale główne bohaterki tego spotkania zostały uwiecznione

Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 21:33, 02 lip 2017

Do góry
Ogrodnik_Gordon napisał(a)
PYTANIE

SOSNA słabo rośnie...czy to znowu wina ułamanego czubka?

Wchodzę do Centrum Ogrodniczego i mówię do naszej ulubionej Pani, że chciałabym sosnę, która urośnie taka duuuuuuuża i osłoni trochę od sąsiada. Pani dała mi takie drzewko:

W transporcie ZNOWU ułamał się czubek (tak jak jednemu ze świerków). To moja wina bo nie miałam wtedy pojęcia, że taki czubek to ważny jest...i przy wkładaniu do samochodu za bardzo nagięłam i...poooooooszed

Teraz, dosłownie w tej chwili (zdjęcie zrobione kilka minut temu) ta sosna wygląda tak:

I teraz moje PYTANIE - czy z tego zrobi się drzewo czy zostanie krzak? Jak myślicie?

Nie znam się aż tak na sosnach , ale ona chyba jaś z karłowych drobnoigielnych...obym się myliła

Z sosen dużych to sosna czarna i himalajska, te na pewno są dużymi drzewami
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:31, 02 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Są tez goście niemile widziani, w jeden dzień pół drzewka gołe

nie wiem czy pozyteczne czy nie opierniczyły mi buka
Ale decis zadziałał

Miałam w tamtym roku podobne na brzozach. Rano wyjeżdżałam do pracy - brzozy miło szeleszczą i jest pięknie.

Wracam za jakieś 9 godzin...PATRZĘ I OCZOM NIE WIERZĘ...pół jednej brzozy NIE MA !!!! Matko....TRAGEDIA!!!!

Wytrułam wszystkie....BYŁAM BEZLITOSNA!!!!
Ogród w skali mikro cz.II 21:30, 02 lip 2017

Do góry
Ogród w skali mikro cz.II 21:28, 02 lip 2017

Do góry
Eluś, jeśli pozwolisz to wstawię kilka fotek Twojego ogrodu z mojego aparatu.
Niestety trochę się zgapiłam i najlepsze światło mi uciekło Jakby było coś nie tak, to usunę

Sezon 2017 u Hanusi 21:26, 02 lip 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ten sam trawniczek z drugiej strony i zbliżenie na kocimiętkę i różyczki

Haniu, mówisz że ty już sadzisz z tam gdzie masz miejsce, a nie na podstawie tego co by się z czym dobrze komponowało, ale jak tak patrze na te rabatki to wydaje mi się że wszystko to co piszesz jest kłamstwem

No przecież pięknieeeee
Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 21:22, 02 lip 2017

Do góry
PYTANIE

SOSNA słabo rośnie...czy to znowu wina ułamanego czubka?

Wchodzę do Centrum Ogrodniczego i mówię do naszej ulubionej Pani, że chciałabym sosnę, która urośnie taka duuuuuuuża i osłoni trochę od sąsiada. Pani dała mi takie drzewko:

W transporcie ZNOWU ułamał się czubek (tak jak jednemu ze świerków). To moja wina bo nie miałam wtedy pojęcia, że taki czubek to ważny jest...i przy wkładaniu do samochodu za bardzo nagięłam i...poooooooszed

Teraz, dosłownie w tej chwili (zdjęcie zrobione kilka minut temu) ta sosna wygląda tak:

I teraz moje PYTANIE - czy z tego zrobi się drzewo czy zostanie krzak? Jak myślicie?
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:17, 02 lip 2017

Do góry
Kasia z wysokością to żmudniejsza i nieustająca sprawa natomiast z szerokością to i owszem u ludzi ciut inaczej

mój Aureospicata po kolejnym wyszczupleniu

tam gdzie strzałka wycięte wszystkie pędy boczne tegoroczne a poniżej też nieźle namieszałem
rówieśnicy przewodnika dają najwięcej szerokości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies