Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Mirka 16:36, 15 lip 2017

Kindzia napisał(a)
C.d.n.
Muszę uciekać...

Kasiu giganta lilia cudo ja nie mam ani jednej Lili.
Jakie masz Trawki na tej rabacie?
Ewa777 19:06, 15 lip 2017

U Ciebie też trawki ładnie rosną A lilie cudo po prostu
Margarete 21:08, 15 lip 2017

Cudnie....tylko tyle napiszę i aż tyle
tulucy 21:36, 15 lip 2017

Kasiu mój rok temu tak wyglądał też, rok po posadzeniu... żal było wyrzucić, to w tym roku jest znaczna poprawa. rewelacji może nie ma, ale źle nie jest.

lilie boskie... jaki zapach musi być...

Nie ma chyba idealnej szkółki, w każdej coś się nie udaje, a to pomylona sadzonka, a to kiepska jakość, albo mały wybór. Kupowałam w 4 internetowych i jednej stacjonarnej. W stacjonarnej i w jednej internetowej było ok, ale właśnie nie mają za dużo tego, czego szukam. Znaczy szukałam
malgorzata_s... 22:18, 15 lip 2017

Ślicznie Ci tu
ElzbietaFranka 23:53, 15 lip 2017

Rozmawiałyście z Milka na temat traw. To prawda z trawami najmniej kłopotu/pracy. Wiosną ściąć a jesienią związać, ew. niektóre potrzebują podpór i trzeba je podeprzeć np. wszystkie prosa bo są wiotkie.

Dzisiaj siedziałam w różach kolce w każdym palcu nie mówiąc o dłoni, ale cóz królowa to królowa. Miałam nie ciąć krzaków, ale irgi tak wyrosły nawet ponad pół metra i że zasłaniają wszystko. Jedną robotę człowiek zakończy druga się rozpoczyna.

Kasiu lilia pod oknem przepiękna inne też. Nie mogę znieść zapachu lilii od razu mnie głowa boli za intensywny zapach.
Urszulla 04:29, 16 lip 2017

Ta salonowa lilia aż i mnie pachnie
Kindzia 12:02, 17 lip 2017

pestka56 napisał(a)

Z czystym sumieniem mogę RosaĆwik polecić. Wszystkie róże (doniczkowane i z gołym korzeniem) za wyjątkiem Alchymista i Sympathie mam od nich. Wiele przyjechało bezpośrednio od Kordesa, co było widać po doniczkach i etykietkach. A jak pakują , ho, ho. Każda w osobnym pudle i tak umocowane, że nawet płatek u tych kwitnących nie spadł.

To takiego szczęścia nie miałam, że bezpośrednio od hodowcy...
Kindzia 12:08, 17 lip 2017

Basilikum napisał(a)
a nazwa sie ubawilam pasuje ten cwiek do rozy hihih

Kasiu ale masz piekne lilie a hortki tez. oje sadzone w zeszlym roku takie niskie jakies sa. Czy one beda w przszlym roku wyzsze?

Sadzonki róż mają godne polecenia, nazwisko nie przeszkadza

Ja się też dawno temu nazywałam jak mały ptaszek

Właśnie wczoraj sobie jedną, w postaci 11 pachnących kwiatów, przywiozłam do domu Cały ogród kwiatów a ja w Zabrzu pusty wazon??? Nie może być Piękne są lilie i dość długo kwitną

Będą wyższe, nie martw się Ja w tym roku cięłam wiosną bardzo krótko, a już mają po 1,4 - 1,7 metra. Jak zakwitną będą jeszcze wyższe, tyle, że moje najmłodsze mają 3 sezon.
Kindzia 12:11, 17 lip 2017

Mirka napisał(a)
Kasiu giganta lilia cudo ja nie mam ani jednej Lili.
Jakie masz Trawki na tej rabacie?

Z lewej kawałek łezki widać, tam rozplenica Hameln. Z tyłu miskanty Morning Light. Aaaa...widzę jeszcze przy floksach siewkę turzycy Buchanana