Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:43, 15 lip 2017

Doranma napisał(a)
Dzięki za możliwość obejrzenia tylu pięknych zdjęć! Zwłaszcza za warzywniki - własny i zaprzyjaźniony. Nie wiem, co w mnie w nich czaruje, ale gdy tylko widzę rosnące warzywka, to patrzę i patrzę

Witaj , mamy tak samo ja też lubię patrzeć jak rosną i lubię oglądać wszelkie ogrody warzywne
mira 22:06, 15 lip 2017

Co u mnie nowego w ogrodzie ?

Trochę mnie nie było bo teraz dni takie jeszcze długie trzeba chłonąć każdą wolną chwilkę, zatrzymać w oczach kolor i zapamiętać zapach.

Jednak te 6 miesięcy bez takiego koloru i zapachu powodują, że tak bardzo się spieszymy żeby się nic nie umknęło.

U mnie po okresie suszy trochę popadło i pękająca już ziemia ciut odżyła.
Mam plagę mrówek całe gniazda odkrywam. Inne plagi też mam ale pisać mi się o tym nie chce.

I najważniejsze to jest to że przez ostatni tydzień pucowałam ogród.
Powodem było dzisiejsze spotkanie u mnie w ogrodzie.
Tak, tak żartów nie ma -zaprosić sobie ogrodników co to wszystko zobaczą wszędzie wlezą to jest wyzwanie.
No ale coś za coś - warto zapracować sobie na tak miły dzień.

Tyle ciepłych słów, szczerych achów - wiecie jakie to miłe? no a ile rozmów przy roślinach - jak ja to lubię !
A ile rad i nowych pomysłów - teraz to dopiero rewolucję w ogrodzie zrobię .

Wszystkim dzisiejszym miłym gościom bardzo dziękuję za poświęcony czas, piękny dzień, za to że odgonili burze, za wszystkie rozmowy za prezenty .
Ogromnie żałuję że nie wszyscy mogli do mnie dojechać - mam nadzieję że się spotkamy jeszcze.

mira 22:14, 15 lip 2017

Nie robiłam dziś fotek za wiele bo co tu się wysilać jak tyle świetnych fotografów było

Ustawialiśmy się tylko to tu to tam - na mojej katalpie zawisły śliczne domeczki dla ptaszków

Kocham takie debaty nad roślinami - ach zwłaszcza jak wielcy znawcy nazw debatują - serio dla nich nazwa polska czy też łacińska to pikuś i nie ma że coś tam zapomnieli
Aldona i Andrzej

mira 22:22, 15 lip 2017

Kilka fotek o poranku - wyszłam do ogrodu sprawdzić co też mogą zobaczyć moi goście

każdy ogrodnik musi być troszkę próżny i chce żeby choć coś się spodobało - ja jestem minimalistą, leniwym ogrodnikiem i wystarczy tylko ciut

Rabata klonowa na froncie - zrozumieją że kupa żwiru leży? a co tam roboty w toku muszą zrozumieć - ostatecznie zapomniałam im pokazać co będzie robione

mała limka fajna jest

Zaczyna mnie irytować róża rosarium uetersen - bardzo dłubie wcale nie cienkie łodygi ale nie utrzymują kwiatów no i wymarzła tak bardzo - inne też...

ciekawe czy zobaczyli że z cięciem na oko u mnie krucho

mira 22:29, 15 lip 2017

Moja różowa Fairy na wejściu musi się spodobać - ha i dostałam czerwoną a tak mi się podoba połączenie czerwonych róż z różowymi - muszę więc to zrealizować
Abiko dziękuję

Dobrze tak pójść do ogrodu i spojrzeć na niego jakby oczami innych

i co widzę że kolory z lewej gryzą się z tymi z prawej

liatria spoko w świetnej kondycji - trzeba rozmnożyć i dosadzić koniecznie

jeżówki w dobrej formie podebrały jedzonko liliowcom

Katkak 22:30, 15 lip 2017

Mirciu jestem pod tak ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu (ciągle mnie trzyma ), że nie mogę ochłonąć. Podoba mi się w nim wszystko, WSZY-STKO!!! Rośliny, nasadzenia, cudowne nawierzchnie, meandrujące ścieżki, niby przypadkowo rozrzucone kamienie, cudnie obsadzone donice, domek ogrodnika, warzywnik no i.... duperelki . I okazuje się, że w Twoim ogrodzie też mieszkają elfy .
Zakochałam się w tej ławeczce

wejście do jagodnika

strasznie ta ścieżynka mi się podoba. Taka wolna, nie zamknięta w jakichś ramach, tylko swobodnie wijąca się przez trawnik i pozwalająca mu tu i ówdzie na siebie wejść
mira 22:37, 15 lip 2017

jeszcze pusty leżak i moja ulubiona ławeczka

byłam ciekawa czy ten zakątek zostanie odkryty

jak ja mogłam tak myśleć oczywiście że odkryty, mało tego pomysły nowe są tu będzie rewolta

spodobał się uff ile się z nim nagadałam żeby chciał jeszcze kwitnąć

mira 22:41, 15 lip 2017

Kasia to ja teraz się wstrzymuję już z moją relacją, moje fotki słabe mus czyścić aparat a Twoje uwagi łechcą i zaskakują - nie znoszę tej ścieżki
Katkak 22:41, 15 lip 2017

ogród z miejsca skradł moje serce. Nie mogłam go nie pokochać. I choć wydawało mi się, że dobrze go znam z forum - to rzeczywistość przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Mireczko gratuluję - dla mnie jest doskonały w każdym calu

przecudne zakamarki, a w każdym niespodzianki. Trzeba się tylko bacznie rozglądać
Katkak 22:46, 15 lip 2017

mira napisał(a)
Kasia to ja teraz się wstrzymuję już z moją relacją, moje fotki słabe mus czyścić aparat a Twoje uwagi łechcą i zaskakują - nie znoszę tej ścieżki

No nie żartuj, przecież ona jest taka piękna

cudne takie przejścia . A jest ich sporo

dużo miejsc do posiedzenia. I takie wypasione donice - napatrzeć się noe mogłam. Mira, jesteś czarodziejką

królewicz czeka na buziaka .